Kunie Tanaka

Acteur

Kunie Tanaka is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Musuko

1992 | Komedie

Japan 1992. Komedie van Yoji Yamada. Met o.a. Rentaro Mukuni, Masatoshi Nagase, Emi Wakui, Ryûzô Tanaka en Miyoko Asada.

Op de begrafenis van zijn vrouw wordt bejaarde landbouwer Mikuni herenigd met zijn beide zoons, die in Tokio wonen. Hij is trots op de oudste, die druk doende is carrière te maken, terwijl de jongste steeds van baan wisselt. De jongens proberen hun vader over te halen in Tokio te gaan wonen, maar de oude man wil daar niets van weten.

Ashita

1988 | Oorlogsfilm, Drama

Japan 1988. Oorlogsfilm van Kazuo Kuroki. Met o.a. Kaho Minami, Shiro Sato, Kaori Monoi, Atsuko Sendo en Arthur Kuroda.

Aan de vooravond dat de atoombom viel op Japan meenden velen dat hun land onkwetsbaar en onneembaar was. Ondanks de schaarste aan mannen (want die zaten aan het front) weet een vader in Nagasaki een echtgenoot voor zijn tweede dochter te vinden en op die legendarische en ogenschijnlijk rustige avond wordt de bruiloft gevierd. Als gasten zijn er een verpleegster, een zwangere vrouw, een jonge student in de medicijnen, die net zijn oproep voor de (front)dienst heeft ontvangen en een vriend van de schuchtere bruidegom, die Amerikaanse krijgsgevangenen moet administreren. Een sobere anti-oorlogsfilm naar het boek van Mitsuharu Innoue en aan het scenario werkten Masako Innoue en Juichiro Takechi met regisseur Kuroki mee.

Gohiki no Shinshi

1967 | Misdaad

Japan 1967. Misdaad van Hideo Gosha. Met o.a. Tatsuya Nakadai, Miyuki Kuwano, Mikijiro Hira, Kunie Tanaka en Hisashi Igawa.

Een jongeman die net uit de gevangenis komt, wordt betrokken bij een complot om drie mannen te vermoorden. Een politiefilm met een versleten genre-formule. In de hoofdrol Tatsuya Nakadai, de acteur die in bijna alle Japanse actiefilms uit die tijd speelt.

Abashiri Bangaichi Hokkai-hen

1966 | Avonturenfilm

Japan 1966. Avonturenfilm van Teruo Ishii. Met o.a. Ken Takakura, Kunie Tanaka, Shin'ichi Chiba, Kanjuro Arashi en Naoki Sugiura.

Een jongeman die net uit de gevangenis komt, onderneemt een gevaarlijke tocht met een illegaal doel door de besneeuwde bergen. Een sympathieke film met een sterk scenario van Teruo Ishii, die tevens regiseerde. Ken Takakura is bend door zijn rollen in Amerikaanse films w.o. YAKUZA en BLACK RAIN.

Otoshiana

1962 | Misdaad, Experimenteel, Thriller

Japan 1962. Misdaad van Hiroshi Teshigahara. Met o.a. Hisashi Igawa, Kazuo Miyahara, Kunie Tanaka, Sen Yano en Hideo Kanze.

In een moeras vlak bij een arm mijnwerkersstadje wordt een zwerver vermoord. De enige getuige van de moord, een vrouw, wordt later ook vermoord aangetroffen. Een goed gemaakt, maar niet altijd even geloofwaardig misdaaddrama. Ook bekend als THE PITFALL.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kunie Tanaka op televisie komt.

Reageer