Owen Crump: regie, cast, scenario en productie.
Er zijn 6 films gevonden.

Jack L. Warner, The Last Mogul

1993 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 1993. Documentaire van Gregory Orr. Met o.a. Lina Basquette, Rudy Behlmer, Pat Buttram, Owen Crump en Rudi Fehr.

De geschiedenis van de familie Warner begint in 1881. Toen kwamen twee joodse immigranten uit Polen in Amerika aan met hun kinderen. Na omzwervingen doorheen het land vestigden ze zich in Ohio. De vier broers Harry, Albert, Sam en Jacob (die zich Jack liet noemen en die in 1892 geboren werd) waren reeds vroeg door het nieuwe medium film gepassioneerd. Vanaf 1917 produceerden ze films en in 1919 vestigden ze zich in Hollywood en werd Warner Bros opgericht. Harry en Albert hielden zich in New York bezig met de administratie, terwijl Sam en Jack de leiding hadden over de productie. In 1925 begonnen ze te werken aan een geluidssysteem, Vitaphone. Dit zou in 1927 een revolutie veroorzaken in de filmwereld met de première van THE JAZZ SINGER. Op de avond van de première stierf Sam aan een hersenbloeding. Jack L. Warner werkte zich op tot de absolute alleenheerser over de studio, die in de jaren 1930-40 de grootste sterren onder contract had. Hij stierf in 1978. Een schitterende biografie van de legendarische mogul, gemaakt door Orr, de kleinzoon van Jack, die er niet voor terugdeinst om ook de minder mooie kanten van het karakter van opa te openbaren. Hij schreef zelf het scenario en leidde de interviews. De tekst werd ingesproken door Efrem Zimbalist, Jr., terwijl Fredd Wayne zijn stem leende aan Jack Warner. Don Priess stond in voor de montage. Fotografie is van Jeffrey Scott, Randy Wimberg, Richard Green, Joe Mustacchi, Stuart Math, Robert Boccaccio, Waldemar Kolsicki en Don Priess.

Zeppelin

1971 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1971. Oorlogsfilm van Etienne Périer. Met o.a. Michael York, Elke Sommer, Peter Carsten, Marius Goring en Anton Diffring.

In 1915 wordt de in Duitsland geboren Britse piloot York naar Friedrichshafen gestuurd om daar meer te weten te komen over een nieuw Duits geheim wapen, de Zeppelin. Het wordt een spannende race tegen de klok. Onderhoudend spionage-melodrama, met heel wat actie en uitstekende speciale effecten. De Belgische cineast Périer laat echter zien dat hij beter raad weet met actiescènes dan met acteurs, want die komen nogal stroef over. De film biedt evenwel voldoende spektakel om tot het einde te blijven boeien. Het scenario van Arthur Rowe en Donald Churchill heeft weinig historische waarde, maar een kniesoor die zich daaraan stoort. Knappe fotografie van Alan Hume en een uitstekende score van Roy Webb.

The Couch

1962 | Misdaad

Verenigde Staten 1962. Misdaad van Owen Crump. Met o.a. Shirley Knight, Grant Williams, Onslow Stevens en William Leslie.

Bizar verhaal over een psychopatische moordenaar die, terwijl hij in analyse is, op pad gaat. Script van Robert Bloch naar een verhaal van hem en Blake Edwards.

Cease Fire

1953 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1953. Oorlogsfilm van Owen Crump.

Ongewone oorlogsfilm die met de hulp van amateurs werd gemaakt (echte soldaten), tegen de achtergrond van de Koreaanse oorlog. Komt dus zeer realistisch over en zou bijna een documentaire genoemd kunnen worden.

Silver River

1948 | Western, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1948. Western van Raoul Walsh. Met o.a. Errol Flynn, Ann Sheridan, Thomas Mitchell, Bruce Bennett en Tom D'Andrea.

Geen beste western met Flynn. Hij verlaat na de Burgeroorlog het leger en in het Westen ontpopt hij zich als een gewiekst zakenman die over lijken gaat. Om Sheridan te kunnen krijgen doodt hij simpelweg haar huidige echtgenoot, nog wel één van zijn eigen mannen: Bennett. Maar Sheridan wijst hem af en dat geeft hem te denken. Max Steiner verzorgde de muziek, Sid Hickox de cameratechniek en het draaiboek was van Stephen Longstreet en Harriet Franks jr. Alan Crosland jr stond achter de montagetafel en zou later regisseur worden.

March on America!

1942 | Drama, Historische film, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1942. Drama van Richard Whorf.

In 1620 arriveerden de eerste pioniers in de nieuwe wereld. Ze stonden voor de haast onmogelijke taak om een nieuw continent op te bouwen. Zo gauw zij de eerste basis gelegd hadden volgden andere migranten vanuit de hele wereld. De indianen leerden met het nieuwe volk samen te leven. Vanaf het begin van het ontstaan van Amerika moesten de nieuwe bewoners strijd leveren, de strijd voor de persvrijheid, voor de onafhankelijkheid, voor het uitbreiden van het territorium, tegen de Spanjaarden in het Zuiden en de Britten in het Noorden, de burgeroorlog, WO I. Steeds weer kwam Amerika als overwinnaar, nog groter uit de strijd. Een haast infantiele propagandafilm, gedraaid kort na de aanval op Pearl Harbour (7 december 1941). De hero[KA3]iek stroomt van het scherm en Amerika wordt schaamteloos voorgesteld als d[KA1]e bewaker van de wereldvrede. Het kan allemaal misschien wel waar zijn, maar zestig jaar na productie komt de film (die voor een groot deel bestaat uit stock-shots voor goedkope B-westerns) eerder lachwekkend over. Het scenario werd geschreven door Owen Crump. Regisseur Whorf spreekt de enthousiaste commentaar. Achter de camera nam Charles P. Boyle plaats.