Fanny Schiller

Acteur

Fanny Schiller is acteur.
Er zijn 15 films gevonden.

Jugándose la vida

1959 | Thriller

Mexico 1959. Thriller van Arturo Martínez. Met o.a. Dagoberto Rodriguez, Daniel 'Chino' Herrera, Silvia Fournier en Fanny Schiller.

De strijd tegen een netwerk van drugshandelaren. Het vervolg op SERVICIO SECRETO en de tweede film van Martínez, van hetzelfde aanvaardbare niveau als de vorige.

Una Señora movida

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van René Cardona. Met o.a. Antonio 'Clavillazo' Espino, Lorena Velázquez, Víctor Junco en Fanny Schiller.

Een jonge excentrieke vrouw roept haar hele familie bijeen om haar testament voor te lezen. Eén van haar verwanten doet een poging haar te vermoorden, maar haar man, met wie zij op gespannen voet leeft, redt haar het leven. De komiek 'Clavillazo' in de rol van de detective 'Peter Pérez', een van zijn eerste creaties. Zwak, maar niet onsympathiek.

La Mujer y la bestia

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, Carlos Cores, Rubén Rojo en Fanny Schiller.

Een vrouw krijgt een dubbele persoonlijkheid als gevolg van de verkrachting van haar dochter door verschillende spoorwegwerkers. Nogal cru, maar verder zeer de moeite waard.

El Zorro Escarlata en la venganza del ahorcado

1958 | Avonturenfilm, Fantasy

Mexico 1958. Avonturenfilm van Rafael Baledón. Met o.a. Luis Aguilar, Fernando Fernández, Irma Dorantes en Fanny Schiller.

Een bandiet, destijds opgehangen voor zijn misdaden, wordt tot nieuw leven gewekt door een heks die hem verandert in een zombie, waartegen de gemaskerde 'Zorro Escarlata' het moet opnemen. Dit vervolg op EL ZORRO ESCARLATA, bestaat uit drie episoden: La soga del ahorcado, El hijo de la bruja en El sacreto de ultratumba. Ondanks de duizend-en- één verwikkelingen even langdradig als zijn voorganger.

El Zorro Escarlata

1958 | Avonturenfilm, Fantasy

Mexico 1958. Avonturenfilm van Rafael Baledón. Met o.a. Luis Aguilar, Fernando Fernández, Irma Dorantes en Fanny Schiller.

Een sinistere geleerde beangstigt een dorp waar steeds weer opnieuw mensen verdwijnen. Totdat 'El Zorro Escarlata' en diens helper ten tonele verschijnen: zij ontdekken het bestaan van een monster, een schepping van de geleerde en een door hem opnieuw tot leven gewekte heks. Hoewel langdradig is de film wel de moeite waard vanwege de interessante mengeling van genres. De film zou een opvolger krijgen in EL ZORRO ESCARLATA Y LA VENGANZA DEL AHORCADO.

Por tí aprendí a querer

1957 | Biografie

Mexico 1957. Biografie van José Díaz Morales. Met o.a. Lilia del Valle, Antonio Maciel, María Teresa Barcelata en Fanny Schiller.

Het liefdesleven van de Mexicaanse componist Lorenzo Barcelata. Een armetierige en melodramatische biografie met slechts één tragisch moment: de dood van van de componist.

Felicidad

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Gloria Lozano, Carlos López Moctezuma, Fanny Schiller en Armando Sáez.

Een leraar op leeftijd begint een verhouding met een meisje dat als ambtenaar werkt op het Ministerie van Financiën, maar wordt door zijn schoonzoon verraden. Corona Blake had een sociaal drama gebaseerd op de roman van Emilio Carballido voor ogen, maar hij kwam niet verder dan dit deerniswekkende melodrama.

The Treasure of Pancho Villa

1955 | Western

Verenigde Staten 1955. Western van George Sherman. Met o.a. Rory Calhoun, Shelley Winters, Gilbert Roland, Joseph Calleia en Fanny Schiller.

Opnieuw een western gebaseerd op een verhaal van J. Robert Bren en Gladys Atwater, bewerkt door Niven Busch. Een Amerikaan (Calhoun) heeft sympathie voor de Mexicaanse revolutieleider Pancho Villa. Samen met een officier (Roland) van Villa's troepen, pleegt Villa overvallen in Amerika om zijn kas te spekken. Beladen met goud zijn ze onderweg, en dan lopen ze in een hinderlaag van de Mexicaanse troepen. Calleia blijkt hen verraden te hebben toen hij zelf niet in staat bleek de schat te pakken te krijgen. Het ziet er dan slecht uit voor Calhoun en Roland.

Padre contra hijo

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Manuel Fábregas, Julio Villarreal, Silvia Derbez en Fanny Schiller.

Een jongeman ontdekt dat zijn vader, die zijn moeder in de steek heeft gelaten, een vooraanstaand man is in een dorp. Hij besluit hem op te zoeken en recht te doen. Naar het gelijknamige boek van Carlos Arniches. Bustillo Oro is er in geslaagd een alleszins vermakelijke film te maken.

Una Gringuita en México

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Antonio Badú, Martha Roth, Oscar Pulido en Fanny Schiller.

Als zij horen dat hun nichtje, van wie zij denken dat zij rijk is, hen komt opzoeken, doen een tante en haar twee kinderen alsof zij ook rijk zijn. Alle humoristische mogelijkheden die het verhaal bood, zijn onbenut gebleven in handen van de totaal fantasieloze regisseur.

Nosotras las sirvientas

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Alma Rosa Aguirre, Domingo Soler, Rubén Rojo en Fanny Schiller.

Liefde, geluk en verdriet van een paar dienstmeisjes. De film staat stijf van de flauwe grappen en is het toppunt van 'mannelijkchauvinisme'.

Sentenciado a muerte

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Víctor Urruchúa. Met o.a. Carlos López Moctezuma, Sofía Alvarez, Miguel Córcega en Fanny Schiller.

Een goede tweede versie van EL PRISIONERO TRECE (zes jaar eerder gemaakt door Fernando de Fuentes). Dit was de laatste door Urruchúa in Mexico gemaakte film.

Curvas peligrosas

1950 | Komedie, Musical

Mexico 1950. Komedie van Tito Davison. Met o.a. Leonora Amar, Carlos Cores, Fanny Schiller en Arturo Soto Rangel.

Een koorzangeres gaat als lichtekooi door het leven en jaagt alle mannen, vooral de getrouwden onder hen, het hoofd op hol. Deze compleet mislukte film betekende het einde van de filmcarrière van de wulpse Leonora Amar. Haar rondingen wáren vervaarlijk, dat moet worden gezegd.

Pobres pero sinvergüenzas

1948 | Komedie

Mexico 1948. Komedie van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Manolín, Schillinsky en Fanny Schiller.

Een paar zwervers komen een meisje tegen dat zij moeten zien te onderhouden. De film is zonder meer leuk en gevoelig.

El Yugo

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Víctor Urruchúa. Met o.a. Armando Calvo, María Teresa Esquella en Fanny Schiller.

Een psychopaat met een minderwaardigheidscomplex houdt zijn echtgenote zo goed als gevangen, omdat hij jaloers is op een bevriende pianist. Een zeer middelmatige psychologische film, waarin de uitdrukking van de personages niet is uitgediept.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Fanny Schiller op televisie komt.

Reageer