Hsueh Li Pao

1936 Regisseur

Hsueh Li Pao (1936) is regisseur.
Er zijn 7 films gevonden.

Tian long ba bu

1977 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1977. Actiefilm van Hsueh Li Pao. Met o.a. Danny Lee, Wei Szu en Ni Tien.

Als Zhengchun, de broer van een keizer in het legendarische oude China, betrapt wordt bij het plegen van overspel valt de bedrogen echtgenoot hem aan, maar Zhengchun verdedigt zich door met zijn vingers mystieke kogels af te vuren, die zijn belager z'n benen kosten. Die meet zich mechanische robot-vogel-benen aan en probeert daarna natuurlijk wraak te nemen. Volkomen maffe kungfufilm uit de legendarische Shaw Brothers studio's in Hong Kong. The Battle Wizard is overigens zelfs voor de Shaw Brothers aan de vreemde kant.

Iron Bodyguard

1974 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1974. Actiefilm van Chang Cheh en Hsueh Li Pao. Met o.a. Chen Kuan-Tai, Hu Chi, Yueh Hua, Lily Li en Li Hsui-Hsien.

Een epos rond de laatste der grote zwaardvechters, Wang Wu. Een A-produktie uit de Shaw-studio's: schitterende sets, fraaie fotografie, sfeervolle muziek, een intelligente hoofdrolvertolker. De schermutselingen en duels zijn klassewerk.

The Pirate

1972 | Avonturenfilm, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1972. Avonturenfilm van Chang Cheh, Hsueh Li Pao en Wu Ma. Met o.a. David Chiang, Ti Lung, Tien Ching, Ku Feng en Lu Ti.

China, 18e eeuw. Piraat Chang Po-Chai besluit een einde te maken aan de terreur van de wrede generaal Chiang. Opgeruimd avonturenwerkje met nobele helden en lage schurken. Zeldzaam naïef maar onderhoudend.

The Boxer From Shantung

1972 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1972. Actiefilm van Chang Cheh en Hsueh Li Pao. Met o.a. Chen Kuan-Tai, Chiang Nan en David Chiang.

Zwerver Yung Chen raakt betrokken bij een conflict tussen een schatrijke opiumhandelaar en een casino-eigenaar. Verzorgd kung fu-werk met een serie ingewikkelde gevechten. Ook bekend als THE SHANTUNG BOXER.

Man of Iron

1972 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1972. Actiefilm van Chang Cheh en Hsueh Li Pao. Met o.a. Chen Kuan-Tai, Ching Li en Wang Chung.

Shanghai, 1942. De Japanse bezetter ziet sardonisch toe hoe rivaliserende gangsterbenden elkaar elimineren uit hun streven naar de hegemonie in het havengebied. De keiharde kung fu-film marcheert viriel maar zonder interesse langs belangwekkende complicaties die in het verhaal liggen besloten.

Delightful Forest

1971 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1971. Actiefilm van Chang Cheh en Hsueh Li Pao. Met o.a. Ti Lung, Tien Ching, < Ku Feng en Yueh Hua.

Film is 2e deel van zgn. 'Water Margin'-trilogie. Zie verder onder ALL MEN ARE BROTHERS. Als zelfstandig werkstuk beschouwd is film volmaakt onbegrijpelijk.

All Men Are Brothers

1971 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1971. Actiefilm van Chang Cheh, Wu Ma en Hsueh Li Pao. Met o.a. David Chiang, Chen Kuan-Tai, Ku Feng, Yueh Hua en Lily Ho.

Kungfulegende David Chiang schittert in de hoofdrol als een vechter uit de twaalfde eeuw die samen met 107 bannelingen trouw zweert aan de keizer. Wat volgt is een onnavolgbare reeks schermutselingen met als doel de inname van de ommuurde stad waar de rebellen huizen. Opvolger van The water margin. Beide groots opgezette films werden geproduceerd door de Shaw Brothers en zijn gebaseerd op enkele hoofdstukken uit Outlaws of the marsh, de Chinese klassieker uit de veertiende eeuw. Vanaf 1995 werden de 108 personages wereldwijd bekend door de introductie van computerspel Suikoden, waarvan er tot 2006 vijf zijn verschenen. Subliem staaltje vakmanschap.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hsueh Li Pao op televisie komt.

Reageer