Eva Kant

Acteur

Eva Kant is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Tijd om gelukkig te zijn

1981 | Komedie

België 1981. Komedie van Frans Buyens. Met o.a. Jan Decleir, Eva Kant en Noelle Fontaine.

Een alleenstaande veertiger die er een burgerlijke minnares op na houdt, wordt plotseling geconfronteerd met werkloosheidsproblemen. Tijdens zijn dwaaltocht door de Brusselse straten ontmoet hij een vroegrijpe tiener met wie hij een verhouding begint. Deze als een tragi-komedie opgezette rolprent weet geen moment te boeien. Zowel de uitwerking van het gegeven als de aanpak in de vormgeving wijzen op een schrijnend gebrek aan inspiratie van de filmmaker.

Waar de vogeltjes hoesten

1974 | Avonturenfilm

België 1974. Avonturenfilm van Frans Buyens. Met o.a. Eva Kant, Klaus Jurgen Kramer, Rudie van Vlaenderen, Max Schnurr en Doris van Caneghem.

Een bloemenverkoopstertje en een vogelverschrikker trekken naar de stad, in de hoop daar een onbezorgd bestaan te kunnen opbouwen. Ze worden echter verjaagd door luchtvervuiling en geluidhinder en besluiten een paradijselijk eiland te kopen. Om aan het geld te komen beginnen ze een handel in bloemen en verse lucht...

Wondershop

1973 | Familiefilm, Avonturenfilm

België 1973. Familiefilm van Frans Buyens en Guido Staes. Met o.a. Eva Kant, Romain Deconinck, Yvonne Delcour, Wies Andersen en Julien Schoenaerts.

Een frisse jeugdfilm over twee jonge mensen die in een uitdragerswinkeltje een gouden horloge willen verkopen. De eigenaar, een gierig en onvriendelijk man, wil de twee bedriegen, maar zijn verkoopster neemt het voor de jongelui op. Uit dankbaarheid beginnen de twee te vertellen hoe ze aan het horloge zijn gekomen, en hun wonderlijke verhaal ontroert zelfs de norse eigenaar.

Het Dwaallicht

1973 | Drama

België 1973. Drama van Frans Buyens. Met o.a. Romain Deconinck, Eva Kant, Dora van der Groen, Sheikh Mazhar Hussain en Sies Foletta.

De lichtvoetige ironie waarmee Willem Elsschot de erotische verlangens van een braaf burgermannetje tekende, werd vertaald in loodzware, sfeervolle beelden van Antwerpen bij nacht en ontij.

Ieder van ons

1971 | Experimenteel

België 1971. Experimenteel van Frans Buyens. Met o.a. Eva Kant, Cox Habbema en Dom de Gruyter.

Een experimentele film die al verouderd was nog voor de camera begon te rollen. In je reinste cinéma- vérité stijl wordt ons een aantal acteurs voorgesteld en komt de auteur vertellen welke rollen ze zullen gaan spelen. Het is de bedoeling de toeschouwers te confronteren met de inconsequenties van hun gedragingen en redeneringen. Genant.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eva Kant op televisie komt.

Reageer