Yoshio Harada

Acteur

Yoshio Harada is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Still Walking

2008 | Drama

Japan 2008. Drama van Hirokazu Kore-eda. Met o.a. You, Hiroshi Abe, Yoshio Harada, Haruko Kato en Kiki Kirin.

Op de vijftiende sterfdag van hun broer bezoeken een volwassen broer en zus samen met de kinderen hun oude ouders voor het jaarlijkse gedenkmaal. Wat zich ontvouwt is een meesterlijk serene schets - in de tijdsspanne van een etmaal - van de uiteenlopende mechanismen die de verschillende familieleden hebben ontwikkeld om met verlies om te gaan. Veertiger Kore-eda (After Life) maakte met Still Walking een authentieke, ontroerende film die doet herinneren en vergeten, geïnspireerd door jeugdherinneringen en het verlies van zijn eigen moeder. Monumentaal in zijn genre.

The girl of silence

1995 |

Japan 1995. Genjiro Arato. Met o.a. Kohei Urasawa e.a, Yoshio Harada, Kaori Momoi, Michio Akiyama en Mami Nakamura.

De 14-jarige Shizuko wordt seksueel misbruikt door haar stiefvader. In haar fantasie creëert ze een jongen die haar helpt als tijden slecht gaan. Nagasaki, 1968. Shizuko is een aardig, pienter 14-jarig meisje die ervan droomt ooit een komische striptekenaar te worden. Haar stiefvader wil daar echter niets van weten, hij is alleen geïnteresseerd in haar lichaam en als de situatie zich voordoet dringt hij zich aan haar op. Het duurt niet langer of Shizuko raakt zichzelf kwijt en geeft hem haar lichaam in bruikleen. In haar fantasie creëert ze een jongen die haar kan helpen als ze in opstand komt en die haar hoop geeft op ontsnapping.

The Hunted

1995 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1995. Actiefilm van J.F. Lawton. Met o.a. Christopher Lambert, John Lone, Joan Chen en Yoshio Harada.

Paul Racine (Lambert) is op zakenreis in Tokio als hij ziet hoe de jonge vrouw (Chen) met wie hij een aangename nacht heeft doorgebracht, door een gemaskerde moordenaar (Lone) wordt onthoofd. Omdat hij een glimp heeft opgevangen van het gezicht van de dader loopt hij nu zelf gevaar. Hij zoekt hulp bij een Japanse zwaardvechtmeester, maar die heeft zijn eigen motieven. De belangrijkste aantrekkingskracht van de film is de kwaliteit van de vechtchoreografieën, die tamelijk on-Amerikaans en realistisch worden weergegeven. Bloederig en sfeervol.

The Girl Of The Silence

1995 | Drama, Familiefilm

Japan 1995. Drama van Genjiro Arato. Met o.a. Mami Nakamura, Kaori Momoi, Michio Akiyama, Ayumi Yajima en Yoshio Harada.

De veertien-jarige Shizuko (Nakamura) is in verwachting geraakt van een schoolvriendje. Haar vader heeft al lang geleden het gezin verlaten en haar tyrannieke stiefvader (Akiyama) mishandelt haar terwijl haar moeder (Momoi) dit alles gelaten ondergaat.

Nijusseiki Shonen Dokuhon

1989 | Fantasy

Japan 1989. Fantasy van Kaizo Hayashi. Met o.a. Hiroshi Mikami, Shu Ken, Moe Kamura, Michiru Akiyoshi en Yuki Asayama.

De tweede zeer gevoelige film van Hayashi gaat over twee broers die in de eerste helft van deze eeuw opgeleid worden als circusartiesten. Als zij gevierde sterren zijn, probeert de oudere en cynische broer zijn geluk buiten het circus en raakt betrokken bij een gangsterbende, terwijl de jongere broer met een geliefde uit het circus achterblijft ook als het daar minder gaat. De oudere broer wordt verliefd op de maîtresse van één van de connecties van de gangsterbaas. Dit betaalt hij met zijn leven. De gangsters verkeren echter in een ander tijdperk als samoerai's en dat maakt het geheel tot een ongewone fantasyfilm, uiterst effectief in zwart-wit gedaan met een hang naar de bioscooptraditie van de klassieke film.

Zigeunerweisen

1980 | Fantasy

Japan 1980. Fantasy van Seijun Suzuki. Met o.a. Yoshio Harada, Naoko Otani, Toshiya Fujita, Michiyo Ookusu en Kisako Makishi.

Een stijlvol en mysterieus spookverhaal gesitueerd in het Japan van de jaren 1920-1930. De film kende een enorm succes in Japan en werd door de Japanse critici in een recente opiniepeiling vermeld op de eerste plaats, nog voor Kurosawa's KAGEMUSHA. De Zigeunerweisen uit de titel is een muziekstuk van de Spaanse violist Pablo de Sarasate, dat een sleutelelement is in de intrige. Lang, maar héél mooi.

Hanare goze orin (Banished orin)

1977 |

Japan 1977. Masahiro Shinoda. Met o.a. Yoshio Harada en Shima Iwashita.

Een stijlvol en mysterieus spookverhaal gesitueerd in het Japan van de jaren 1920-1930. De film kende een enorm succes in Japan en werd door de Japanse critici in een recente opiniepeiling vermeld op de eerste plaats, nog voor Kurosawa's KAGEMUSHA. De Zigeunerweisen uit de titel is een muziekstuk van de Spaanse violist Pablo de Sarasate, dat een sleutelelement is in de intrige. Lang, maar héél mooi.

Matsuri No Junbi

1975 | Erotiek

Japan 1975. Erotiek van Kazuo Kuroki. Met o.a. Jun Eto, Haruko Mabuchi, Hajime Hana, Jun Hamamura en Keiko Takeshita.

Een cynisch-erotische zedenkomedie die aantoont dat ook de Japanse adolescent nogal met seks begaan is. Hoewel als geheel een stuk lichtvoetiger dan de meeste Japanse films is het de grote verdienste van Kuroki het onderwerp niet te banaliseren of, zoals in recente Amerikaanse jongerenkomedies flagrant het geval is, op een onfrisse manier te exploiteren. De grillige visuele stijl van de film is bovendien constant verrassend en symboliseert speels de vervormde ervaringen van de hoofdrolspelers. Ook bekend als WARMING UP FOR THE FESTIVAL.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yoshio Harada op televisie komt.

Reageer