Artur Zmijewski

Acteur

Artur Zmijewski is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Katyn

2007 | Drama, Historische film, Oorlogsfilm

Polen 2007. Drama van Andrzej Wajda. Met o.a. Andrzej Chyra, Maja Ostaszewska, Artur Zmijewski, Danuta Stenka en Jan Englert.

Vijftig jaar passeerden eer Moskou verantwoordelijkheid nam voor de massaexecuties op naar schatting 15.000 Poolse legerofficieren nabij Katyn in Rusland. Sovjetpropaganda had decennialang de schuld op de nazi's geschoven. Wajda, die als jongetje zijn vader verloor en er later achter kwam dat deze in 1940 in de bossen bij Katyn was vermoord, verfilmde de tragedie. Uitgaand van Andrzej Mularczyks boek Post mortem. In Katyn vertelt hij, in wat voelt als zijn persoonlijke vaarwel aan de doden, via het lot van enkele personages het onvoorstelbare. Zeven Poolse-filmprijzen, Oscar-nominatie.

Stan Posiadania

1989 | Drama

Duitsland/Polen 1989. Drama van Krystyna Janda. Met o.a. Maja Komorowska en Artur Zmijewski.

Tomasz (Zmijeweski) een student met een moederbinding uit Warschau ontmoet een meisje, Julia (Janda), die verslaafd is. Hij haalt haar in huis en helpt haar daadwerkelijk van haar zucht af. Hij wordt verliefd en besluit naar West-Berlijn te gaan (voor de val van de Muur) om geld te verdienen. Zijn moeder Zofia (Komorowska) slaat alles met argusogen gade. Door Tomasz afwezigheid vervalt Julia weer in haar slechte slikgewoonte en belandt in een kliniek, waar Tomasz haar komt bezoeken. Ze komen tot de conclusie dat er geen uitweg voor beiden meer is. Somber melodrama dat op het filmfestival van Moskou bekroond werd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Artur Zmijewski op televisie komt.

Reageer