Tabea Blumenschein

Regisseur, Acteur

Tabea Blumenschein is regisseur en acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Zagarbata

1984 | Drama

Duitsland 1984. Drama van Tabea Blumenschein. Met o.a. Freddy Welfens, Claudia Skoda, Sue Proebster, Elmar Gessler en Reinhard Wilhelmi.

Een groep Berlijnse skinheads probeert door terroriserend gedrag een eigen leefwereld te scheppen. Op beslissende momenten blijken zij zich vrijwillig te conformeren aan de maatschappelijke normen. Een zwak verhaal waarin weinig psychologische drijfveren aan de orde komen en de nadruk ligt op uiterlijk vertoon.

Dorian Gray im Spiegel der Boulevardpresse

1984 | Experimenteel, Drama

Duitsland 1984. Experimenteel van Ulrike Ottinger. Met o.a. Veruschka von Lehndorff, Delphine Seyrig, Irm Hermann, Magdalena Montezuma en Barbara Valentin.

In haar film, die rijk is aan pracht en praal en fantasievolle beelden, vertelt Ulrike Ottinger het verhaal van de jonge dandy Dorian Gray, die zich met succes weet te verzetten tegen de pogingen van een cheffin van een mediaconcern om hem te vercommercialiseren.

Taxi zum Klo

1980 | Komedie, Drama

Duitsland 1980. Komedie van Frank Ripploh. Met o.a. Frank Ripploh, Bernd Broaderup, Magdalena Montezuma en Tabea Blumenschein.

Een voor sommige mensen aanstootgevende film over Peggy von Schnottgenberg (Ripploh) die in deze homofilm eigenlijk niets te vertellen heeft, behalve duf geworden grapjes.Veel expliciete scènes.

Bildnis einer Trinkerin

1979 | Drama

Duitsland 1979. Drama van Ulrike Ottinger. Met o.a. Tabea Blumenschein, Lutze, Magdalena Montezuma, Nina Hagen en Kurt Raab.

Een feministische visie op het alcoholisme: een charmante vrouw maakte een schema waarbij zij zichzelf wenst dood te drinken in Berlijn. Ook Ottinger's vorige film MADAME X deed bij de feministes veel stof opwaaien.

Madame X - eine absolute Herscherrin

1977 | Experimenteel

Duitsland 1977. Experimenteel van Ulrike Ottinger.

Een vrolijke maar bloedig aflopende satire op de vrouwenbeweging van de Berlijnse beeldende kunstenaressen en undergroundfilmsters Ottinger en Blumenschein naar een verhaal over een Chinese piratenvrouw uit de jaren dertig die alleen vrouwen werft op haar schip onder het motto 'Liebe und Abenteuer'.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tabea Blumenschein op televisie komt.

Reageer