Bonar Colleano (1924-1958): cast.
Er zijn 13 films gevonden.

Fire Down Below

1957 | Avonturenfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1957. Avonturenfilm van Robert Parrish. Met o.a. Rita Hayworth, Robert Mitchum, Jack Lemmon, Herbert Lom en Anthony Newley.

Romantiek en avontuur met jaren veertig sekssymbool – en anno 1957 alleenstaande en grotendeels werkloze moeder – Rita Hayworth als femme fatale op drift in de Caraïben. Smokkelaars Felix en Tony (Mitchum en Lemon) nemen de Europese schone aan boord. Uiteraard vallen beide zeeschuimers als een blok voor de vleesgeworden sirene. Een vuur benedendeks biedt uitkomst. Deugdelijke inspanning van alle partijen. Sikkeneur Robert Mitchum nam ter plekke meteen de gelegenheid te baat om een plaat op te nemen, de opgeruimde LP Calypso – Is Like So...! Verbazingwekkend vrolijk gezongen, compleet met toen al misplaatst Caraïbisch accent.

Zarak

1956 | Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1956. Avonturenfilm van Terence Young. Met o.a. Victor Mature, Michael Wilding, Anita Ekberg, Bernard Miles en Finlay Curie.

Onzin die zich afspeelt in India waar Mature 'inboorlingen' aanvoert en Wilding als Britse officier hem moet zien op te pakken. Scenario van Richard Maibaum. Gefilmd in CinemaScope.

Joe Macbeth

1955 | Drama, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1955. Drama van Ken Hughes. Met o.a. Paul Douglas, Ruth Roman, Bonar Colleano, Grégoire Aslan en Sid James.

Een interessante variatie op Shakespeares Macbeth. Het verhaal is nu echter verplaatst naar het gangsterleven in Amerika. De film werd opgenomen in Engeland.

The Flame and the Flesh

1954 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1954. Romantiek van Richard Brooks. Met o.a. Lana Turner, Pier Angeli, Carlos Thompson, Bonar Colleano en Charles Goldner.

Onduidelijke Turner-romance, gefilmd in Europa, met Lana als brunette, die het hof gemaakt wordt door Europeaan Thompson; een hoop ellende als resultaat. Lana Turner is onder haar pruik nauwelijks herkenbaar. Scenario van Helen Deutsch naar een roman van Auguste Bailly.

Eight Iron Men

1952 | Actiefilm

Verenigde Staten 1952. Actiefilm van Edward Dmytryk. Met o.a. Lee Marvin, Richard Kiley, Nick Dennis, Arthur Franz en Mary Castle.

WO II-actiefilm, geconcentreerd op een groep soldaten en de spanning waaronder zij gebukt gaan onder voortdurende vijandelijke aanvallen.

Pool of London

1951 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1951. Misdaad van Basil Dearden. Met o.a. Bonar Colleano, Susan Shaw, Renee Asherson en Earl Cameron.

Een zeeman die er wat bij handelt krijgt met gestolen diamanten te maken waar echter een moord aan kleeft. Spannend drama, goed in beeld gebracht en gespeeld.

A Tale Of Five Women

1951 |

1951. Géza von Cziffra en Romollo Marcellini. Met o.a. Lana Morris, Bonar Colleano, Eva Bartok, Lily Kahn en Karen Humbold.

Een zeeman die er wat bij handelt krijgt met gestolen diamanten te maken waar echter een moord aan kleeft. Spannend drama, goed in beeld gebracht en gespeeld.

Dance Hall

1950 | Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1950. Romantiek van Charles Crichton. Met o.a. Natasha Parry, Jane Hylton, Diana Dors, Petula Clark en Donald Houston.

Brokkelig verhaaltje over ontmoetingen en avontuurtjes van vier fabrieksmeisjes in lokale danszaal. Niet veel.

One Night with You

1949 | Muziek

Verenigd Koninkrijk 1949. Muziek van Terence Young. Met o.a. Christopher Lee, Nino Martini, Patricia Roc, Bonar Colleano en Hugh Wakefield.

