Murvyn Vye: cast en muziek.
Er zijn 16 films gevonden.

Andy

1965 | Drama

Verenigde Staten 1965. Drama van Richard C. Sarafian. Met o.a. Norman Alden, Tamara Daykarhonova, Zvee Scooler en Murvyn Vye.

Gevoelig inzicht in het bestaan van een geestelijk achtergebleven man van middelbare leeftijd en zijn unieke problemen in het sloppenleven van New York.

The Boy and the Pirates

1960 | Jeugdfilm, Familiefilm, Avonturenfilm, Fantasy, Drama

Verenigde Staten 1960. Jeugdfilm van Bert I. Gordon. Met o.a. Murvyn Vye, Charles Herbert, Susan Gordon, Paul Guilfoyle en Joe Turkel.

Jimmy Warren zou het liefst als piraat de zeven zeeën bevaren, maar in plaats daarvan zit hij op school en zeurt zijn vader over zijn slechte cijfers. Op een dag vindt hij een fles op het strand, waarin een geest opgesloten blijkt te zitten. Die vervult zijn liefste wens en al gauw wordt Jimmy de kajuitjongen van de beruchte piraat Blackbeard. Maar het leven als piraat is toch ook niet alles. Goed fantasieverhaal voor kinderen dat lekker loopt en Murvyn Vye zet hem op als piraat.

Al Capone

1959 | Misdaad, Film noir, Biografie, Thriller

Verenigde Staten 1959. Misdaad van Richard Wilson. Met o.a. Rod Steiger, Fay Spain, James Gregory, Martin Balsam en Nehemiah Persoff.

Steiger speelt goed als Capone; sterke bijrollen die doen denken aan de gangsterfilms, die vóór WO II gemaakt werden. De handeling begint in 1919 als Al Capone 25 is en de maatschappelijke ladder in gangsterland begint te bestijgen. We zien hoe hij een fortuin bijeengaart met de illegale handel in drank. Het hoogtepunt wordt gevormd door het bloedbad op St Valentine's Day en kort daarop - in de finale - kwijnt Staatsvijand No.1 weg in de gevangenis van Alcatraz.

Voodoo Island

1957 | Horror

Verenigde Staten 1957. Horror van Reginald Le Borg en Reginald LeBorg. Met o.a. Boris Karloff, Beverly Tyler, Murvyn Vye en Elisha Cook jr.

Een vervelende horrorfilm waarin zakenlieden aan Karloff vragen vreemde gebeurtenissen te onderzoeken op een eiland dat misschien geschikt is voor toeristische exploitatie. Ook bekend als SILENT DEATH.

This Could Be the Night

1957 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1957. Komedie van Robert Wise. Met o.a. Jean Simmons, Paul Douglas, Anthony Franciosa, Joan Blondell en Neile Adams.

Jonge onderwijzeres Simmons uit Massachusetts komt naar New York, waar zij geen ziel kent. Ze krijgt een baantje als secretaresse in de nachtclub van Douglas en Franciosa, een soort Bull Super en Hiep Hieper. De naïeve fijne dame komt in aanraking met ruige types, die in de bak hebben gezeten, stripteaseuses, vals zingende, schele zangeressen en allerlei andere randfiguren. Aanvankelijk kijkt iedereen op haar neer, maar geleidelijk vallen zij voor haar charme. Clichéverhaaltje binnen kluchtige omlijsting. Gebaseerd op de novellen van Cordeilia Baird Gross door Isobel Lennart tot scenario bewerkt. Het camerawerk is van Russell Harlan.

Short Cut to Hell

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van James Cagney. Met o.a. Robert Ivers, Georgann Johnson, William Bishop, Murvyn Vye en Yvette Vickers.

In het algemeen een strakke maar ongeïnspireerde verfilming van Graham Greene's This Gun for Hire over een moordenaar die zijn toestand onder ogen moet zien. Een zeldzame regie-poging van Cagney.

Pearl of the South Pacific

1955 | Avonturenfilm, Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1955. Avonturenfilm van Allan Dwan en Allen Dwan. Met o.a. Virginia Mayo, David Farrar, Murvyn Vye en Dennis Morgan.

Een drietal onsysmpathieke dieven begeven zich naar een eiland in de Stille Oceaan om de parels te stelen, die de eilandbewoners opduiken. De autochtonen zijn achterdochtig en gaan niet in op hun zwoele praat en de pareloesters op de zeebodem worden 'beschermd' door een reuzeninktvis. Dat lijkt heel wat, maar de film is een prul van de eerste orde.

