Mariya Sergeenkova

1975 Editor

Mariya Sergeenkova (1975) is editor.
Er zijn 2 films gevonden.

Fortress Of War

2010 | Oorlogsfilm

Wit-Rusland/Rusland 2010. Oorlogsfilm van Aleksandr Kott. Met o.a. Aleksey Kopashov, Andrey Merzlikin, Pavel Derevyanko, Aleksandr Korshunov en Maksim Kostromykin.

USSR, 22 juni 1941, dageraad: Operatie Barbarossa explodeert. In de Wit-Russische garnizoensstad Brest ligt het negentiende-eeuwse fort onder vuur van de Wehrmacht. Het grimmige verhaal van de kansloze verdediging wordt in deze prestigeproductie verteld vanuit het oogpunt van enkele Sovjetmilitairen en vanuit het perspectief van de vijftienjarige leerling-tubaspeler Sascha. Regisseur Kott hanteert het brede gebaar, waarbij het visuele aspect een ietwat ongepast hoogglanskarakter heeft. Niettemin biedt dit oorlogsspektakel meeslepend drama per strekkende meter. Brest, heroverd in 1944, werd later een verzetssymbool annex pelgrimsoord van Rode Leger-heroïek.

Leningrad

2009 | Oorlogsfilm, Drama

Rusland/Verenigd Koninkrijk 2009. Oorlogsfilm van Aleksandr Buravskiy. Met o.a. Mira Sorvino, Gabriel Byrne, Olga Sutulova, Aleksandr Abdulov en Armin Mueller-Stahl.

Een van de grote jammerlijkheden in de twintigste-eeuwse filmhistorie is dat Sergio Leone niet lang genoeg leefde om zijn gedroomde epos over het beleg van Leningrad (1941/'42) te realiseren. Die film zou beslist in niets hebben geleken op deze Europudding. Waarin Britse journaliste Kate Davis (een verdwaald ogende Sorvino) zich in leven moet zien te houden in de gegijzelde metropool en bij Russen onderdak vindt. Het 900-dagen-misèrespektakel mocht wat roebels kosten en dat zie je, maar regie is ver te zoeken. De bijrollende alibi-acteurs, onder wie Byrne en Armin Mueller-Stahl, hebben ook geen idee.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mariya Sergeenkova op televisie komt.

Reageer