Sveinung Golimo

Producer

Sveinung Golimo is producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Operatie Noordpool

2014 | Jeugdfilm, Familiefilm, Avonturenfilm

Noorwegen 2014. Jeugdfilm van Grethe Bøe-Waal. Met o.a. Kaisa Gurine Antonsen, Ida Leonora Valestrand Eike, Leonard Valestrand Eike en Nicolai Cleve Broch.

De overgang van tere kinderziel naar vereelte puber gaat via verdwalen. Kinderfilms weten ervan, waarbij een stadsdecor vooral waarschuwt voor enge mensen, en een landelijk decor attendeert op enge natuur. Deze Operatie Noordpool biedt warme chocolademelk-spanning van de tweede variant, in de Noordpool-sneeuw, nadat een achtjarige tweeling en hun dertienjarige zus per ongeluk stranden onder het Noorderlicht. Compleet met storm, blokhut, kou, ijsbeer, en uiteraard 'waar blijft papa?'-onderonsjes. Niet de meest originele film, maar kinderspanning en fraaie natuurbeelden zorgen samen voor een knusse zielenwarmer. Gebaseerd op het gelijknamige boek uit oranjebruin 1971.

Simon & the Oaks

2011 | Drama, Oorlogsfilm

Zweden/Denemarken/Duitsland/Noorwegen 2011. Drama van Lisa Ohlin. Met o.a. Bill Skarsgård, Karl Linnertorp, Helen Sjöholm, Jan Josef Liefers en Stefan Gödicke.

Zweden, aan het begin van WO II. Op school raakt de dromerige Simon bevriend met de Joodse Isak. Wegens omstandigheden smelten ook hun, heel verschillende, gezinnen samen. Het verhaal, dat decennia omspant, is in beeld gebracht met statige camerabewegingen die weidse decors vangen, en ondersteund met bombastische klassieke muziek. Een emotioneel aangrijpend en soms wat pompeus drama, dat inzakt naarmate de finale ellende op ellende stapelt. Tevens een fraaie schets van de situatie van de Joden in Zweden tijdens WO II.

The Troll Hunter

2010 | Actiefilm, Avonturenfilm, Drama

Noorwegen 2010. Actiefilm van André Øvredal. Met o.a. Otto Jespersen, Hans Morten Hansen, Tomas Alf Larsen en Johanna Mørck.

Geestige mockumentary over drie studenten die de bossen intrekken om een documentaire te maken over berenstroper Hans. Maar dan blijkt Hans helemaal niet op beren, maar op trollen te jagen, die hij met een speciaal UV-geweer in steen verandert zodra ze te dicht in de buurt van bewoond gebied komen. Kortom: een Noorse folklore-variant op horrorklassieker The Blair Witch Project, met gortdroge humor en verrassend geslaagde special effects (ondanks het beperkte budget). Regisseur Øvredal maakte na deze film de overstap naar Hollywood.

Elias og kongeskipet

2007 | Animatie

Noorwegen 2007. Animatie van Lise I. Osvoll en Espen Fyksen.

Gebaseerd op het Noorse kinderboek Den lille redningsskøyta Elias (1999) en de aanverwante televisieserie. Voor wie het niet weet, Elias is een geantropomorfiseerd reddingsschuitje in een wereld van allerhande andere niet-menselijke dingen met menselijke koppen. Zoiets als Thomas de Trein, maar dan in de fjorden. In deze eerste bioscoopversie is het Koninklijk Jacht verdwenen, en gaat schuchtere Elias met een schare soortgenoten op zoek naar de royale boot. Vrolijk en opbeurend voor peuter en kleuter, en de oudere meekijker kan ondertussen wegdromen bij natuurschoon en volwassen grapjes in de marge.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sveinung Golimo op televisie komt.

Reageer