Escape to Burma

1955 | Avonturenfilm, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1955. Avonturenfilm van Allan Dwan. Met o.a. Barbara Stanwyck, Robert Ryan, David Farrar, Murvyn Vye en Lisa Montell.

Ontsnapt na beschuldigd te zijn van moord, komt Ryan terecht op de plantage van Stanwyck. De twee kunnen het goed met elkaar vinden, totdat agent Farrar te voorschijn komt en Ryan wil arresteren. Die vlucht echter de jungle in. De achtervolging had spannend en spectaculair kunnen zijn, maar is niet meer dan pure tijdverspilling tot het verlossende einde van de film toe. Gemaakt door een geroutineerd regisseur met enkele uitstekende acteurs die, ondanks hun inspanningen, het ongeloofwaardig magere verhaaltje van Talbot Jennings en Herbert Donovan niet tot leven kunnen brengen. Achter de camera stond John Alton. Gefilmd in Superscope.

River of No Return

1954 | Actiefilm, Western, Avonturenfilm, Musical

Verenigde Staten 1954. Actiefilm van Otto Preminger. Met o.a. Robert Mitchum, Marilyn Monroe, Rory Calhoun, Tommy Rettig en Murvyn Vye.

Vooral de moeite waard vanwege de geslaagde combinatie Mitchum en Monroe. Het verhaal begint wanneer de naïeve Monroe en oplichter Calhoun samen op een op hol geslagen vlot zitten en worden gered door boer Mitchum en zijn zoon. Mitchum en Monroe moeten zich tegen de in oorlogstemming verkerende Indianen zien te weren, wanneer Calhoun er met het enige paard op de boerderij vandoor gaat. Opgenomen in de fraaie Canadese Rocky Mountains. Een Oscar voor de kostuums van Anthony Powell.

Green Fire

1954 | Avonturenfilm, Romantiek, Actiefilm, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1954. Avonturenfilm van Andrew Marton en Andrew Martin. Met o.a. Grace Kelly, Stewart Granger, Paul Douglas, John Ericson en Murvyn Vye.

Op zoek naar een legendarische smaragdmijn krijgt Granger het aan de stok met Kelly, eigenares van een koffie-plantage. Er zijn nog andere kapers op de kust die wel zin hebben in de begeerlijke groene diamanten. Routine-klus waarin de actie doorlopend onderbroken wordt door vervelende dialogen en tijdvullende romantische avontuurtjes. Verder krijgen zowat alle natuurelementen een rolletje te vervullen en die doen dat spontaner dan de acteurs die er wat houterig bijlopen. Toch was in die tijd deze film van belang voor het succes van Kelly. Geschreven door Ivan Goff en Ben Roberts. Cameraman Paul Vogel maakt dankbaar gebruik van de locaties in Colombia. Cinemascope.

Black Horse Canyon

1954 | Western

Verenigde Staten 1954. Western van Jesse Hibbs. Met o.a. Joel McCrea, Mari Blanchard, Race Gentry, Murvyn Vye en Irving Bacon.

In deze goede western staat de relatie tussen mens en dier centraal. Bacon en zijn dochter Blanchard hebben met hun fokhengst Outlaw voortdurend problemen. Het dier breekt regelmatig uit en valt dan de buren lastig. De cowboys McCrea en Gentry komen te hulp. Het scenario van Geoffrey Homes is gebaseerd op het boek The Wild Horses van Les Savage Jr. Goed werk van McCrea, wiens rol hem op het lijf geschreven is, van regisseur Hibbs en van cameraman George Robinson.

Road To Bali

1953 | Komedie

Verenigde Staten 1953. Komedie van Hal Walker. Met o.a. Peter Coe, Murvyn Vye, Dorothy Lamour, Bing Crosby en Bob Hope.

In deze goede western staat de relatie tussen mens en dier centraal. Bacon en zijn dochter Blanchard hebben met hun fokhengst Outlaw voortdurend problemen. Het dier breekt regelmatig uit en valt dan de buren lastig. De cowboys McCrea en Gentry komen te hulp. Het scenario van Geoffrey Homes is gebaseerd op het boek The Wild Horses van Les Savage Jr. Goed werk van McCrea, wiens rol hem op het lijf geschreven is, van regisseur Hibbs en van cameraman George Robinson.

