Vittorio Metz

Regisseur, Scenarist

Vittorio Metz is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Totò le Moko

1951 | Komedie

Italië 1951. Komedie van Carlo Ludovico Bragaglia. Met o.a. Totò, Gianna Maria Canale, Luigi Pavese en Carla Calò.

Een straatmuzikant 'erft' de bende van Pépé le Moko in de kasba van Algiers. Dankzij zijn uitzonderlijke kracht, waarvan de oorsprong in zijn haren ligt, behoudt hij de macht over de onderwereld en de nachtkroegen tot zijn jaloerse vriendin hem kortknipt. De doodgewaande Pépé komt zijn plaats weer opeisen, maar de held geeft hem aan bij de politie en vertrekt naar Chicago om erfopvolger te worden van Al Capone. Deze bizare klucht vol spottende verwijzingen naar andere films in een exotisch decor van bordpapier geeft de ongebreidelde humor van Totò alle kansen. Helaas zijn diens talrijke verbale grappen - muzikantenjargon en bargoens en de begripsverwarringen over en weer - nauwelijks te vertalen en qua tempo niet bij te houden met ondertitels.

Era lui... si si

1951 | Komedie

Italië 1951. Komedie van Vittorio Metz en Marcello Marchesi. Met o.a. Walter Chiari, Silvana Pampanini, Carlo Campanini, Isa Barzizza en Nyta Dover.

Een winkelier is een fan van Pampanini en heeft iedere nacht avontuurlijke dromen over haar, waarbij hij haar steeds verliest aan een jongeman, wiens dubbelganger in werkelijkheid bij hem komt solliciteren. Een psychiater lost zijn complexen ten aanzien van de employé op, waarna ook de dromen verdwijnen. Het uitgangspunt wordt opgeofferd aan revue-achtig aangedikte droomscènes, die door de regisserende schrijvers meer rumoerig-platvloers dan parodistisch zijn uitgebeeld. Voor de exportversie werden opnamen gemaakt van Loren als topless haremdame; in de geklede standaardversie is ze nagenoeg onzichtbaar.

Sette ore di guai

1950 | Komedie

Italië 1950. Komedie van Vittorio Metz. Met o.a. Totò, Isa Barizza, Arnoldo Tieri en Carlo Croccolo.

Deze film is niet een van de beste uit Totò's enorme filmrepertoire, maar desalniettemin zeer vermakelijk. Een Romeinse kleermaker gaat op zoek naar zijn zoon die is verdwenen sinds de dag dat hij gedoopt werd. Tijdens zijn zoektocht ervaart de kleermaker hoe gek het in het leven kan lopen als hij in allerlei vreemde en absurde situaties belandt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vittorio Metz op televisie komt.

Reageer