Shin'ichi Chiba (1939) is acteur.
Er zijn 29 films gevonden.

The Fast and the Furious: Tokyo Drift

2006 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten/Duitsland 2006. Actiefilm van Justin Lin. Met o.a. Lucas Black, Sung Kang, Bow Wow, Nathalie Kelley en Brian Tee.

Sean, een Amerikaanse jongen die thuis te vaak in aanraking is gekomen met de politie, wordt naar zijn vader in Japan gestuurd. Hij ontpopt zich tot coureur die het moet gaan maken in het zogeheten 'drifting' - zijdelings rondscheuren met een sportwagen door een parcours van haarspeldbochten of doolhofachtige parkeergarages. De races spelen zich af in een mallotige wereld waarin gangsters hun peperdure sportwagens door minderjarigen in puin laten rijden en vrouwen zichzelf aanbieden als hoofdprijs in een race. Derde deel uit de serie autoracefilms die in 2001 begon met The Fast and the Furious met Vin Diesel.

Kill Bill: Vol. 1

2003 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 2003. Actiefilm van Quentin Tarantino. Met o.a. Uma Thurman, David Carradine, Lucy Liu, Vivica A. Fox en Daryl Hannah.

Een jonge vrouw (Thurman) wordt op haar bruiloft neergeschoten door haar collega's, een club huurmoordenaars onder leiding van ene Bill. Ze overleeft ternauwernood, ontwaakt jaren later uit een coma, bemachtigt een samoeraizwaard en zoekt haar aanvallers op, om ze een voor een te vermoorden. Eerste deel van Tarantino's ode aan ouderwetse Aziatische vechtfilms, boordevol filmcitaten, met een sterk stukje anime, een puike soundtrack en vooral veel prachtig in beeld gebracht geweld. Sonny Chiba choreografeerde de zwaardsequenties. Deel 2 volgde in 2004.

Fung wan: Hung ba tin ha

1998 | Avonturenfilm, Fantasy, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1998. Avonturenfilm van Lau Wai-Keung. Met o.a. Aaron Kwok, Ekin Cheng, Shin'ichi Chiba, Kristy Yang en Shu Qi.

Lord Conqueror (Chiba) verneemt dat hij onoverwinnelijk zal worden als hij twee kinderen, Cloud (Kwok) en Wind (Cheng), adopteert. Zij zullen hem binnen tien jaar helpen om zijn aartsvijand Sword Saint (Wong) te verslaan. Hij laat hen ontvoeren en leidt hen op in de krijgskunsten. Tien jaar later wil Lord Conqueror dat Wind met zijn dochter trouwt. Deze wordt echter ook begeerd door Cloud en de twee broers worden onverbiddellijke vijanden. In hun duel wordt de begeerde bruid per ongeluk gedood door Cloud, die ook een arm verliest in de strijd. Geholpen door Muse (Qi), die hem haar arm schenkt, wordt Cloud terug een geducht krijger. De strijd tegen Sword Saint kan beginnen. Een spectaculair avontuur vol magische helden, epische gevechten en digitale speciale effecten. Logica moet je volledig vergeten en je laten meeslepen door de belevenissen van deze levende manga-helden. Manfred Wong baseerde zijn scenario trouwens op een bewerking door Chau Ting van het stripverhaal van Ma Wing-Shing. Een visuele hoogvlieger, een razendsnel verhaal van magie en macht. Speciaal voor de amateurs van het genre. Schitterende fotografie van regisseur Lau zelf. Panavision. Dolby Stereo.

Body Count

1995 | Actiefilm

Verenigde Staten 1995. Actiefilm van Talun Hsu. Met o.a. Shin'ichi Chiba, Brigitte Nielsen, Robert Davi en Steven Bauer.

VV.

The Silencer

1994 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1994. Thriller van Talun Hsu. Met o.a. Robert Davi, Steven Bauer, Brigitte Nielsen en Shin'ichi Chiba.