Pickup On South Street

1953 | Actiefilm, Film noir, Thriller

Verenigde Staten 1953. Actiefilm van Samuel Fuller. Met o.a. Richard Widmark, Jean Peters, Thelma Ritter, Richard Kiley en Murvyn Vye.

Skip McCoy (Widmark) is een kruimeldief die pakt wat hij pakken kan. Maar als hij de tas van Candy (Peters) steelt, beseft hij niet waaraan hij begint. Er zit namelijk een microfilm in, en binnen de kortste keren heeft hij verschillende spionage- organisaties en de politie achter zich aan. Superieure film noir met een droom van een cast. Fuller observeert het geweld ijskoud, hij heeft met niemand medelijden en probeert ook niemand sympathiek te maken. Een haarscherpe analyse van de fysieke en psychische zwakheden van een zakkenroller. Ritter kreeg een Oscarnominatie voor haar rol als straatventster die vooral gespecialiseerd is in de verkoop van inlichtingen. Fuller schreef het originele scenario, al wordt het verhaal op de titelrol toegeschreven aan Dwight Taylor. In 1953 op het Festival van Venetië bekroond met de Bronzen Leeuw. In 1968 herverfilmd als CAPETOWN AFFAIR.

The Road to Bali

1952 | Muziek, Romantiek, Avonturenfilm, Komedie

Verenigde Staten 1952. Muziek van Hal Walker. Met o.a. Bob Hope, Dorothy Lamour, Bing Crosby, Murvyn Vye en Ralph Moody.

Lach-helden Harold Gridley (Hope) en George Cochran (Crosby) verlaten Sidney aan boord van een oceaanstomer op weg naar het exotische eiland uit de titel. Aan boord lopen zij tegen steenrijke Lalah (Lamour) op, die belaagd wordt door een oplichter, die haar van al haar centjes probeert af te helpen. Uiteraard behoeden ze haar voor dit gevaar, en redden haar en passant nog uit de vleespot van kannibalen, de tentakels van een reuzeninktvis, roofdieren, bloeddorstige vrouwen en andere oerwoudgevaren. Dit is de enige kleurenfilm uit de ROAD-serie. Mooie decors, veel grappen en gastrolletjes van: Humphrey Bogart, Katherine Hepburn, Jerry Lewis, Dean Martin en Jane Russell. Debuut van Carolyn Jones. Scenario van Frank Butler, Hal Kanter en William Morrow. Camerawerk van George Barnes.

Connecticut Yankee in King Arthur's Court

1949 | Fantasy, Musical

Verenigde Staten 1949. Fantasy van Tay Garnett. Met o.a. Bing Crosby, Rhonda Fleming, William Bendix, Cedric Hardwicke en Henry Wilcoxon.

Het klassieke verhaal van Mark Twain, over het manusje-van- alles Hank Martin (Bing Crosby) die in 1910 in de V.S. van een paard valt en zich daarna aan het middeleeuwse hof van Koning Arthur bevindt, en aangezien wordt voor Merlijn de tovenaar, is hier omgezet in een typische Hollywood-musical. Geen geweldige liedjes, maar een kleurrijke produktie. Scenario van Edmund Beloin. Reeds eerder verfilmd in 1921 en 1931 (met will Rogers) en opnieuw gedaan als in UNIDENTIFIED FLYING ODDBALL in 1979 en als tv-film in 1989.

Golden Earrings

1947 | Thriller

Verenigde Staten 1947. Thriller van Mitchell Leisen. Met o.a. Ray Milland, Marlene Dietrich, Murvyn Vye, Dennis Hoey en Quentin Reynolds.

Brits spion Milland wordt in nazi-Duitsland gedropt om een geheime formule voor gifgas op te halen bij een professor, die wil voorkomen dat deze in handen van zijn landgenoten valt. Zigeunerin Dietrich helpt hem de vele obstakels op zijn weg te omzeilen. Ongeloofwaardig, maar gezellig amusement, naar een scenario van Abraham Polonsky, Frank Butler en Helen Deutsch, gebaseerd op een roman van Yolanda Foldes. Opvallend is weer de stripachtige afschildering van de nazi's, typisch voor Hollywood- producties uit die periode. Realisme is ver te zoeken, evenals enige vorm van voelbare suspense. Daniel L. Fapp filmde alles in studio-decors en Victor Young schreef er een plezierige partituur bij.