Alberto Dalbes

Acteur

Alberto Dalbes is acteur.
Er zijn 23 films gevonden.

El Terrorista

1977 | Actiefilm

Spanje/Venezuela 1977. Actiefilm van Víctor Alcázar. Met o.a. Karin Bey, Anicee Alvina, Sonia Petrova en Alberto Dalbes.

Een buitennisige jongen wil de Spaanse minister-president vermoorden. Een misvormd en opportunistisch knoeiwerk.

Las Desarraigadas

1976 | Mysterie, Erotiek

Spanje 1976. Mysterie van Francisco Lara Polop. Met o.a. Simon Andreu, Agata Lys, Jack Taylor en Alberto Dalbes.

Een Madrileense detective gaat naar de Canarische eilanden om de moord op een vriend van hem te onderzoeken. De tweede film met de detective David Garc[KA1]ia als hoofdpersonage (de eerste was LAS PROTEGIDAS), even middelmatig als de voorafgaande.

Juegos de sociedad

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van José Luis Merino. Met o.a. Manuel Summers, Eva Czemerys, Didi Sherman, Alberto Dalbes en David Carpenter.

Een naïeve proviciaal valt spoedig na aankomst in Madrid in handen van een groep decadente miljonairs... Een afschuwelijke film die al net zo slecht is als het theaterstuk waardoor men zich heeft laten inspireren.

Un Silencio de tumba

1973 | Misdaad

Spanje 1973. Misdaad van Jesús Franco. Met o.a. Montserrat Prous, Alberto Dalbes, Glenda Allen, Kali Hansa en Luis Induni.

Op een verlaten eiland sterft de ene gast na de andere. Een armzalige en grove film - min of meer een plagiaat van TEN LITTLE INDIANS -, waarvan de regisseur Franco ook scenarioschrijver en producent was.

La Noche de los asesinos

1973 | Misdaad, Horror

Spanje 1973. Misdaad van Jesús Franco. Met o.a. Alberto Dalbes, Lina Romay, Evelyn Scott, William Berger en Antonio Mayans.

Moorden volgen elkaar op in een luguber buitenhuis waar de aspirant-erfgenamen van een fabelachtig fortuin zich ophouden. Een nogal onsamenhangende film, geïnspireerd door EL GATO Y EL CANARIO. In zijn luguberheid is de film nog wel aardig.

El Misterio del castillo rojo

1973 |

Spanje 1973. Jesús Franco. Met o.a. Jesús Franco, Alberto Dalbes, Yelena Samarina, Lina Romay en Luis Barboo.

Een verdorven wetenschapper ziet zijn plannen steeds op niets uitlopen. Een parodie op de mythe van de krankzinnige geleerde, waarin de positieve waanzin er niet in slaagt het ontbreken van technische kwaliteit te verbergen. Behalve dat Jesús Franco de producent van deze film is, de hoofdrol vertolkt en de montage verzorgt, is hij eveneens de maker van het scenario, de muziek en de regie.

El Jorobado de la morgue

1973 | Horror

Spanje 1973. Horror van Javier Aguirre. Met o.a. Paul Naschy, Rossana Yanni, Maria Perschy, Alberto Dalbes en Vic Winner.

Een gebochelde is het manusje-van-alles in het lijkenhuis van een Beiers ziekenhuis en assisteert bij de autopsie. Als een door hem aanbeden patiënte sterft, ontvoert hij haar lijk en laat zich misleiden door een geleerde, die zegt haar weer tot leven te kunnen brengen, zodat hij hem lijken uit het ziekenhuis brengt en als die niet toereikend zijn zelf aan het moorden slaat. Deze barokke Spaanse horror grijpt terug op de Amerikaanse traditie uit de jaren dertig en veertig - het is gepeperd met perversiteiten - maar Naschy, die het uiterlijk transformatievermogen opmerkelijk beheerst, kan zijn rol niet het noodzakelijke pathos geven.

Un Capitán de 15 años

1972 | Avonturenfilm

Spanje/Frankrijk 1972. Avonturenfilm van Jesús Franco. Met o.a. José Manuel Marcos, William Berger, Edmund Purdom, Sergio Mendizábal en Marc Cassot.

