Piotr Fronczewski: cast.
Er zijn 12 films gevonden.

Ucieczka z Kina Wolnosc

1990 |

Polen 1990. Wojiech Marczewski. Met o.a. Janusz Gajos, Zbigniew Zamachowski, Teresa Marczewska, Henryk Bista en Piotr Fronczewski.

Een aardig rake satire over de kleurloosheid en de slaafse geest die heerst als gevolg van het landurige communistische bewind in de vorm van een film over de de film: de spelers weigeren nog langer de idiote scenario's te vertolken. Door het gerucht over deze rebellie ontstaan er lange rijen voor de bioscoop, maar de film kan niet vertoond worden, omdat hij niet af is.

Zabij mnie, glino !

1988 | Misdaad

Polen 1988. Misdaad van Jacek Bromski. Met o.a. Boguslaw Linda, Piotr Machalica, Anna Romantowska, Jadwiga Jankowska-Cieslak en Tomasz Lengren.

Een onderhoudende thriller, zorgvuldig geconstrueerd als een spel tussen de politie en Malik, de gangster. De politie heeft bij de jacht op Malik maar één troef in handen: de gangster moet regelmatig een zeldzaam medicijn slikken. Vertrouwde clichés worden op originele wijze vernieuwd in deze intelligente en perfect gemaakte thriller, die in 1988 een groot kassucces in Polen was. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Jacek Mieroslawski.

Baryton

1985 | Komedie

Polen 1985. Komedie van Janusz Zaorski. Met o.a. Zbigniew Zapasiewicz, Piotr Fronczewski, Malgorzata Pieczynska, Zofia Saretok en Aleksander Bardini.

Tragikomedie die zich afspeelt in de jaren dertig rond de beroemde zanger Antonio Taviatini, die een bezoek brengt aan zijn geboortestad en dan zijn kostbare stem verliest. De kwestie wordt gered door zijn nazistisch-georiënteerde secretaris, die zijn tyrannieke regels toepast. Als politieke metafoor is de film weinig effectief, maar hij is niettemin intelligent gemaakt en er wordt goed in gespeeld.

Wedle wyroków Twoich...

1984 | Oorlogsfilm

Polen​/​​Duitsland​/​​Portugal 1984. Oorlogsfilm van Jerzy Hoffman. Met o.a. Sharon Brauner, Anna Dymna, Günter Lamprecht, Mathieu Carrière en Henryk Bista.

Een joods meisje ontsnapt tijdens een transport naar Auschwitz, ziet het lijden in de ghetto's van Warschau en wordt door de nazi's gevonden in een klein stadje. Ze zet haar eenzame en hopeloze vlucht voort. Dit protest tegen de oorlog, hoe nobel ook, mist geloofwaardigheid en is sentimenteel. Het maakt het meisje tot niet meer dan een oorlogsmartelares.

Milosc ci wszystko wybaczy

1981 | Oorlogsfilm, Drama

Polen 1981. Oorlogsfilm van Janusz Rzeszewski. Met o.a. Dorota Stalinska, Piotr Fronczewski, Piotr Garlicki, Jan Kobuszewski en Stanislawa Celinska.

Een nostalgische pastiche van het melodrama dat karakteristiek was voor de jaren dertig, gebaseerd op het levensverhaal van actrice/zangeres Hanka Ordonowna. Haar opmars van provinciale nachtclubjes naar de modieuze cabarets van Warschau en haar gelukkige huwelijk met een rijke aristocraat worden verhaald in een serie flashbacks terwijl we haar bezig zien als verpleegster in een Pools legerkamp ergens in het Nabije Oosten aan het begin van WO II. De titel van de film (DE LIEFDE ZAL ALLES VERGEVEN) is de titel van haar eens zo populaire lied.

Głosy

1981 | Drama

Polen 1981. Drama van Janusz Kijowski. Met o.a. Ewa Dałkowska, Krzysztof Zaleski, Edmund Fetting, Piotr Fronczewski en Ewa Wisniewska.

Onzinnige film waarin de hallucinaties van een vrouw worden verklaard door haar gave om radiosignalen van buitenaardse beschavingen te kunnen opvangen. Een merkwaardig onderwerp voor deze geëngageerde filmmaker, die bekend werd met INDEKS en KUNG FU. Geen science-fiction.

