Stanislav Sokolov

Regisseur

Stanislav Sokolov is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

The Miracle Maker

2000 | Animatie

Verenigd Koninkrijk/Rusland 2000. Animatie van Stanislav Sokolov en Derek W. Hayes.

Het verhaal van het leven van Jezus, gezien door de ogen van een kind.

The Miraclemaker

1999 | Familiefilm

Rusland/Verenigd Koninkrijk 1999. Familiefilm van Derek Hayes en Stanislav Sokolov.

Over het leven van Jezus in klei-animatie, afgewisseld met tekenfilm. Alles passeert de revue: hoe hij zijn vak als timmerman, dat hij van zijn vader Josef had geleerd, in de steek liet om zijn nieuwe ideeƫn te verkondigen, zijn twaalf discipelen, het verraad van Judas, zijn kruisiging en de wederopstanding. Een soort Illustrated Classics voor het hele gezin. Naar een idee van Christopher Grace. Het scenario is van Murray Watts. Het camerawerk is van Helena Livanova. Voor bijbelfreaks, die nooit genoeg krijgen van het onderwerp.

Shakespeare - The Animated Tales: The Winter's Tale

1994 | Drama, Familiefilm

Rusland/Verenigd Koninkrijk 1994. Drama van Stanislav Sokolov.

De tragedie van Leontes, koning van Sicili[KA3]e, die zijn vrouw Hermione er ten onrechte van verdenkt een verhouding te hebben met zijn vriend Polixenes, koning van Bohemia. Hij is ervan overtuigd dat deze de vader is van het kind dat Hermione draagt. Na de geboorte van zijn dochtertje verstoot hij zijn vrouw en laat hij het meisje als vondeling uit zijn leven verdwijnen. Deze wordt in Bohemia opgevoed door een arme schaapsherder. Leontes verliest zijn vrouw en zoontje en blijft achter zonder erfgenamen. Zestien jaar later voltrekt zich het noodlot. Goed uitgewerkte vereenvoudiging van de minder bekende tragedie van William Shakespeare. Voor kinderen gaat het er af en toe wat te gruwelijk aan toe, maar het sprookjesachtige einde maakt veel goed. Leon Garfield bewerkte het toneelstuk. Alexander Vikhanski bediende de camera. In de Engelse versie horen we de stemmen van Roger Allam (Verteller), Anton Lesser (Leontes), Jenny Agutter (Hermione), Michael Kitchen (Polixenes), Sally Dexter, Adrienne O'Sullivan, Stephen Tompkinson, Philip Voss, Simon Harris, Jonathan Tafter, Timothy Bateson, Jonathan Firth, Spike Hood en Hywel Nelson.

Shakespeare - The Animated Tales: The Tempest

1992 | Drama, Familiefilm

Rusland/Verenigd Koninkrijk 1992. Drama van Stanislav Sokolov.

De tragedie van Prospero, hertog van Milaan en raadgever van Alonso, koning van Napels, die door intriges aan het hof verbannen werd naar een verlaten eiland, samen met zijn dochter Miranda en zijn magische boeken. Door zijn toverkracht laat hij het schip waarop de koning en zijn gezelschap reist door een storm vergaan. Ferdinand spoelt aan op zijn eiland en wordt onmiddellijk verliefd op Miranda. Dan wil hij een plot verijdelen van enkele ongure elementen die een machtsovername plannen nu ze denken dat Ferdinand dood is. Shakespeare`s tragikomedie in `commedia del` arte`-stijl, vol magie en monsters, werd opnieuw gecre[KA3]eerd met poppen en met echte monsters, waardoor de film niet enkel wat ingewikkeld wordt voor kinderen, maar tevens soms erg angstwekkend. Het was zeker niet eenvoudig om dit dubbelzinnig toneelstuk terug te brengen tot een half uur speeltijd. Scenarist Leon Garfield klaarde de klus, ongetwijfeld tot ongenoegen van de Shakespeare-freaks. Alexander Vikhanski stond achter de camera. In de Engelse versie horen we de stemmen van Martin Jarvis (Verteller), Timothy West (Prospero), Katy Behann (Miranda), Jonathan Tafler (Ferdinand), Alun Armstrong (Caliban), Ella Hood (Ariel), John Moffatt (Alonso), James Greene, Sion Probert, Peter Guinness, Stephen Thorne en Ric Jerrom.

Zolotoya Shpaga

1990 | Animatie, Familiefilm, Fantasy

SU 1990. Animatie van Gennadi Shoumsky en Stanislav Sokolov. Met o.a. Lena Loginova, Marianne Koudriavtsi, Roma Smirnov en Sacha Guitine.

Een plezierige en dichterlijke combinatie van speel- en animatiefilm. Sjoera ontdekt in de tuin een piepklein levend popje, de prins van een ondergronds poppenrijk. De jonge koningszoon wordt verliefd op Sjoera maar dat mag niet van de vorst. Liefde is verboden. De dappere prins geeft echter de moed niet op en steelt in het ondergronds paleis een gouden zwaard, waarmee hij alle wensen van zijn geliefde kan vervullen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Stanislav Sokolov op televisie komt.

Reageer