Als gevolg van een schipbreuk is een jongen genoodzaakt de groep overlevenden de weg te wijzen door Afrikaanse gevaren. Een vernuftige bewerking van het verhaal van Jules Verne, met fantastische muziek van Bruno Nicolai.

Pancho Villa

1972 | Avonturenfilm, Historische film, Western, Komedie

Spanje/Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1972. Avonturenfilm van Eugenio Martín. Met o.a. Telly Savalas, Clint Walker, Anne Francis, Chuck Connors en Ángel del Pozo.

Luidruchtige maar saaie kostuumfilm met Savalas in de titelrol, kankerend op de omgeving, Walker als wapensmokkelaar in zijn dienst en Connors als een polospelende militaire dienstklopper. Als je toch kijkt, houd dan wel tot het einde vol voor de verpletterende climax van twee treinen die frontaal met elkaar in botsing komen. Het scenario is van Julian Halevey. Het camerawerk is van Alejandro Ulloa.

La Malediccion de Frankenstein

1972 | Horror, Erotiek

Frankrijk/Spanje 1972. Horror van Jesús Franco. Met o.a. Dennis Price, Howard Vernon, Anne Libert, Britt Nichols en Fred Williamson.

Cagliostro wil Frankenstein concurrentie aandoen en laat hem door een vanuit zijn sperma en een ei verwekte vogelvrouw doden en neemt het monster over om meisjes te ontvoeren uit wie hij de volmaakte vrouw wil samenstellen. Frankensteins dochter wekt de vader weer tot leven, maar wordt op haar beurt gevangen en net bevrijd als Cagliostro's Vrouw en Frankensteins Monster ritueel zullen gaan paren. Het dolgedraaide scenario - van Franco zelf - werd in een paar dagen verfilmd in decors van eerdere films, waarbij de uitzinnige fantasie op papier in de visuele uitwerking geen enkel equivalent krijgt en zelfs het monster geen overtuigende grime heeft gekregen.

Drácula contra Frankenstein

1972 | Horror

Frankrijk/Spanje 1972. Horror van Jesús Franco. Met o.a. Dennis Price, Howard Vernon, Alberto Dalbes, Mary Francis en Britt Nichols.

Dr. Frankenstein roept Dracula weer tot leven teneinde de wereld te veroveren. Een verbijsterende en zonderlinge film die vanuit een verteltrant als die van een stripverhaal een hommage brengt aan de 'monster movies' van de Universal. De ruwheid en het haast volledige gebrek aan dialogen resulteert in een bijna abstracte film. Ook bekend onder de Franse titel DRACULA PRISONNIER DE FRANKENSTEIN.

Condenados a vivir

1971 | Avonturenfilm

Spanje 1971. Avonturenfilm van Joaquín Luis Romero Marchent. Met o.a. Robert Hundar, Emma Cohen, Alberto Dalbes en Ricardo Díaz.

Met goud verborgen in hun ketens wordt een groep ter dood veroordeelden naar de gevangenis overgebracht. Een avonturenfilm waarover niets speciaals valt te vermelden.

Helena y Fernanda

1970 | Mysterie

Frankrijk/Spanje 1970. Mysterie van Julio Diamante. Met o.a. Gerard Barray, Teresa Gimpera, Valérie Lagrange en Alberto Dalbes.

De vrouw van een industrieel wordt vermoord door haar man en haar nicht. Soms nemen zij echter de verschijning van de overledene waar. Ordinair plagiaat van LES DIABOLIQUES.

El Diablo que vino de Akasawa

1970 | Actiefilm, Erotiek

Spanje/Duitsland 1970. Actiefilm van Jesús Franco. Met o.a. Fred Williams, Soledad Miranda, Ewa Strömberg, Horst Tappert en Walter Rilla.

Een geheim agent komt in de Afrikaanse nederzetting Akasawa aan om daar een gewaagde missie uit te voeren... Een combinatie van spionage, seks en exotisme zoals gebruikelijk van regisseur Franco. Een film die zowel een overdreven uitwerking als een gebrek aan nauwkeurigheid onthult. Geïnspireerd op een roman van Bryan Edgar Wallace. Het was ook een van de laatste films waarin Soledad Miranda speelde. Ook bekend onder de Duitse titel: DER TEUFEL KAM AUS AKASAWA.