Drie scenario-schrijvers breken zich het hoofd over de oplossing voor een script over een beroemde tenor (Martini), die overhaast is geëngageerd door hun filmproducent. Dan begint het echte verhaal, waarin een mooi meisje vast komt te zitten op een station in het gezelschap van een medepassagier, een zanger. Dit gekunstelde verhaal geeft Martini mogelijkheden om te zingen. Meer mag niet worden verlangd.

Give Us This Day

1949 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1949. Drama van Edward Dmytryk. Met o.a. Sam Wanamaker, Lea Padovani, Kathleen Ryan, Charles Goldner en Bonar Colleano.

Een langdradig, weinig overtuigend sociaal drama over de problemen van een Italiaanse familie tijdens de depressiejaren in New York. Derde van drie door Dmytryk in Engeland gedraaide films, nadat hij als één van de 'Hollywood Ten' door de Amerikaanse communistenjagers was beschuldigd, veroordeeld en daardoor op de black list terecht gekomen. Gebaseerd op het verhaal Christ in Concrete van Pietro di Donato. Ook bekend als SALT TO THE DEVIL.

Once a Jolly Swagman

1948 | Sportfilm

Verenigd Koninkrijk 1948. Sportfilm van Jack Lee. Met o.a. Dirk Bogarde, Renée Asherson, Bonar Colleano, Bill Owen en Cyril Cusack.

Fabrieksarbeider Bogarde wordt autocoureur maar door zijn oorlogservaringen wordt hij wat minder verwaand. Behoorlijk sportdrama zonder veel bijbedoelingen. Gebaseerd op roman van Montagu Slater.

A Tale of Five Cities

1948 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1948. Drama van Romollo Marcellini, Géza von Cziffra, Wolfgang Staudte, Emile E. Reinert en Montgomery Tully. Met o.a. Bonar Colleano, Barbara Kelly, Anne Vernon, Lana Morris en Karin Humbold.

Kelly, die voor een tijdschrift schrijft, vergezelt een Amerikaanse oorlogs die aan geheugenverlies lijdt, tijdens zijn bezoeken aan vriendinnen in vijf verschillende Europese steden - Rome, Berlijn, Parijs, Wenen en Londen - waardoor hij wil proberen zijn geheugen terug te krijgen. De spelers, waarvan er enkele naam zouden maken waren toentertijd nog grotendeels onbekend. Een teleurstellende, vervelende film. Het idee voor deze episenfilm is van Patrick Kirwan en M.J. Winson. Rischard Llewellyn, Piero Tellini, regisseur Von Cziffra, Günther Weisenborn en Jacques Companéez schreven het scenario. De camera werd bemand door Gordon Lang, La Torre, Ludwig Berger, Friedl Behn-Grund en Robert Dormoy. Werd in Engeland en de V.S. pas uitgebracht in 1951. Ook bekend als TALE OF FIVE WOMEN.

The Way to the Stars

1945 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1945. Oorlogsfilm van Anthony Asquith. Met o.a. John Mills, Michael Redgrave, Douglas Montgomery, Rosamund John en Stanley Holloway.

In 1940 wordt Mills overgeplaatst naar een luchtmachtbasis. Hij sluit er vriendschap met Redgrave, een ervaren vlieger die getrouwd is met John. Kort na de geboorte van hun kind komt Redgrave tijdens een missie om het leven. Intussen zijn de Amerikanen aangekomen op de basis, en Montgomery, een van de piloten, begint een relatie met John. Indringend drama over de onzekerheid van het leven tijdens de oorlog. Toch blijft in de reacties van de mensen steeds een optimistische noot de boventoon spelen, anders zou het leven ondraaglijk worden. Schitterend spel van vrijwel alle acteurs en een matige maar efficiënte regie brengen de sfeer van deze levensomstandigheden realistisch over. Boeiend scenario van Terence Rattigan en Anatole de Grunwald, naar het gedicht van John Pudney. Magistrale fotografie van Derrick Williams. Jean Simmons is even te zien als zangeres. Na WO II werd er een proloog aan vastgeplakt. Ook bekend als JOHNNY IN THE CLOUDS.