Noriaki Yuasa

Regisseur, Acteur

Noriaki Yuasa is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Godzilla - King of The Monsters

1998 | Documentaire, Horror

Verenigd Koninkrijk 1998. Documentaire van Alex Cox. Met o.a. Alex Cox, Jun Fukuda, Dean Devlin, Yoshio Tsuchiya en Kimi Honda.

In de jaren 1950 was de Japanse samenleving gefrustreerd door het verlies van WO II en de bommen op Hiroshima en Nagasaki. Het land had een superheld nodig, geboren uit de radioactiviteit die door de A-bommen was vrijgekomen. De Amerikanen legden strenge restricties op, dus mocht men geen anti-Amerikaanse held in leven roepen. De bazen van het productiehuis Toho werden be[KA3]invloed door de film THE BEAST OF 20.000 FATHOMS en gaven de jonge regisseur Inoshiro Honda en special effectswizard Eji Tsuburaya de vrije hand in Japans eerste monsterfilm. Het met klein budget vervaardigde GOJIRA (1954) werd een grandioos succes. De naam van het monster was een samentrekking van `gorilla` en het Japanse woord voor `walvis`. Voor de Amerikaanse release werd de naam gewijzigd in GODZILLA en er werden enkele sc[KA2]enes bijgedraaid met Amerikaanse acteurs, w.o. Raymond Burr. De volgende jaren werden tientallen sequels gedraaid, meestal door Honda, maar tevens enkele andere regisseurs, w.o. Jun Fukuda. Concurrerend producer Daei kwam voor de pinnen met GAMERA, terwijl bij Toho naast Godzilla ook nog een tiental andere monsters ten tonele verschenen, waarvan MOTHRA (MOSURA) en RODAN (RADON) het populairst werden. In 1975 stopte de reeks monsterfilms, om in 1984 op nostalgische wijze opnieuw tot leven gewekt te worden. In 1998 maakte Roland Emmerich een big budget Amerikaanse versie van GODZILLA. Alex Cox is de gastheer die ons doorheen een halve eeuw GODZILLA voert. Hij praat met een aantal medewerkers aan zowel de Japanse als de Amerikaanse versies. Montage is van Jan Deas en Nick Carroll en Mark Molesworth stond achter de camera.

Gamera tai Uchukaiju Bairasu

1969 | Horror

Japan 1969. Horror van Noriaki Yuasa. Met o.a. Kojiro Hongo, Toru Takatsuka, Carl Crane, Mari Atsumi en Peter Williams.

Buitenaardse wezens proberen de wil van het aardse monster Gamera te breken, opdat hij met hun eigen monster Viras een bondgenootschap sluit. Een van de monsterfilms, ontstaan naar aanleiding van het succes van de GODZILLA-films geproduceerd door Toho. Het gaat hierom de vliegende schildpad 'Gamera', die al in andere films de hoofdfiguur was. Zoals al dit soort films is ook deze veel te kinderachtig.

Daika'iju Gamera

1966 | Sciencefiction

Verenigde Staten/Japan 1966. Sciencefiction van Noriaki Yuasa. Met o.a. Brian Donlevy, Albert Dekker en John Baragrey.

Een reusachtige, vuur-ademende ruimteschildpad met straalaandrijving terroriseert de aarde met atomaire explosies. De eerste van een serie onvolwassen SF-films.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Noriaki Yuasa op televisie komt.

Reageer