Bairbre Dowling: cast.
Er zijn 2 films gevonden.

War of the Buttons

1994 | Drama, Familiefilm, Komedie, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten​/​​Frankrijk 1994. Drama van John Roberts. Met o.a. Gregg Fitzgerald, Gerard Kearney, Anthony Michael Cunningham, Thomas Kavanagh en Eveanna Ryan.

Een remake van de Franse film LA GUERRE DES BOUTONS van Yves Robert uit 1962 naar de gelijknamige, klassieke Franse roman van Louis Pergaud. Jongeren uit twee naburige dorpen (hier Ballydowse en Carrickdowse in Ierland) bestrijden elkaar met stokken en katapulten. De overwinningstrofeeën bestaan uit knopen, die zij na elke veldslag bij de 'krijgsgevangenen' als trofeeën afsnijden. Op een bepaald moment loopt het 'spel' uit de hand en de jongens verliezen behalve hun broek, ook hun kop. Een aangrijpende met humor gemaakte versie van het bekende verhaal, ook door volwassenen best te genieten. Het spel van de jonge, niet-professionele acteurs is indrukwekkend; dit is beslist de verdienste van debuterend regisseur Roberts. Het scenario van Colin Wellands zorgt er verder voor dat de film eerder betoverend dan sentimenteel is. Elvis Costello zingt 'Life Shrinks'. Bruno De Keyser was verantwoordelijk voor het uitstekende camerawerk.

Zardoz

1974 | Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1974. Sciencefiction van John Boorman. Met o.a. Sean Connery, Charlotte Rampling, Sara Kestelman, Sally Anne Newton en John Alderton.

In het jaar 2293 is de wereld verdeeld in twee totaal verschillende kampen. In het ene heersen geweld en barbaarsheid. De ge[KA3]isoleerde gemeenschap Vortex daarentegen kent een hoog ontwikkelde technologie, waarmee zelfs het verouderingsproces is stopgezet. Wanneer Connery uit de buitenwereld de Vortex kan binnendringen, zien de geleerden in hem een interessant studie- object, maar Connery ontdekt dat hun zogenaamde paradijs ook zijn schaduwkanten heeft. Fascinerende maar erg verward vertelde SF- film, die het opneemt voor natuur en milieu. Door de pretentieuze mise-en-sc[KA2]ene wordt de film langdradig, maar de briljante vormgeving (die vooral op het bioscoopdoek tot zijn recht komt) maakt toch nog heel wat goed. Boorman schreef zelf het scenario, en achter de camera stond Geoffrey Unsworth. Gedraaid in Panavision.