Donald Jones

Regisseur, Acteur, Cameraman

Donald Jones is regisseur, acteur en cameraman.
Er zijn 7 films gevonden.

The Forest

1983 | Horror

Verenigde Staten 1983. Horror van Don Jones en Donald Jones. Met o.a. Dean Russell, Michael Brody, Elaine Warner, John Batis en Ann Wilkinson.

Een moordlustige maniak, ruziënde stelletjes en wat spoken zitten elkaar achterna in de bossen. Goedkope en vaak lachwekkende horrorfilm met af en toe schilderachtige locaties.

Deadly Sunday

1982 |

1982. Donald Jones. Met o.a. Douglas Alexander, Gylian Roland, Henry G. Sanders en Dennis Ely.

Een moordlustige maniak, ruziënde stelletjes en wat spoken zitten elkaar achterna in de bossen. Goedkope en vaak lachwekkende horrorfilm met af en toe schilderachtige locaties.

Grijpstra & De Gier

1979 | Misdaad, Thriller, Komedie

Nederland 1979. Misdaad van Wim Verstappen. Met o.a. Rijk de Gooyer, Rutger Hauer, Willeke van Ammelrooy, Donald Jones en Marina de Graaf.

Naar het boek 'Het lijk in de Haarlemmer Houttuinen' van Janwillem van de Wetering. Rijk de Gooyer en Rutger Hauer spelen het politieduo uit de titel precies volgens het boekje: als twee oer-Hollandse, eigenzinnige maar perfect op elkaar ingespeelde types. Die twee kan je dus om een boodschap sturen. Met hun krappe Kevertje crossen ze door Amsterdam en lossen als het zo uitkomt de nodige moordzaken op. Acht jaar later draaide Verstappen nog een film rond Van de Weterings politieduo. Toen gingen De Gooyer en Peter Faber (die Hauer verving) de stad uit en op Friesland aan.

André van Duin's pretfilm

1976 | Komedie

Nederland 1976. Komedie van Robert Kaesen. Met o.a. André van Duin, Corrie van Gorp, Donald Jones en Frans van Dusschoten.

Montage van sketches uit André van Duin's tv-shows. Voor de liefhebbers zeker erg leuk, maar weinig speelfilm.

Andre Van Duin's Pretfilm

1976 | Komedie

Nederland 1976. Komedie van Robert Kaesen. Met o.a. Frans van Dusschoten, Donald Jones, Corrie van Gorp en André van Duin.

Montage van sketches uit André van Duin's tv-shows. Voor de liefhebbers zeker erg leuk, maar weinig speelfilm.

The Firechasers

1970 | Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1970. Misdaad van Sidney Hayers en Cirio Santiago. Met o.a. Chad Everett, Anjanette Comer, Keith Barron, Joanne Dainton en Rupert Davies.

Een verdienstelijke productie met het bekende verhaaltje over verzekeringsinspecteur Everett en verslaggever Comer die jacht maken op een pyromaan, die dertien grote branden in Londen veroorzaakte. Scenario van Philip Levene. Camerawerk van Alan Hume.

Obsessions

1969 | Thriller

Nederland/Duitsland 1969. Thriller van Pim de la Parra. Met o.a. Dieter Geissler, Alexandra Stewart, Tom van Beek, Donald Jones en Marijke Boonstra.

Vakkundige thriller (Martin Scorsese werkte zelfs mee aan het scenario) met helaas zwak acteerwerk. Een student en zijn journalistieke vriendin proberen te achterhalen wat er voor geheimzinnigs op een Amsterdams kamertje gebeurt. Het schokkende slot is een verrassing. Met Duits kapitaal gemaakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Donald Jones op televisie komt.

Reageer