Dion

Acteur, Componist

Dion is acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Karaoke 1: Tuesday

1996 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1996. Drama van Renny Rye. Met o.a. Albert Finney, Richard E. Grant, Hywel Bennett, Roy Hudd en Anna Chansellor.

Schrijver Daniel Feeld (Finney) is een onbehouwen bruut die alles behalve opvalt door zijn charme, zoals regisseur Nick Balmer (Grant), die zijn nieuwste scenario [KL]Karaoke[KLE] verfilmde, maar al te best weet. Hij maakt zich razend over de minste verandering aan zijn tekst. Door zijn overmatig drankgebruik wordt het ook steeds moeilijker voor hem om fictie en werkelijkheid uit elkaar te houden. Deze houding drijven zijn agent Ben Baglin (Hudd) en producer Anna Griffiths (Chansellor) tot de wanhoop. Bittere inzet van het laatste gigantische werk van Dennis Potter, waarin duidelijk een groot aantal autobiografische gegevens verwerkt werden. Dit scenario (evenals de drie volgende van deze miniserie) geeft zeker geen vleiend beeld van de tv en filmwereld waar je met snobisme meer kunt bereiken dan met eerlijke arbeid. Het verhaal wordt bevolkt met de meest uitzinnige personages en dito situaties. Fotografie van Ashley Rowe. Stereo.

Twist Around the Clock

1961 | Muziek

Verenigde Staten 1961. Muziek van Oscar Rudolph. Met o.a. Chubby Checker, Dion, The Marcels, Vicki Spencer en Clay Cole.

Agent Cronin probeert twist-artiesten op de bon te slingeren, maar natuurlijk aan het eind van de film is die dans de grote rage van Amerika. Dion echter doet 'The Wanderer' en 'Runaround Sue'.

Teen-age Millionaire

1961 | Musical

Verenigde Staten 1961. Musical van Lawrence Doheny. Met o.a. Jimmy Clanton, Zasu Pitts, Rocky Graziano, Diane Jergens en Chubby Checker.

Een zielloze musical over een tiener met een flinke erfenis die popster wordt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dion op televisie komt.

Reageer