Bart Van Langendonck

Producer

Bart Van Langendonck is producer.
Er zijn 9 films gevonden.

Le fidèle

2017 | Misdaad, Drama, Romantiek

België/Frankrijk 2017. Misdaad van Michaël R. Roskam. Met o.a. Matthias Schoenaerts, Adèle Exarchopoulos, Eric de Staercke, Jean-Benoît Ugeux en Thomas Coumans.

Geen wonder dat Gigi (Schoenaerts) en Bibi (Exarchopoulos) zich meteen tot elkaar aangetrokken voelen. Hij is overvaller, zij autocoureur. Beiden houden van gevaar. Alleen weet Bibi niets van Gigi's criminele activiteiten. Maar daar komt ze natuurlijk nog wel achter. Le fidèle is meer romantisch drama dan misdaaddrama en aan het einde zelfs melodrama. Sterk geacteerd door het leidende tweetal, maar de stappen die we door hun (liefdes)geschiedenis zetten zijn te groot, waardoor juist het drama in de film te kort schiet. Toch Belgische inzending voor de Oscars.

La fille inconnue

2016 | Drama

België/Frankrijk 2016. Drama van Jean-Pierre Dardenne en Luc Dardenne. Met o.a. Adèle Haenel, Jérémie Renier, Olivier Gourmet en Louka Minnelli.

Jonge arts (Haenel) doet niet open wanneer na sluitingstijd aangebeld wordt. Een paar dagen later wordt ze bezocht door de politie, die zegt dat de jonge migrante die aanbelde dood is aangetroffen. Het lukt de politie niet haar identiteit te achterhalen, waarna de arts zelf op onderzoek uitgaat. Intelligent, persoonlijk drama met politieke haakjes van de Waalse gebroeders Dardenne, die de kijker de ruimte biedt om zelf antwoorden te formuleren op vragen als: Is de arts Europa? En: Is het überhaupt terecht dat ze zich medeverantwoordelijk voelt voor de dood van de migrante?

The Land of the Enlightened

2016 | Documentaire

België/Ierland/Nederland/Duitsland/Afghanistan 2016. Documentaire van Pieter-Jan De Pue.

De Vlaamse fotograaf/filmer Pieter-Jan De Pue koppelt beelden van vertrekkende Amerikaanse soldaten en kinderen die explosieven verzamelen in een oude Sovjet-mijn aan een Afghaanse vertelling over het eeuwigdurende ongeluk van het Afghaanse volk. De verhaallijn is wat aan de magere kant om de oogstrelende 16mm-beelden, verzameld over een periode van zeven jaar, tot een overtuigende eenheid te smeden. Het resultaat is een ietwat naar mooifilmerij neigende verhandeling over het door oorlog bepaalde leven van kinderen in Afghanistan. Bekroond op het prestigieuze Sundance filmfestival.

D'Ardennen

2015 | Misdaad, Drama

België 2015. Misdaad van Robin Pront. Met o.a. Jeroen Perceval, Kevin Janssens, Veerle Baetens en Jan Bijvoet.

Energiek filmdebuut van de jonge regisseur Pront over broers Kenny en Dave, die tegenover elkaar komen te staan als Sylvie, de vriendin van Kenny, het aanlegt met Dave. En dat nadat Kenny zeven jaar de bak in moet voor een overval die ze met z'n drieën gepleegd hebben. De film begint wanneer Kenny na vier jaar vervroegd vrijkomt. D'Ardennen is mooi dynamisch gefilmd en Baetens (The Broken Circle Breakdown) speelt weer fantastisch, maar helaas is de film ook nogal aanstellerig en wordt naar het einde toe steeds ongeloofwaardiger (moordzuchtige struisvogels!?).

Le passé devant nous

2016 | Drama

België/Nederland/Denemarken/Frankrijk 2016. Drama van Nathalie Teirlinck. Met o.a. Evelyne Brochu, Zuri François, Eriq Ebouaney, Johan Leysen en Adonis Danieletto.

Energiek filmdebuut van de jonge regisseur Pront over broers Kenny en Dave, die tegenover elkaar komen te staan als Sylvie, de vriendin van Kenny, het aanlegt met Dave. En dat nadat Kenny zeven jaar de bak in moet voor een overval die ze met z'n drieën gepleegd hebben. De film begint wanneer Kenny na vier jaar vervroegd vrijkomt. D'Ardennen is mooi dynamisch gefilmd en Baetens (The Broken Circle Breakdown) speelt weer fantastisch, maar helaas is de film ook nogal aanstellerig en wordt naar het einde toe steeds ongeloofwaardiger (moordzuchtige struisvogels!?).

Galloping Mind

2015 | Drama

België 2015. Drama van Wim Vandekeybus. Met o.a. Jerry Killick, Natali Broods, Rebeka Rea, Matt Devere en Izabella Rea.

In het speelfilmdebuut van choreograaf Vandekeybus wordt een tweeling snel na de geboorte gescheiden. Terwijl het meisje opgroeit in een middenklassengezin, leeft haar broer tussen straatjochies en zwerfhonden. Engels-Hongaars gesproken drama over lotsbestemming en bloedbanden heeft prima acteurs: Broods en Killick zijn goed als de ouders. De indrukwekkende groep kinderen vond de maker voor een deel in weeshuizen. De regisseur ging naar onder meer Hongarije voor de locaties, die cameraman Gábor Szabó fraai vastlegde, en waar de jonge acteurs te paard energiek doorheen galopperen.

Labyrinthus

2014 | Familiefilm

België/Nederland 2014. Familiefilm van Douglas Boswell.

Compositie, kleurgebruik en lichtinval zijn in de beeldende kunst van groter belang dan het onderwerp. De makers van Labyrinthus, een spannende jeugdfilm waarin kinderen worden opgeslokt in een sinister computerspel, gingen daarom allereerst op zoek naar de beste cinematograaf die ze konden betalen: Reinier van Brummelen. Deze schoot als verbeelder van Peter Greenaway's visioenen onder meer 8½ Women en The Cook, The Thief, His Wife & Her Lover. In Labyrinthus schept Van Brummelen een stemmige kinderwereld, met het levensechte computerspel als kinderhel op aarde. Knap werk, met of zonder geluid.

Portable Life

2011 | Avonturenfilm, Biografie

Nederland/België 2011. Avonturenfilm van Fleur Boonman. Met o.a. Rutger Hauer, Ella-June Henrard, Sam Louwyck en Kristof Coenen.

Roadmovie van de Nederlandse kunstenares Fleur Boonman over het 17-jarige meisje Sea, dat al reizende niet alleen de wereld, maar ook zichzelf ontdekt.

Rundskop

2011 | Misdaad, Drama

België/Nederland 2011. Misdaad van Michaël R. Roskam. Met o.a. Matthias Schoenaerts, Jeroen Perceval, Jeanne Dandoy, Barbara Sarafian en Frank Lammers.

Rauw en poëtisch debuut van Vlaming Roskam over de Belgische hormonenmaffia. In de figuur van veeboer Jacky (meesterlijke rol van Schoenaerts), die niet alleen zijn dieren maar ook zichzelf tot zorgwekkende proporties opspuit, creëerde hij een van de meest memorabele personage uit de Nederlandstalige filmgeschiedenis. Een woest en ontembaar rund is hij, maar tegelijkertijd kan hij ook kwetsbaar zijn, als het om de liefde gaat. De Oscarnominatie betekende voor zowel Roskam als Schoenaerts het begin van een veelbelovende internationale carrière.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bart Van Langendonck op televisie komt.

Reageer