Prana

1969 | Drama

Spanje 1969. Drama van Raul Peña. Met o.a. Claudia Gravy, Alberto Dalbes, Ricardo Díaz en Julia Peña.

Een welgestelde vrouw besluit één van haar bediendes te verleiden, aangezien haar man onvruchtbaar is. Een vreemd sociaal melodrama dat enigszins op de film LA OTRA ALCOBA van Eloy de la Iglesia vooruitloopt.

Las Bellas

1969 | Misdaad, Erotiek

Italië/Frankrijk/Spanje 1969. Misdaad van Pierre Chenal. Met o.a. Marisa Mell, Robert Hossein, Ettore Manni, Alberto Dalbes en Charly Bravo.

Enigszins erotisch getinte film over de directrice van een psychiatrisch ziekenhuis die een plan beraamt om zich van de inrichting meester te maken.

Ypotron

1967 | Actiefilm

Spanje/Frankrijk 1967. Actiefilm van George Finley. Met o.a. Luis Dávila, Gaia Germani, Alberto Dalbes, Janine Reynaud en Jesús Puente.

Agent Logan moet een belangrijke geleerde redden in deze typische pseudo-James Bondfilm uit de tweede helft van de jaren 1960-1970.

Amor en el aire

1967 | Muziek, Romantiek

Spanje/Argentinië 1967. Muziek van Luís César Amadori. Met o.a. Rocío Dúrcal, Palito Ortega, Alberto Dalbes en José Sazatornil.

Tussen een Argentijnse student en een Spaanse ex-stewardess ontstaat een verhouding. Dit muzikale melodrama is opgedragen aan de twee idolen van de producerende landen, de Argentijn Palito Ortega en de Spanjaard Rocío Dúrcal.

Fata Morgana

1966 | Sciencefiction

Spanje 1966. Sciencefiction van Vicente Aranda. Met o.a. Teresa Gimpera, Marianne Bennett, Antonio Ferrandis en Alberto Dalbes.

Een beeldschoon model vlucht voor een krankzinnige moordenares in een toekomst na de atoombom. De eerste bioscoopfilm die door Aranda alleen werd geregisseerd en tevens de meest succesvolle uit zijn hele filmcarrière. De zeldzame bekoring die van deze film uitgaat is de aanzet geweest tot enkele minder geslaagde Spaanse imitaties. Een van de meest bezienswaardige en aantrekkelijke produkties uit de Spaanse filmgeschiedenis.

Vivir al sol

1965 | Erotiek

Spanje 1965. Erotiek van Germán Lorente. Met o.a. Dominique Boschero, Giancarlo Del Duca, Gemma Cuervo en Alberto Dalbes.

Lorente verstond, met vele anderen in de jaren zestig, het volgende onder een luxueuze situering: whisky, verslapping van de moraal, buitenlandse acteurs, veel bikini's en een moraliserend einde om de censuur te kunnen passeren.

Secuestro en la ciudad

1965 | Komedie

Spanje 1965. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Alberto de Mendoza, Mónica, Jose Marco Davó en Alberto Dalbes.

Een man ontvoert een vierjarig meisje. Een onuitstaanbare smartlap van een regisseur die echter niet gespeend is van talent.

Fuera de la ley

1964 | Western

Spanje 1964. Western van Leon Klimowsky. Met o.a. George Martin, Jack Taylor, Tomás Blanco en Alberto Dalbes.

Bij vergissing wordt een prijs op het hoofd van een rechtschapen boer gezet. Een van de eerste, Spaanse westernimitaties, zoals die voorafgingen aan de spaghettiwesterns van o.a Sergio Leone.

Los Muertos no perdonan

1963 | Misdaad

Spanje 1963. Misdaad van Julio Coll. Met o.a. Javier Escrivá, Luis Prendes, Francisco Morán en Alberto Dalbes.

Een student onderzoekt samen met zijn professor de moord op zijn vader. Een aanvaardbare detectivefilm met psychologische en paranormale facetten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alberto Dalbes op televisie komt.

Reageer