Henry Madden schreef het scenario vol genreclich[KA1]e`s voor deze harde, bloedige, gewelddadige en primitieve wraakfilm. Kijkers die het niet zo nauw nemen, en die zich geen vragen stellen waarom nu het recht in eigen hand wordt genomen of waarom er misdaad is, zullen genieten van de auto-achtervolgingen, de groezelige nachtgelegenheden, het geschiet en de grote tieten van Nielsen als Sybill, het gangsterliefje van de door blinde wraak verteerde Macato (Chiba), die ze uit de gevangenis hielp ontsnappen. Eddie Cook (Davi) is de smeris, die zich weren moet en die, na heel wat dodelijke slachtoffers de boosdoener pakt. Achter de camera van deze film die de zalen nooit bereikte omdat hij direct voor de onderste schappen van de videotheek werd gemaakt, stond Blake Evans.

Immortal Combat

1994 | Horror, Actiefilm

Verenigde Staten 1994. Horror van Daniel Neira en Daniel A. Neira. Met o.a. 'Rowdy' Roddy Piper, Kim Morgan Greene, Shin'ichi Chiba, Meg Foster en Deron McBee.

De titel van deze film legt een verband naar de populaire film MORTAL KOMBAT. De (in de V.S.) bekende worstelaar Piper in de rol van een smeris die een seriemoordenaar achterna zit. Hij spoort hem op, op een eilandje in de Caraïben, waar dragon-lady Quinn, dodelijke kickboksgevechten arrangeert en met behulp van zwarte magie van de Maya's onverwoestbare zombie's schept.

Aces: Iron Eagle III

1992 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1992. Avonturenfilm van John Glen. Met o.a. Louis Gossett jr, Rachel McLish, Paul Freeman, Horst Buchholz en Christopher Cazenove.

Omdat de Amerikaanse regering piloot Gossett, Jr. niet wil helpen in de strijd tegen een drugskeizer uit Peru, recruteert hij krasse veteranen uit WO II en samen verslaan ze de snoodaard; ze bevrijden bodybuildster (en meervoudige Miss Olympia) McLish, de zuster van een vermoorde kameraad van Gossett. Domme actiefilm met clichépersonages, die Iron Eagle-fans zeker zal behagen. McLish - hier in haar debuut -heeft moeite met de tekstregels, maar leert wellicht het vak om het tot een soort Action Woman te brengen.

The silencer

1990 | Actiefilm

Verenigde Staten 1990. Actiefilm van Talun Hsu en Amy Goldstein. Met o.a. Jan-Michael Vincent, Steven Bauer, Brigitte Nielsen, Shin'ichi Chiba en Robert Davi.

De passionele Angelica is gestopt met haar gevaarlijke leven als professionele huurmoordenaar. Haar vroegere werkgevers vragen haar echter nog eenmaal vijf opdrachten uit te voeren. Ze besluit de opdrachten aan te nemen, maar stuit al snel op tegenstanders van formaat. George, haar vroegere minnaar, hoort dat zijn Angel terug is in het circuit. Hij is vastbesloten haar opnieuw te veroveren. Ondertussen voert Angelica een gewelddadige strijd om haar opdracht tot een goed einde te brengen

Shogun's Shadow

1989 | Actiefilm

Japan 1989. Actiefilm van Yasuo Furuhata. Met o.a. Shin'ichi Chiba, Ken Ogata, Tetsurô Tamba en Hu Chien Chang.

De derde Shogun van de Tokugawa-clan hangt zozeer aan de macht dat hij een moordaanslag laat plegen op zijn zoon, die zijn troonopvolger is. Die ontkomt echter met de hulp van een ninja- beschermer. Als hij door zijn verraderlijke vader naar de hoofdstad gezonden wordt, weet hij dat het erop of eronder is. Genre-trouwe film gesitueerd in de 17e eeuw met genre-coryfee Ken Ogata, die buiten Japan naam heeft gemaakt. Uiteraard met de obligate langdurige, soepele, balletachtige kungfu-scènes.

