Jean-Marc Tennberg: cast.
Er zijn 14 films gevonden.

Le Canard en fer-blanc

1967 | Avonturenfilm

Spanje​/​​Frankrijk 1967. Avonturenfilm van Jacques Poitrenaud. Met o.a. Roger Hanin, Corinne Marchand, Lila Kedrova, Francis Blanche en Jean-Marc Tennberg.

Lijn-vluchtpiloot in Zuid-Amerika wordt van moord verdacht en vlucht met groep politieke bannelingen die door hem naar hun geboorteland willen worden gebracht. Infiltranten, ontvoeringen, natuurrampen, wraak belemmeren bereiken van het doel. Exotische avonturen brengen zoveel genre-cliches in één film dat de aandacht alleen door die afwisseling al wordt vastgehouden.

Une ravissante idiote

1964 | Komedie

Frankrijk 1964. Komedie van Edouard Molinaro. Met o.a. Brigitte Bardot, Anthony Perkins, André Luguet, Denise Provence en Jean-Marc Tennberg.

Een ontslagen bankbediende wordt tegen zijn zin Sovjetspion en probeert met behulp van de kleedster van een ministersvrouw een geheim dossier te bemachtigen. De interessante combinatie Bardot-Perkins is verspild aan deze doorsnee spionagekomedie en het feit dat iedereen voor Brits moet doorgaan, maakt de film ongeloofwaardig. Georges André Tabet en regisseur Molinaro schreven het scenario naar het boek van Charles Exbrayat. Andreas Winding stond achter de camera.

Les sept péchés capitaux

1962 | Komedie

Frankrijk 1962. Komedie van Sylvain d' Homme, Philippe de Broca, Jacques Demy, Claude Chabrol en Edouard Molinaro. Met o.a. Jean-Pierre Aumont, Claude Brasseur, Jean-Claude Brialy, Jean-Pierre Cassel en Eddie Constantine.

Het nouvelle vague-antwoord op het onder dezelfde titel gemaakte zevenluik van de gearriveerde regisseurs uit de jaren vijftig geeft door het beperkt bestek de beroemde regisseurs, acteurs en schrijvers weinig speelruimte, waardoor het resultaat vlak en nauwelijks onderhoudend is. Een aardige sketch van Godard met Constantine, die zelfs te lui is om op de avances van een starlet in te gaan, en zowaar een uitschieter van Vadim, die een overspelrelatie laat stuk lopen op de verongelijkte hoogmoed van de gelieven ten aanzien van hun huwelijkspartners. Een gaaf klein verhaal dat de barokke ontsporingen van zijn lange films mist.

Fernand clochard

1957 | Komedie, Avonturenfilm

Frankrijk 1957. Komedie van Pierre Chevalier. Met o.a. Fernand Raynaud, Jean-Marc Tennberg, Renée Devillers, Magali de Vendeuil en Colette Castel.

Maakt deel uit van een serie films, speciaal gemaakt ten behoeve van de talentvolle komisch acteur Raynaud. Ditmaal is hij een eerlijke zwerver, die de juwelen die hij heeft gevonden, terugbrengt naar een rijke bourgeois-dame. Haar dochter wil hem daarop de meest uiteenlopende carrières laten maken, van bokser en vrij worstelaar tot volksvertegenwoordiger. Een dergelijke film moet het geheel hebben van de casting. De regie speelt nauwelijks een rol. Heeft niettemin de tand des tijds doorstaan en is het bekijken waard, vanwege verschillende humoristische scènes met uiteraard doldwaze grappen.

La Loi des rues

1956 | Drama

Frankrijk​/​​Italië 1956. Drama van Ralph Habib. Met o.a. Raymond Pellegrin, Silvana Pampanini, Jean-Louis Trintignant, Jean Gaven en Roland Lesaffre.

Een brave barkeeper helpt een jonge gangster om op het rechte pad terug te keren en verliest daarbij aan hem een meisje dat ook aan de zelfkant dreigt te belanden. Samen zullen ze proberen het vol te houden in een respectabel bestaan. In dit onderwerelddrama is het gebruikelijke fatalisme vervangen door een optimistisch einde; het blijft niettemin clichématig. Een aardige, vroege rol van Trintignant als een zich reclasserende misdadiger.

Club des femmes

1956 | Komedie, Erotiek

Frankrijk 1956. Komedie van Ralph Habib. Met o.a. Nicole Courcel, Yvan Desny, Dany Carrel, Jean-Louis Trintignant en Béatrice Altariba.

Meisjesstudenten lossen kamernood op, door samen een leegstaand huis te kraken. De woonsituatie is achtergrond en bindmiddel voor een reeks romances en amoureuze rivaliteiten van de studentes. Weinig oorspronkelijke komedie heeft voordeel van de charme van de actrices, hoewel iets minder aandacht daarvoor en iets meer voor de humor, de film ten goede zou zijn gekomen. Mijanou Bardot is het zusje van Brigitte.