Kung fu

1980 | Drama

Polen 1980. Drama van Janusz Kijowski. Met o.a. Teresa Sawicka, Piotr Fronczewski, Daniel Olbrychski, Andrzej Seweryn en Katarzyna Maciejko.

Een goedbedoelde, maar te zeer op overdonderende dialogen steunende film over vriendschap die het wint van vooringenomenheid en die het enige middel tot zelfverdediging blijft voor mensen die dreigen weg te zinken in het moeras van carrière-maken en promotiejagen. De intellectueel Kijowski is een van de aanvoerders van de kritische filmbeweging in Polen, de 'cinema van de morele bezorgdheid' genoemd.

Pokój z widokiem na morze

1978 | Drama

Polen 1978. Drama van Janusz Zaorski. Met o.a. Piotr Fronczewski, Gustaw Holoubek, Marek Bargiełowski, Marcin Tro[KA1]nski en Zofia Mrozowska.

Onder druk van een man die, staande op een richel van de gevel van een hoog flatgebouw, naar beneden dreigt te springen, ontspint zich een discussie tussen twee psychiaters over de manier waarop de man van zelfmoord kan worden afgehouden. Op basis van een goed scenario wordt een voortdurende spanning gecreëerd: zal de man springen of kan hij overreed worden dat niet te doen en welke benaderingswijze zal hem uiteindelijk overtuigen? Zonder meer indrukwekkend.

Sam na sam

1977 | Drama

Polen 1977. Drama van Andrzej Kostenko. Met o.a. Jadwiga Jankowska, Piotr Fronczewski, Maria Klejdysz, Stanisława Celi[KA1]nska en Roman Wilhelmi.

Weinig indrukwekkende film over twee jonge mensen die weigeren emotioneel bij elkaar betrokken te raken tot het moment dat één van de twee door een tragisch ongeluk blind wordt en ze gedwongen zijn hun houding ten opzichte van elkaar te veranderen. De twee gerenommeerde acteurs in de hoofdrollen hebben de film niet kunnen redden.

Partita na instrument drewniany

1976 | Drama

Polen 1976. Drama van Janusz Zaorski. Met o.a. Jerzy Turek, Piotr Fronczewski, Janusz Paluszkiewicz, Zdzisław Szyma[KA1]nski en Bogumił Antczak.

Een oorlogsverhaal gesitueerd in een Pools provinciestadje. Houtzagers krijgen de opdracht voor een publieke executie een galgconstructie voor veertig personen te bouwen. De Duitsers zijn van plan er een show van te maken. De houtzagers denken er echter heel anders over. Een opmerkelijke film zowel qua vorm als qua intensiteit.

Bilans kwartalny

1975 | Drama

Polen 1975. Drama van Krzysztof Zanussi. Met o.a. Maja Komorowska, Piotr Fronczewski, Marek Piwowski, Halina Mikołajska en Zofia Mrozowska.

Omstreden film over een gehuwde vrouw die op een gegeven moment genoeg heeft van haar zekere bestaan en een relatie van korte duur aangaat met een flierefluitende sportleraar. Uiteindelijk keert ze naar man en zoontje terug. Met name van vrouwelijke zijde was er kritiek op de film, hoewel Zanussi hem beschouwde als een bijdrage aan de emancipatiestrijd. De film zelf bekijken lijkt het beste.

Ocalenie

1972 | Drama

Polen 1972. Drama van Edward Zebrowski. Met o.a. Zbigniew Zapasiewicz, Maja Komorowska, Aleksander Bardini, Kazimierz Dejunowicz en Jan Englert.

In dit opmerkelijke debuut is de wetenschapper Adam Malecki een van de patiënten in een ziekenhuis die een niertransplantatie moeten ondergaan. Het wachten is op de dood van een donor. Door zijn arrogantie en egocentrisme denkt hij het eerst aan de beurt te zijn. Wanneer dit niet het geval blijkt en hij te horen krijgt dat 'zijn' wetenschappelijk probleem door een ander is opgelost, belandt Adam in een crisistoestand. Pas dan maakt hij een eerste gebaar naar zijn medemens.