Legend of Eight Samurai

1984 | Horror, Actiefilm, Fantasy, Avonturenfilm

Japan 1984. Horror van Kinji Fukasaku. Met o.a. Hiroko Yakushimaru, Henry Sanada, Shin'ichi Chiba en Sue Shihomi.

Om haar land te redden van een stel bovennatuurlijke tirannen moet een prinses acht mystieke krijgers opsporen. Elk voorstelbaar gevaar duikt op en de film en is onderhoudend voor liefhebbers van martial arts , gecombineerd met zwaarden en demonen-spektakels. De kijker wordt getrakteerd op prachtige decors, wilde actie, heerlijke anachronistische popsongs en een verschijning van de Hindoegodin Shiva.

Roaring Fire

1982 | Actiefilm

Japan 1982. Actiefilm van Noribumi Suzuki. Met o.a. Heroyuki Sanada, Etsuko Shiomi, Shin'ichi Chiba, Mikio Narita en Miki Yamashita.

Een jonge Japanner, die op een ranch in Texas is grootgebracht, reist naar zijn vaderland om zijn misdadige oom ter verantwoording te roepen. Deze heeft het wederrechtelijk verkregen familiefortuin aangewend om een drugssyndicaat op te richten. Er valt veel en hard karatewerk te zien in dit ietwat onbegrijpelijk avonturenwerkje met zeer sentimentele fragmenten.

The Bushido Blade

1981 | Avonturenfilm, Historische film, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1981. Avonturenfilm van Tom Kotani. Met o.a. Richard Boone, Shin'ichi Chiba, Frank Converse, Laura Gemser en James Earl Jones.

Doorsnee actieproduct waarin een Japans zwaard uit de vorige eeuw centraal staat. De film werd een maand na de dood van Boone uitgebracht. Het was helaas geen waardige afsluiting van zijn carrière.

Shogun's Ninja

1980 | Avonturenfilm, Actiefilm

Japan 1980. Avonturenfilm van Noribumi Suzuki. Met o.a. Heroyuki Sanada, Shin'ichi Chiba, Etsuko Shiomi, Shohei Hino en Tetsurô Tamba.

Snerpende vecht- en avonturenfilm in de serie `jidai geki` (kostuumfilms van vóór 1868) uit Toei Studios, Tokio. Fraaie sets, adembenemende locaties, sublieme fotografie en boven alles: tempo. Razendsnelle ontwikkelingen; soms moeilijk te volgen.

Fukkatsu No Hi

1980 | Sciencefiction

Japan 1980. Sciencefiction van Kinji Fukasaku. Met o.a. Shin'ichi Chiba, Chuck Connors, Stephanie Faulkner, Glenn Ford en Stuart Gillard.

Nadat een dodelijk, door Amerikanen ontwikkeld virus de wereldbevolking heeft uitgeroeid bezint een handjevol overlevenden zich op Antarctica (waar het virus onschadelijk is vanwege de vrieskou) op de toekomst... die verre van rooskleurig is vanwege een dreigende atoomramp. Een intelligente en realistische rampenfilm. Er zijn verkorte versies van 93m en 106m, waardoor er teveel in de film gesneden is, zodat het verhaal onduidelijk en verwarrend is geworden. Ook bekend als OVERKILL.

Yagyu Ichizoku no Imbou

1979 | Avonturenfilm, Actiefilm

Japan 1979. Avonturenfilm van Kinji Fukasaku. Met o.a. Toshirô Mifune, Shin'ichi Chiba, Hiroki Matsukita, Etsuko Shiomi en Kinnosuke Yorozuya.

Dit furieus epos speelt in de jaren 1634-1688 waarin Iemitsu Tokugawa shogun (militair gouverneur) van Japan is. De uiterst krijgshaftige gebeurtenissen zijn volmaakt onoverzichtelijk: oorspronkelijke duur van de film is 130m!