Les Trois mousquetaires

1953 | Avonturenfilm, Historische film, Romantiek

Italië​/​​Frankrijk 1953. Avonturenfilm van André Hunebelle. Met o.a. Georges Marchal, Gino Cervi, Jacques François, Jean Martinelli en Yvonne Sanson.

Deze eerste naoorlogse Europese verfilming van Dumas' beroemde roman mist de vaart van de beste versies, maar blijft een romantisch spektakel, met verve en soms met humor geacteerd.

Le Chemin de Damas

1952 | Biografie

Frankrijk 1952. Biografie van Max Grass. Met o.a. Michel Simon, Claude Laydu, Antoine Balpêtré, François Chaumette en Jacques Dufilho.

Het verhaal van de bekering van de heilige Paulus, die door het zien van de steniging van Sint Stefanus tot inkeer komt en de leer van het christendom gaat prediken. In een visioen heeft hij zijn eigen marteldood echter al voorzien. Een stichtelijke biografie, die met toewijding is gemaakt en die goeddeels de belerende toon weet te vermijden. Wat de vorm betreft blijft de film helaas steken in een nogal trage theatraliteit.

La Môme vert-de-gris

1952 | Avonturenfilm, Misdaad

Frankrijk 1952. Avonturenfilm van Bernard Borderie. Met o.a. Eddie Constantine, Dominique Wilms, Howard Vernon, Jean-Marc Tennberg en Darío Moreno.

Geheim agent Lemmy Caution wordt naar Casablanca gestuurd om een verdwenen goudvoorraad op te sporen. Een geraffineerde nachtclubzangeres weet hem van zijn doel af te houden, maar kiest uiteindelijk zijn zijde tegen de gangsters. De eerste film met Constantine als de romanheld van Peter Cheney komt door alle ontwikkelingen in het genre sindsdien in de actie-scènes weinig pittig over, maar er is meer aandacht aan humor dan in de meeste volgende films.

La Mome Vert-de-gris

1952 | Thriller

Frankrijk 1952. Thriller van Bernard Borderie. Met o.a. Darío Moreno, Jean-Marc Tennberg en Eddie Constantine.

Geheim agent Lemmy Caution wordt naar Casablanca gestuurd om een verdwenen goudvoorraad op te sporen. Een geraffineerde nachtclubzangeres weet hem van zijn doel af te houden, maar kiest uiteindelijk zijn zijde tegen de gangsters. De eerste film met Constantine als de romanheld van Peter Cheney komt door alle ontwikkelingen in het genre sindsdien in de actie-scènes weinig pittig over, maar er is meer aandacht aan humor dan in de meeste volgende films.

Rue des Saussaies

1950 | Misdaad

Frankrijk 1950. Misdaad van Ralph Habib. Met o.a. Anne Vernon, Maurice Régamy, Jean-Marc Tennberg, Aimé Clariond en René Blancard.

Dank zij een zangeres die zonder het te weten omgang heeft met de gangsters die haar broer hebben gedood, weet een politie-inspecteur in hun bende te infiltreren en hun ongrijpbare leider onschadelijk te maken. Deze geroutineerde misdaadfilm offert de logica en de helderheid van het verhaal op aan de spannende effecten en slaagt daarin redelijk, maar niet meer dan dat.

L' Ange rouge

1949 | Film noir, Misdaad

Frankrijk 1949. Film noir van Jacques Daniel-Norman. Met o.a. Tilda Thamar, Ketty Kerviel, Nana de Herrera, Colette Georges en Gisèle François.

Een sombere geschiedenis over oplichters met als decor de nachtclub L'ANGE ROUGE. In feite lijkt de film vooral gemaakt te zijn om Thamar als zangeres en danseres goed te laten uitkomen. Deze Rode Engel steekt erg magertjes af bij ene Blauwe Engel. Meurisse is het aanzien echter waard.

Figure de proue

1948 | Avonturenfilm, Romantiek

Frankrijk 1948. Avonturenfilm van Christian Stengele. Met o.a. Madeleine Solonge, Mony Dalmès, Jacqueline Pierreux, Charlotte Ecard en Georges Marchal.

Bewerking van de zeeheldenroman van Gilbert Dupé, met een behoorlijke dosis romantiek. Een scheepskapitein reist de wereld rond en jaagt een droom na, alvorens de haven binnen te varen en tegen de ware aan te lopen. Het scenario is niet sterk en vervalt in herhalingen. Maar het prima spel redt deze buitenissige film. De fraaie beelden scheppen een dromerige sfeer.

Cyrano de Bergerac

1945 | Komedie, Avonturenfilm

Frankrijk 1945. Komedie van Fernand Rivers. Met o.a. Ellen Bernsen, Alice Tissot, Claude Dauphin, Pierre Bertin en Christian Bertola.

Dit is de zoveelste verfilming van het ijzersterke toneelstuk van Edmond Rostand. Het stuk wordt heel trouw - veel te trouw zelfs - nagespeeld. De acteurs doen hun best, maar aan de regie zit kraak nog smaak. Dan helpen zelfs enige buitenopnames niet.