Frank Woodruff

Regisseur, Producer

Frank Woodruff is regisseur en producer.
Er zijn 7 films gevonden.

Papa Romani

1951 | Komedie

Verenigde Staten 1951. Komedie van Frank K. Telford. Met o.a. Chico Marx, Argentina Brunetti, William Frawley, Margaret Hamilton en Matt McHugh.

De Italiaanse immigrant Papa Romani (Marx) wil met zijn tijd meegaan en laat een telefoon installeren. Dit initiatief brengt heel wat herrie teweeg. De twee kinderen zijn erg enthousiast, maar Mama Romani (Brunetti) is bijgelovig en vindt dat een telefoon ongeluk brengt. Amper is de telefoon aangesloten of de buurvrouw (Hamilton) verschijnt en wil enkel weten of haar zus al bevallen is. Dan komt er een bookmaker (Frawley) voor de proppen die zijn illegale praktijken van bij de Romani`s verder zet. Krankzinnige komedie over de invloed van een telefoon op een doodgewoon gezin (begin jaren 1950). Het gaat er erg druk aan toe, met Chico in zijn bekende typetje, schitterend geholpen door een onuitstaanbare (maar onvergetelijke) Hamilton. George Panetta schreef het scenario en Clyde De Vinna manipuleerde de camera. Oorspronkelijk uitgezonden in de tv-serie The Bigelow Theatre.

Two Senioritas From Chicago

1943 | Muziek, Komedie, Musical

Verenigde Staten 1943. Muziek van Frank Woodruff. Met o.a. Jinx Falkenberg, Ann Savage, Leslie Brooks, Bob Haymes en Nick Castle dancers.

Een onbenullige komedie van de lopende band van Columbia, over meiskes die Broadway stormerderhand veroveren tijdens een muzikaal 'gemaskerd bal'.

Pistol Packin' Mama

1943 | Musical, Misdaad

Verenigde Staten 1943. Musical van Frank Woodruff. Met o.a. Ruth Terry, Robert (Bob) Livingstone, Wally Vernon, Jack LaRue en Kirk Alyn.

Het scenario van deze film dient alleen maar als excuus om veel muziek ten gehore te brengen. Tussen de vele songs door kan de kijker een gangsterverhaaltje ontwaren over LaRue die Livingstone belaagt. Terry, die ertussen zit, weet zich kranig te weren. Het is een onderhoudende familiefilm voor een druilerige middag.

A Cowboy in Manhattan

1943 | Komedie, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1943. Komedie van Frank Woodruff. Met o.a. Robert Paige, Frances Langford, Walter Catlett, Leon Errol en Joe Sawyer.

Om de ster van een musical te imponeren doet een liedjesschrijver (Paige) zich voor als een steenrijke cowboy. Doorsnee film van Universal, een herverfilming van YOU'RE A SWEETHEART uit 1937.

Lady Scarface

1941 | Misdaad

Verenigde Staten 1941. Misdaad van Frank Woodruff. Met o.a. Dennis O'Keefe, Judith Anderson, Frances Neal, Mildred Coles en Eric Blore.

Anderson probeert iets te maken van dit episodische verhaal over een achtervolging door de politie van een gevaarlijke met een pistool gewapende vrouw en haar bende.

Play Girl

1940 |

Verenigde Staten 1940. Frank Woodruff. Met o.a. Kay Francis, Nigel Bruce, James Ellison, Margaret Hamilton en Mildred Coles.

Francis is een hippe geldwolvin die jongere vrouwen leert hoe ze hun cliƫnten moeten 'uitkleden'. Een ongewone B-film.

Curtain Call

1940 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1940. Romantische komedie van Frank Woodruff. Met o.a. Barbara Read, Alan Mowbray en Helen Vinson.

Twee Broadway-producers willen een ondankbare ster een lesje leren en kopen een slecht stuk voor haar om in te spelen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Frank Woodruff op televisie komt.

Reageer