Christiane Torloni

Acteur

Christiane Torloni is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Cinema de lágrimas

1995 | Drama

Mexico/Verenigd Koninkrijk/Brazilië 1995. Drama van Nelson Pereira dos Santos. Met o.a. Raul Cortez, André Barros, Christiane Torloni, Patrick Tannus en Cosme Alves Netto.

Ter gelegenheid van honderd jaar film produceerde het BFI een internationale documentaire reeks. Voor de bijdrage over Latijns Amerika werd een beroep gedaan op de Braziliaanse regisseur Pereira dos Santos, die zijn aandeel opvatte als een fictiefilm. Rodrigo (Cortez), een bekende Braziliaanse toneelregisseur, wordt gevraagd door jonge filmstudent Yves (Barros) om mee te werken aan zijn scriptie over de geschiedenis van de Zuidamerikaanse film. In het filmmuseum van Rio de Janeiro bekijken ze fragmenten uit films van o.a. Luis Buñuel, Alexandre Galindo, Emílio Fernández, Tito Davison en Glauber Rocha. Als Rodrigo, die homo is, opdringerig wordt, geeft Yves de pijp aan Maarten. Pereira dos Santos koos voor de vorm van het melodrama, omdat hij meent dat dit genre typerend is voor de Zuidamerikaanse film. Het resultaat is best leuk, maar wie niet bekend is met de film uit Brazilië, Mexico en Argentinië wordt er niet wijzer door. De stem van de filmoperateur is van Jorge Luis Hidalgo. Het scenario is van regisseur Pereira dos Santos en Silvia Oroz naar de studie Melodrama: O Cinema de lágrimas da América Latina van Oroz. Het camerawerk is van Walter Carvalho. Stereo.

R.G. : Piège

1993 | Misdaad

Frankrijk 1993. Misdaad van Jorge Marecos Duarte en Jorge Marecos Duarte. Met o.a. Victor Lanoux, Benoît Robert, Stéphanie Marie, Gwenola De Luze en Patrick Farru.

Roger Goupil (Lanoux) reist naar Portugal om er een onderzoek in te stellen naar het witwassen van drugsgeld. Dit op vraag van Juan Costa-Mendes (Zeller), die ervan overtuigd is dat de financiële instelling, die hij leidt, sjoemelt... Wie is of wie zijn de schuldigen? Een kluif voor Goupil, die in Portugal warempel zelf het slachtoffer wordt van een valstrik en bovendien nog beschuldigd wordt van moord. Portugese regie en locaties zorgen voor wat afwisseling.

Bésame mucho

1987 | Drama

Brazilië 1987. Drama van Francisco Ramalho Jr.. Met o.a. Antônio Fagundes, Christiane Torloni en José Wilker.

De film spitst zich toe op de herinnering van twee stellen aan hun laatste dertig jaar en hoe alles wat gebeurd is, hun leven heeft beïvloed. Een film met een goede regie en technische bijdragen, waarin de muziek van Wagner Tiso en de fotografie van José Tadeu Ribeiro opvallen.

Aguia no cabeça

1984 | Drama

Brazilië 1984. Drama van Paulo Thiago. Met o.a. Nuno Leal Maia, Jece Valadão, Zezé Motta en Christiane Torloni.

De strijd om macht en rijkdom in een stad waar zwart geld samengaat met wit geld van de bankiers, politiek met godsdienst en de achtergestelde bevolking met de middenklasse. Verder gaat deze film over de uiteenlopende manier waarop de bevolking zijn gevoelens uitdrukt. Eén van de beste Braziliaanse films uit de periode 1980-1990.

O Bom Burgues

1983 | Thriller

Brazilië 1983. Thriller van Oswaldo Caldeira. Met o.a. José Wilker, Betty Faria, Christiane Torloni, Jardel Filho en Nelson Dantas.

Een vinnig gemaakte politieke thriller met Wilker als een bankbediende die stiekem fondsen doorspeelt naar ultra-linkse terreurgroepen en betrokken raakt bij een bloedige gijzelingsactie. Hoewel bij momenten moeilijk te volgen voor wie niet op de hoogte is van de Braziliaanse politieke situatie rond 1970, blijft de film op een eerste niveau zonder meer geslaagd als een harde politieke thriller, in een vlot tempo verteld en indringend vertolkt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christiane Torloni op televisie komt.

Reageer