Brigitte Coscas

Regisseur, Acteur

Brigitte Coscas is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Soeur porteuse

1997 | Drama

Frankrijk 1997. Drama van Brigitte Coscas. Met o.a. Virginie Darmon, Alexia Stresia, Fréderic Pellegay, Frédéric Pellegeay en Alexia Stresi.

Muriel en Bruno, een jong koppel, verwachten een kind. Maar aan de blijdschap komt een abrupt eind als Muriel een miskraam krijgt en de dokters vaststellen dat ze nooit meer kinderen kan krijgen. Muriel komt op het idee om een draagmoeder te zoeken en denkt aan haar jongere zus Cécile, maar draagmoederschap is illegaal in Frankrijk...

la chouette aveugle

1990 | Mysterie

Frankrijk 1990. Mysterie van Raoul Ruiz. Met o.a. François Berthet, Jean-Marie Boëglin en Brigitte Coscas.

Een bewerking van de roman van de Iraanse schrijver Sadegh Hedayat. Deze vertoont in het boek een soort oosterse dromerige B-film. Deze film blijkt over zijn leven te gaan en de hersenspinsels die op het scherm te zien zijn, stellen zijn fantasieën voor. Raoul Ruiz behandelt dit ongewone thema vanuit een verrassende gezichtshoek en blijft zo in zijn televisiewerk zichzelf trouw. De tijdelijk verstoorde toverwereld, die de techniek als een surrealistische collage neerzet, is een hele bedrieglijke. Een vanwege al dat gedroom wat provocerende film.

Seconde, La

1989 | Drama

Frankrijk 1989. Drama van Christopher Frank. Met o.a. Anny Duperey, Jean Rochefort, Caroline Silhol, Sébastien Frank en Françoise Seigner.

Een bewerking van de roman van Colette door de regisseur zelf. Een toegewijde, zorgvuldige maar onvoldoende afgewogen regie, zoals altijd bij Frank. De evenwichtige Fanny Farou (Duperey) is getrouwd met schrijver Farou (Rochefort). Ze brengt de vakantie door op het land in gezelschap van Jane (Sihol) die in werkelijkheid de ma[KA4]itresse van haar man is. Verder is er nog de jonge Farou (S[KA1]bastien Frank) die tot over zijn oren verliefd is op Jane, maar hij maakt uiteraard geen schijn van kans. Als de relatie tussen Jane en Fanny's man uitkomt, raakt Fanny van haar stuk. Ze bedenkt echter een intelligente oplossing zonder zich al te zeer op haar echtgenoot te wreken. In de film volgen op werkelijk emotionele momenten lege stukken. Een sterke, creatieve persoonlijkheid wordt node gemist. Niettemin maakt de opmerkelijke acteerprestatie van de drie hoofdpersonen Duperey, Sihol en Rochefort een heleboel goed.

La Puritaine

1986 | Drama

Frankrijk/België 1986. Drama van Jacques Doillon. Met o.a. Michel Piccoli, Sandrine Bonnaire, Laurent Malet, Brigitte Coscas en Anne Coesens.

Doillon lijkt geobsedeerd te zijn door het thema van Oedipus. Na LA FILLE PRODIGUE en LA VIE DE FAMILLE krijgen we hier voor de derde keer het pijnlijke weerzien tussen een vader en zijn dochter voorgeschoteld. Uitgezonderd een korte scène op het station van Antwerpen en een andere op het appartement van Manon, de dochter van Pierre, speelt de hele film zich in het theater af, waarvan Pierre de directeur is. Het toneelgezelschap voert LE RETOUR DE MANON op. Beklemmend, frustrerend, fascinerend, dramatisch, veel psycho-analyse en desondanks uitmondend in een zekere sereniteit. Misschien wel de beste film van Doillon met een mise en scène die aan die van Ingmar Bergman doet denken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Brigitte Coscas op televisie komt.

Reageer