Ludwik Benoit

Acteur

Ludwik Benoit is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Koniec sezonu na lody

1987 | Thriller

Polen 1987. Thriller van Sylwester Szyszko. Met o.a. Wojciech Pokora, Anna Frankowska-Teter, Ludwik Benoit, Roman Klosowski en Henryk Bista.

Een routineuze politiethriller. Tijdens het onderzoek naar de moord op een ijsverkoper in een klein havenstadje wordt de smokkel van een waardevol ikoon naar Zweden ontdekt. Rechercheur Joanna, die het onderzoek leidt, is niet de geëigende persoon voor een dergelijke klus.

Rekopis znaleziony w Saragossie

1965 | Historische film, Avonturenfilm, Fantasy, Experimenteel

Polen 1965. Historische film van Wojciech Has. Met o.a. Zbigniew Cybulski, Franciszek Pieczka, Ludwik Benoit, Barbara Krafftówna en Krzysztof Litwin.

Een raamvertelling, die zelfs hoofdpersoon Alfons van Worden in verwarring brengt. De film is gebaseerd op de (ook in het Nederlands vertaalde) roman van Jan Potocki. Het is een complex spel van realiteit en fantasie, waarheid en mystificaties. De wonderlijke droomwereld heeft van Has een monumentale vorm gekregen, waaraan avant-garde componist Penderecki en vooral art director Jerzy Skarzy[KA1]nski waardevolle bijdragen hebben geleverd. Scenario van Tadeusz Kwiatkowski. Camerawerk van Mieczyslaw Jahoda.

Ewa chce spa[KA1]c

1958 | Komedie

Polen 1958. Komedie van Tadeusz Chmielewski. Met o.a. Barbara Kwiatkowska, Stanis ław Mikulski, Stefan Bartik en Ludwik Benoit.

Een frisse, luchthartige, doch enigszins gedateerde komische fantasie over een meisje dat op de avond die voorafgaat aan de eerste dag van het nieuwe schooljaar aankomt; zij heeft geen onderkomen, omdat het internaat nog niet is geopend. Het vergeefse zoeken naar een slaapplaats en het ronddolen in het onwerkelijke stadje vormen het dramatische skelet van de film. Onder de fantastische en absurde oppervlakte steekt satire en spot, waarmee bekende alledaagsheden op de korrel worden genomen. Dit debuut werd een aantal malen bekroond.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ludwik Benoit op televisie komt.

Reageer