Adam Friedman

Regisseur, Scenarist

Adam Friedman is regisseur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

The Secret World of Dreams

1995 | Documentaire

Verenigde Staten 1995. Documentaire van Dave Bell, Adam Friedman en Johanna Demetrakis. Met o.a. Stefanie Powers, Allen Ric Perada, Melodee M. Spevack en Katrinka Wolfson.

VV.

Our Century: D-Day, Day of Decision

1994 | Documentaire, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1994. Documentaire van Adam Friedman en Monte Markham.

De welbespraakte verteller en mede-regisseur Monte Markham onderzoekt de rol van de militaire leiders tijdens de geallieerde invasie in Normandiƫ, de grootste amfibische aanval in de moderne geschiedenis. In beeld komen George Marshall, die door Eisenhower werd vervangen als Opperbevelhebber omdat president Roosevelt hem nodig had in Washington; generaal Omar Bradley, die onder zwaar Duits vuur komt en door de vele verliezen bijna gedwongen werd Omaha Beach weer te ontruimen; de Britse generaal en commandant van de grondtroepen Montgomery; en de Duitse bevelhebbers Rommel en Von Rundstedt, gefrustreerd door Hitlers bemoeienissen en de onduidelijke bevelsstructuur, die ten koste ging van de Duitse verdediging. Ook de afgelasting van de oorspronkelijk op 5 juni geplande invasie wegens slecht weer komt aan bod. De aanval begon desastreus voor de geallieerden, maar dankzij Hitler, die lag te slapen en Rommel of Von Rundstedt geen absoluut gezag wenste te geven, liep het toch nog goed af. De vele archiefbeelden maken deze documentaire tot een fascinerend verslag van deze episode, die een plaats verdient in de geschiedkundige archieven van universiteiten, musea en instituten.

To Sleep with a Vampire

1993 | Horror

Verenigde Staten 1993. Horror van Adam Friedman. Met o.a. Scott Valentine, Charlie Spradling, Richard Zobel, Ingrid Vold en Stephanie Hardy.

Roger Corman, roemrucht producent van goedkope films, bracht in 1989 opnieuw een weinig opbeurend, in de kritieken bejubeld, erotisch vampierendrama uit, DANCE OF THE DAMNED. Enkele jaren later maakte hij een nieuwe versie in dezelfde stijl, namelijk dit van elk talent gespeende plagiaat. Valentine, uit de Amerikaanse komische tv-serie [KL]Familie Ties[KLE] is een eenzame bloedzuiger die smoorverliefd is op een stripper uit L.A. (Spradling). Hun enige nacht samen bestaat uit precies het giechelige geklets, het verschrikkelijke spel en de lege schunnigheid, dat in de eerste film nog vermeden kon worden.

Rappin'

1985 | Musical, Drama, Muziek

Verenigde Staten 1985. Musical van Joel Silberg. Met o.a. Mario Van Peebles, Tasia Valenza, Charles Flohe, Leo O'Brien en Richie Abanes.

Musical vol rapnummers. John Hood is een rappende ex-gevangene die vastbesloten is om op het rechte pad te blijven. Na zijn ontslag uit de gevangenis hoort hij dat zijn vriendin Dixie er vandoor is gegaan met Duane, een lid van een rivaliserende bende die John waarschuwt om bij hem uit de buurt te blijven. John trekt zich niets van de bedreigingen aan en gaat zelfs de confrontatie aan met huisjesmelker Thorndike, die van plan is om de hele buurt tegen de vlakte te laten gooien. Thorndike huurt de bende van Duane in om de bewoners uit hun woningen te jagen, waarop John zijn eigen groep formeert. (RdL/VPRO Gids)

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Adam Friedman op televisie komt.

Reageer