Robbie van Brussel

Cameraman

Robbie van Brussel is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Quality Time

2017 | Drama, Komedie

Nederland 2017. Drama van Daan Bakker. Met o.a. Vegar Hoel, Anneke Blok, Tomas Alf Larsen, Michiel Romeyn en Guido Pollemans.

Speelfilmdebuut van regisseur Bakker (1979) is film met vijf hoofdstukken, die elk beginnen met de naam van een jongeman. Een jongeman, zo zien we vervolgens, die moeite heeft contact te maken met de boze buitenwereld. De vijf filmpjes verschillen onderling zeer in stijl, maar zijn allemaal even prettig-absurdistisch en droogkomisch. Het is wel even wennen: in het eerste filmpje ('Koen') zien we alleen maar witte balletjes op een rood scherm die in computerstemmen met elkaar praten (over verjaardagen, melk en ham).

Jacco's film

2009 | Korte film

Nederland 2009. Korte film van Daan Bakker.

De tienjarige Jacco vertelt vol enthousiasme over zijn vrienden, vriendinnen, interesses, dagelijkse bezigheden en niet te vergeten: de wonderen der natuur. Hij lijkt een uitzonderlijk getalenteerde, geliefde en in alle opzichten zeer succesvolle jongeman. Dat zijn ouders voortdurend met elkaar overhoop liggen, lijkt hem weinig te deren; Jacco bepaalt zelf wel hoe de wereld in elkaar zit. Maar hoelang houdt hij dat nog vol?

Brul van de leeuw

2009 | Korte film, Documentaire

Nederland 2009. Korte film van Thijs Schreuder.

De jonge filmmaker Thijs Schreuder verwondert zich over de groeiende achterban van Wilders en Verdonk. Op zoek naar een antwoord op het waarom, komt hij uit in België, bij de 21-jarige Vlaming Peter Moelans. Moelans heeft zich opgeworpen als voorzitter van de nationalistische studentenvereniging KVHV Antwerpen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Robbie van Brussel op televisie komt.

Reageer