Message from Space

1978 | Sciencefiction

Japan 1978. Sciencefiction van Kinji Fukasaku. Met o.a. Vic Morrow, Shin'ichi Chiba, Philip Casnoff, Peggy Lee Brennan en Sue Shiomi.

Een planeet, waarom hard gevochten wordt, stuurt een SOS uit en een intergalactische ploeg komt te hulp. Het bordpapieren acteerwerk moet het afleggen tegen de trucages en een pientere robot; alles is kennelijk geïnspireerd op STAR WARS.

The Streetfighter's Last Revenge

1976 | Actiefilm

Japan 1976. Actiefilm van Teruo Ishii. Met o.a. Tony Cetera, Seizo Fukumoto en Shin'ichi Chiba.

Derde deel in de Streetfighter-trilogie met Sonny Chiba in de hoofdrol.

Fist of Pantheress

1976 | Actiefilm

Japan 1976. Actiefilm van Hiroshi Kohira. Met o.a. Etsuko Shiomi, Yasuaki Kurata, Shin'ichi Chiba, Mashiko Okiyama en Yushi Kato.

Yumi (Shiomi), bijgenaamd Lady Karate, wreekt haar vader, die als eerzaam karate-instructeur aan de Newyorkse politie-academie door een jaloerse concurrent werd verminkt en uitgeschakeld. Zeer sterk karatewerk in het kader van een zich rap ontwikkelend plot; prachtig gefotografeerd. Het openingsfragment (inmiddels klassiek in karatekringen) paart ziedende karate aan grote visuele schoonheid. Onder liefhebbers beter bekend als LADY KARATE - FIST OF PANTHERESS.

The Karate Bullfighter

1975 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1975. Actiefilm van Kazuhiko Yamaguchi. Met o.a. Shin'ichi Chiba, Mikio Narita, Yumi Takigawa, Masashi Ishibashi en Jiro Chiba.

Tokio, 1946. De haveloze Ohyama (Chiba) brengt het eerste na- oorlogse karatetoernooi op zijn naam, maar vindt allerwegen afgunst en nijd op zijn weg. Een uitstekende karatefilm: een hechte plot, goed acteerwerk, fraai camerawerk en schitterende karateduels. Een 'must' voor de liefhebber.

Super Express 109

1975 | Drama

Japan 1975. Drama van Junya Sato. Met o.a. Ken Takakura, Shin'ichi Chiba, Kei Yamamoto, Tetsurô Tamba en Ken Utsui.

Een stereotiepe rampenfilm die schaamteloos leentjebuur speelt bij o.a. THE CASSANDRA CROSSING en JUGGERNAUT. Een geruïneerde industrieel verstopt een bom aan boord van de expressetrein Tokio-Osaka en eist vijf miljoen dollar losgeld. De bom ontploft als de snelheid van de trein beneden de 80km/u zakt. Er loopt iets mis bij de overhandiging van het losgeld en de afperser komt om het leven voor hij heeft kunnen zeggen waar de bom verborgen is... De film is totaal ongeloofwaardig en technisch slordig, maar met enige goede wil best onderhoudend.

The Streetfighter

1974 | Actiefilm

Japan 1974. Actiefilm van Shigehiro Ozawa. Met o.a. Masashi Ishibashi, Tony Setera, Yuseph Osman, Doris Nakayima en Gerald Yamada.

Kung fu-film met Sonny Chiba als Takuma Tsuguri, een brute kracht die zich aan de hoogste bieder verkoopt om vervolgens met alles en iedereen ruzie te krijgen.

Return of the Streetfighter

1974 | Actiefilm, Thriller

Japan 1974. Actiefilm van Shigehiro Ozawa. Met o.a. Shin'ichi Chiba, Yôko Ichiji, Masafumi Suzuki, Masashi Ishibashi en Claude Gannyon.

Achter de façade van het Aziatisch Martial Arts Centrum bedrijven diverse Japanse sportscholen smokkel op grote schaal, geruggensteund door de maffia. Een zaak voor karatemeester Terry Tsurugi (Chiba). Dit vervolg op The Streetfighter toont een simpel plot en veel keiharde, perfect gefilmde close contact-karateduels - precies wat de liefhebbers ervan verwachten.

