Seymour Hicks is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Silent Dust

1949 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1949. Drama van Lance Comfort. Met o.a. Nigel Patrick, Stephen Murrey, Beatrice Campbell, Sally Gray en Marie Lohr.

Dit is het theatrale, maar aardige verhaal van een blinde landbezitter, wiens plan om een monument ter nagedachtenis van zijn zoon, die een heldendood stierf in de oorlog, te onthullen gedwarsboomd wordt wanneer de zoon terugkeert en een lafaard, moordenaar en chanteur blijkt te zijn. De film is gebaseerd op het toneelstuk The Paragon van Roland en Michael Pertwee.

Busman's Honeymoon

1940 | Mysterie, Misdaad, Komedie, Thriller, Horror, Drama

Verenigd Koninkrijk 1940. Mysterie van Arthur B. Woods en Arthur Woods. Met o.a. Robert Montgomery, Constance Cummings, Leslie Banks, Seymour Hicks en Robert Newton.

De beroemde amateur-criminoloog (Montgomery) trouwt met de schrijfster van mysterie-verhalen (Cummings). Ze gaan op huwelijksreis, maar algauw verstoort een brute moord hun wittebroodsweken. Montgomery past niet in zijn rol. Naar een verhaal van Dorothy L. Sayers, die de personage van Lord Peter Wimsey schiep.

Scrooge

1935 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1935. Komedie van Henry Edwards. Met o.a. Seymour Hicks, Donald Calthrop, Robert Cochran, Mary Glynne en Oscar Asche.

Londen, 1843. Op Kerstavond krijgt Ebenezer Scrooge bezoek van drie geesten: Verleden, Heden en Toekomst. De schokblik in donkere spiegels doet de aartsvrekkige lommerdhouder zijn leven beteren. Eerste geluidsfilm naar A Christmas Carol bezuinigt ongegeneerd op Dickens' verhaalstoffering en personages, maar biedt Victoriaanse sfeer per strekkende meter. Hicks, hier zowel de jongere als oudere Scrooge, had de figuur al in theater en zwijgende film gespeeld. Heerlijke vertolkingen, decors en kostuums, opmerkelijk stijlvol camerawerk. Van de courante versies met zeer verschillende speelduur en beeldkwaliteit is die met de boekoptiteling de beste.

The Secret of the Loch

1934 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1934. Komedie van Milton Rosmer. Met o.a. Seymour Hicks, Nancy O'Neil, Gibson Gowland en Frederick Peisley.

Een duiker denkt het monster in het beroemde Loch te vinden. Deze film neemt de zaken niet al te serieus.