Jens-Peter Behrend

Regisseur, Scenarist

Jens-Peter Behrend is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Mondjäger

1990 | Familiefilm, Avonturenfilm

Duitsland 1990. Familiefilm van Jens-Peter Behrend. Met o.a. Marie Bierstedt, Karl Michael Vogler, Agnelo Temrité-Wadzatsé, Murilo Alvarenga en Sabine Kotzur.

De veertien-jarige Katrin gaat met haar grootvader naar Brazilië. Zij willen onderzoeken onder welke omstandigheden de vader van Katrin daar is gestorven. Samen met de Indiaanse jongen Wao-Moté komt Katrin een misdaad op het spoor. Een spannende kinderfilm met een actueel onderwerp: de ontginning van het tropische regenwoud.

Tatort - Sterben und sterben lassen

1982 | Mysterie

Duitsland/Oostenrijk 1982. Mysterie van Peter Keglevic. Met o.a. Volker Brandt, Ulrich Faulhaber, Margit Saad, Harry Baer en Hanno Pöschl.

Niki (Baer) en Hans Pototschnik (P[KA3]oschl) uit Wenen willen in Berlijn een nieuw bestaan opbouwen en een restaurant openen. Om aan geld te komen neemt Niki een zeer goed betaalde baan aan als vrachtwagenchauffeur bij het tamelijk ondoorzichtige transportbedrijf van blonde Inge Zimmermann (Saad), die het rijtijdenbesluit aan haar laars lapt en illegaal geprepareerde medicijnen laat vervoeren. Niki stelt liever geen vragen voor het dure geld en de niet onknappe Inge mag hem wel. Als Niki te lang achter het stuur heeft gezeten en door vermoeidheid een verkeersongeval veroorzaakt, rijdt hij door na de aanrijding. Dit brengt hem niet alleen in de problemen met de politie, maar ook met Inge, die de schurkachtige Schrader (Glowna) op hem af stuurt om hem een lesje te leren als hij zijn aandeel opeist. Ongelukkigerwijze treft dat Niki`s vriend, die in de vlammen omkomt. Werk aan de winkel voor Kommissar Walther (Brandt) van de moordbrigade. Iets te routinematig en de rolverdeling is te weinig enthousiast. Het scenario is van Jens-Peter Behrend en Bernhard Frey. Het camerawerk is van Gerard Vandenberg. Aflevering 137.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jens-Peter Behrend op televisie komt.

Reageer