Izabella Scorupco

1970 Acteur

Izabella Scorupco (1970) is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Solstorm

2007 | Misdaad, Drama, Mysterie

Zweden/Finland 2007. Misdaad van Leif Lindblom. Met o.a. Izabella Scorupco, Mikael Persbrandt, Jakob Eklund, Lena B. Eriksson en Maria Sundbom.

Advocate Rebecka gaat na jaren weer naar haar geboortestad om een moord op een beroemde predikant te onderzoeken. Het wordt heel persoonlijk voor Rebecka omdat haar vriendin Sanna hoofdverdachte is in de moordzaak rond haar eigen broer. De hoogzwangere commissaris Anna-Maria helpt Rebecka bij haar opdracht, waarbij de kerk en haar gemeenschap een wel heel bizarre rol spelen.

Exorcist: The Beginning

2004 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 2004. Horror van Renny Harlin. Met o.a. Stellan Skarsgård, Izabella Scorupco, James D'Arcy, Ralph Brown en Antonie Kamerling.

Exorcist: The Beginning werd in eerste instantie gemaakt door Paul Schrader. Die wilde er een serieus drama van maken over de geloofscrisis van priester Merrin (Skarsgård), de man die het exorcisme in de oorspronkelijke horror-klassieker uitvoerde. Maar zijn versie werd door de financiers afgekeurd, en actieregisseur Renny Harlin deed de opnames grotendeels over. Die voegde bloeddorstige hyena's en duivelse insecten, sadistische SS'ers, duistere Afrikaanse rituelen en katholieke geestuitdrijvingen toe. Veel beter werd de film er niet van. In 2005 bracht Schrader zijn versie alsnog uit. Die was beter, maar haalde het niveau van deel een ook niet.

Reign of Fire

2002 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Fantasy

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk/Ierland 2002. Sciencefiction van Rob Bowman. Met o.a. Christian Bale, Matthew McConaughey, Izabella Scorupco, Gerard Butler en Scott Moutter.

Voordat dinosauriërs de aarde bevolkten werd de planeet geregeerd door pientere vuurspuwende draken. Enorme beesten met nachtzicht en een kort lontje. Eind 21ste eeuw zijn er weer een miljoen en staat de wereld in brand. De Engelse brandweerman Abercromby (Bale) en de Amerikaanse drakendoder Van Zan (McConaughey) gaan de strijd aan. Reign of Fire is met afstand de best ogende B-film over vuurspuwende draken uit 2002. Regisseur Bowman maakte naam als regisseur van de televisieserie en film The X Files.

Vertical Limit

2000 | Actiefilm, Thriller, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten/Duitsland 2000. Actiefilm van Martin Campbell. Met o.a. Chris O'Donnell, Robin Tunney, Scott Glenn, Izabella Scorupco en Bill Paxton.

Met zijn vader en zijn jongere zus beklimt Peter op een dag een hele hoge, loodrechte rotswand. Ze maken nog wat grappen, over hoe gevaarlijk het zou kunnen zijn, als ze niet van die ervaren alpinisten zouden zijn. En dan gaat het fout. Jaren later treffen de getraumatiseerde broer en zus elkaar weer, tijdens een beklimming van de loodzware K2 in het Himalaya-gebergte. Echte klimmers nemen deze thriller niet serieus, er klopt weinig van de gebruikte klimtechnieken. Maar de plaatjes zijn mooi, de cliffhangers volgen elkaar in hoog tempo op, en er wordt heldhaftig gesteund, gekreund en ge-onelinerd.

GoldenEye

1995 | Actiefilm, Avonturenfilm, Thriller, Misdaad

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1995. Actiefilm van Martin Campbell. Met o.a. Pierce Brosnan, Sean Bean, Famke Janssen, Izabella Scorupco en Tchéky Karyo.

Glansrijk debuut van Pierce Brosnan als James Bond, die het personage luchtiger en charmanter neerzet dan intense voorganger Timothy Dalton. Van de vier Bond-films waar Brosnan in speelde voordat Daniel Craig het stokje overnam, is GoldenEye veruit het best. Niet zozeer vanwege de plot (de titel verwijst naar een Russisch ruimtewapen dat 007 onschadelijk moet maken), maar vooral dankzij enkele puike actiescènes, exotische decors (Zwitserland, Monaco, Cuba) en kleurrijke personages, zoals de gestoorde Russin Xenia Onatopp (Famke Janssen), die mannelijke tegenstanders smoort tussen haar dijen.

Ingen kan älska som vi

1988 | Komedie, Familiefilm

Zweden 1988. Komedie van Staffan Hildebrand. Met o.a. Izabella Scorupco, Anki Lidén, Stig Engström, Hakon Engström en Marten Thomasson.

De schattige Scorupco gaat tegen de wil van haar moeder haar sinds lang verdwenen vader in het noorden van Zweden opzoeken. Tegelijk ontwikkelt zich een mooie romance tussen haar en een leeftijdgenootje. De moraliserende toon tussen explosies van rockmuziek in disco's en jongerengevrij komt vreemd over in dit verhaal dat dramatische spankracht mist.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Izabella Scorupco op televisie komt.

Reageer