Teddy Schaank

Acteur

Teddy Schaank is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Een Stille Liefde

1977 | Drama

Nederland 1977. Drama van René van Nie. Met o.a. Cor van Rijn, Chris Lomme, Marielle Fiolet, Dore Smit en Sem de Jong.

Met Frans Bromet als cameraman werd heel gevoelig het verhaal gefilmd van de gescheiden man die het aan de moeder toegewezen zoontje kidnapt. Zwak punt in het scenario is de eenzijdige kijk op de vrouwelijke figuren in het verhaal. Van Rijn speelt schitterend, evenals het jongetje De Jong. Door alle eenvoud een stevig drama.

De Peetmoeder

1977 | Komedie, Muziek, Erotiek

Nederland 1977. Komedie van Tom Manders Jr en Tom Manders jr.. Met o.a. Teddy Schaank, Bert Dijkstra, Dick Swidde, Hans Cornelissen en Liela Kosuchi.

Teddy Schaank, eigenaresse van de platenmaatschappij White Label voert een strijd tegen Blue Label van zangeres Sasi Naz. `Puur amusement, een lied, een lach, een traan, actie, geweld, romantiek... en seks` kondigde producent en scenarioschrijver Kees Manders (een oom van de regisseur) aan. De film werd een grote flop en alleen geschikt geacht voor publiek van het laagste allooi (?)

10.32

1966 | Thriller

Nederland 1966. Thriller van Arthur Dreifuss. Met o.a. Linda Christian, Eric Schneider, Bob de Lange, Wim van den Brink en Wim de Haas.

Deze J.M. Landr[KA1]e-productie is nu weer net even te gelikt, en dan weer te zwak om voor een Nouvelle Vague-productie te kunnen doorgaan. Christian is, ondanks haar leeftijd (43), erg mooi, maar de regie had problemen met Schneider die toch het dubbelverhaal over de kunstschilder die al dan niet de rijke man van de knappe vrouw vermoordde, moest dragen. Jammer van alle middelmatigheden.

Jenny

1958 | Drama

Duitsland/Nederland 1958. Drama van Willy van Hemert. Met o.a. Ellen van Hemert, Maxim Hamel, Andrea Domburg, Ko van Dijk en Kees Brusse.

Van Hemert speelde in zijn filmdebuut op safe met deze naar Nederland 'vertaalde' versie van 8 MÄDELS IM BOOT, een Duitse film uit 1932 van Erich Waschneck. Sportroeister Jenny is zwanger van Maxim Hamel, een vlotte playboy. Weinig diepgang in deze eerste Nederlandse kleurenhoofdfilm met vlotte optredens van Max Woiski en zijn orkest, het Kwintet Sem Nijveen, en zangeres Corrie Brokken. Van deze film werd gelijktijdig een Duitse versie met Duitse spelers gemaakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Teddy Schaank op televisie komt.

Reageer