Lady Karate

1974 | Actiefilm

Japan 1974. Actiefilm van Kazuhiko Yamaguchi. Met o.a. Etsuko Shiomi en Shin'ichi Chiba.

Japanse agente/karate-expert contra smokkelsyndicaat. Hard en snel karatewerkje vervalt bij voortduring in demonstratie van karatetechnieken als toegift voor de liefhebber. Japanse titel: ONNA HISSATSUKEN.

Gekitotsu

1974 | Actiefilm

Japan 1974. Actiefilm van Shigehiro Ozawa. Met o.a. Shin'ichi Chiba, Gerald Yamada, Doris Nakayima, Yuseph Osman en Tony Setera.

Japanse oliemagnaat sterft en dochter ziet zich plotseling aan hoofd van vaders imperium geplaatst, waar zij zich omringd weet door vijanden en aasgieren. Harde, maar veelal onduidelijke karatefilm (oorspronkelijke duur: 96m) in abominabele nasynchronisatie.

Battles Without Honour and Humanity

1973 |

Japan 1973. Kinji Fukasaku. Met o.a. Shin'ichi Chiba, Umemiya Tatsuo, Matsukata Hiroki, Kaneko Nobuo en Bunta Sugawara.

Japanse oliemagnaat sterft en dochter ziet zich plotseling aan hoofd van vaders imperium geplaatst, waar zij zich omringd weet door vijanden en aasgieren. Harde, maar veelal onduidelijke karatefilm (oorspronkelijke duur: 96m) in abominabele nasynchronisatie.

Kaitei daisenso

1970 | Sciencefiction

Japan/Verenigde Staten 1970. Sciencefiction van Hajime Sato en Hajimo Sato. Met o.a. Shin'ichi Chiba, Peggy Neal, Frank Gruber, Gunther Braun en Andrew Hughes.

Een machtswellusteling wil vanuit een stad onder zee de wereld veroveren met behulp van tot amfibiewezens omgebouwde mensen. Onbedoeld lachwekkend. Ook bekend als WATER CYBORGS.

Kamikaze Yaro - Mahiru no Ketto

1967 | Thriller

Japan 1967. Thriller van Kinji Fukasaku. Met o.a. Shin'ichi Chiba, Ken Takakura en Minoru Oki.

Na WO II zoekt de zoon van een militair, die vermoord is wegens verduistering van twintig miljard yen, naar de drie moordenaars van zijn vader. Een thriller van Kinji Fukasaku, die twee bekendste gezichten uit het genre, Shinichi (later 'Sonny') Chiba en Ken Takakura, samen in een film laat spelen.

Abashiri Bangaichi Hokkai-hen

1966 | Avonturenfilm

Japan 1966. Avonturenfilm van Teruo Ishii. Met o.a. Ken Takakura, Kunie Tanaka, Shin'ichi Chiba, Kanjuro Arashi en Naoki Sugiura.

Een jongeman die net uit de gevangenis komt, onderneemt een gevaarlijke tocht met een illegaal doel door de besneeuwde bergen. Een sympathieke film met een sterk scenario van Teruo Ishii, die tevens regiseerde. Ken Takakura is bend door zijn rollen in Amerikaanse films w.o. YAKUZA en BLACK RAIN.

Kodokan no Oni

1964 | Actiefilm

Japan 1964. Actiefilm van Kiyoshi Saeki. Met o.a. Shin'ichi Chiba, Fumitake Omura, Hiroko Sakuramachi en Chiyoko Honma.

De vechtsporter Hongo wordt verliefd op de dochter van een man die is vermoord door de slechte Kenshin wiens zus op haar beurt weer verliefd is op Hongo. Krankzinnige mengeling van melodrama en martial-arts, twee genres die in Japanse B-films het meest zijn toegepast in de jaren 1960-1970.