Mario Brenta

Regisseur

Mario Brenta is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Barnabo delle montagne

1994 | Drama

Italië 1994. Drama van Mario Brenta. Met o.a. Marco Pauletti, Duilio Fontana, Carlo Caserotti, Antonio Vecellio en Angelo Chiesura.

Soberheid en strengheid in een greep uit het leven van een boswachter anno 1919 in de Noorditaliaanse bergen. Barnabo (Pauletti) is aangesteld als bewaker van een afgelegen kruitfabriek. Hij neemt deel aan de zoektocht naar de smokkelaars die de dood van de baas van de fabriek op hun geweten hebben. Wanneer hij ze toevallig ontdekt, durft hij de confrontatie niet aan en vindt zijn metgezel de dood. Hij wordt ontslagen en gaat weer werken op de boerderij van een van zijn neven. Later, wanneer hij opnieuw is opgeroepen als boswachter, ziet hij de smokkelaars weer, en weer durft hij niet op te treden. De traagheid van de film doet geenszins afbreuk aan de intensiteit, die doet denken aan de films van Bresson. De sobere stijl, te midden van de immense schoonheid van de bergen, geeft dit innerlijke drama een tragische dimensie. Een film om te ontdekken.

Maicol

1989 | Drama

Italië 1989. Drama van Mario Brenta. Met o.a. Simone Tessarolo, Sabina Regazzi, Giovanni Crespi, Maria Teresa Oldani en Monica Saccomandi.

Een grimmige film over de eenzame frustraties van mensen in grote steden en een sentimentloze voorstelling van Venetië door regisseur Brenta, die terug is na een hiaat van vijftien jaar waarin hij zich bezighield met documentaires en tv-werk. Maicol is het vijfjarige zoontje van een ongetrouwde moeder die in een fabriek aan de lopende band werkt en de nachten doorbrengt met het zoeken naar haar onbetrouwbare minnaar, die zich niet meer heeft laten zien, terwijl de jongen zich in de beelden en de personages van de film DUNE inleeft wanneer hij in de ondergrondse rondhangt. Eindelijk weer eens een goede Italiaanse film.

Vermisat

1974 | Drama

Italië 1974. Drama van Mario Brenta. Met o.a. Carlo Cabrini, Mario Monti, Antonio Beassato, Giancarlo Badessi en Bruno Biasibetti.

Een aangrijpende, beheerst geregisseerde en vertolkte dramatische film met Cabrini als een oude landbouwer die naar de stad komt om daar werk te vinden, maar zich uiteindelijk moet tevreden stellen met het verzamelen van lege flessen om van het statiegeld te overleven.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mario Brenta op televisie komt.

Reageer