Daniel Taradash: regie en scenario.
Er zijn 7 films gevonden.

Bogie

1980 | Biografie

Verenigde Staten 1980. Biografie van Vincent Sherman. Met o.a. Kevin O'Connor, Kathryn Harrold, Ann Wedgeworth, Patricia Barry en Alfred Ryder.

Onappetijtelijke film over het leven van Humphrey Bogart, slaapverwekkend geacteerd door spelers die zijn ingehuurd vanwege hun gelijkenis met Bogart, Bacall en Mayo Methot, en slapjes geregisseerd door Sherman die jaren geleden enkele Bogart-films heeft gemaakt. Het scenario is van Daniel Taradash.

The Saboteur, Code Name Morituri

1965 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1965. Oorlogsfilm van Bernhard Wicki. Met o.a. Marlon Brando, Yul Brynner, Janet Margolin, Trevor Howard en Wally Cox.

Brando is de topattractie van de grootse rolbezetting in een film over een Duitser, die anti-nazi is en de Engelsen helpt een vrachtschip te veroveren. De fotografie van Conrad Hall is ook heel goed, maar het scenario wordt steeds slechter, naarmate het verhaal verdergaat. Ook bekend als MORITURI.

Storm Center

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Daniel Taradash. Met o.a. Bette Davis, Brian Keith, Kim Hunter en Paul Kelly.

Een bibliothecaresse wordt het middelpunt van twisten over censuur en communisme. Zelfs Bette kan de clichés niet oppoetsen.

Désirée

1954 | Historische film, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1954. Historische film van Henry Koster. Met o.a. Marlon Brando, Jean Simmons, Merle Oberon, Michael Rennie en Cameron Mitchell.

Zwaar aangelengd historisch drama met Marlon Brando als Napoleon, een man die wordt neergezet als een speelbal van zijn op hol geslagen testosteronspiegel. Opkomst en ondergang van de kleine grote veldheer liggen in handen van de bekoorlijke tiener Désirée (Jean Simmons) die hij omwille van zijn carrière verlaat en die hem jaren later overhaalt om de boel de boel te laten en te vertrekken naar St. Helena. Een visueel fraaie film gebaseerd op de roman van Annemarie Selinko.

From Here to Eternity

1953 | Oorlogsfilm, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1953. Oorlogsfilm van Fred Zinnemann. Met o.a. Burt Lancaster, Montgomery Clift, Deborah Kerr, Frank Sinatra en Donna Reed.

In 1941 hebben soldaat Prewitt (Clift) en Maggio (Sinatra) op een legerbasis op Hawaii veel te stellen met brute superieuren. Dan volgt de Japanse aanval op Pearl Harbor. Kritische geluiden in het boek van James Jones uit 1951 werden aangepast voor deze filmbewerking die een grote hit werd en acht Oscars kreeg. Gracieus gemaakt drama van regisseur Zinneman (High Noon) voelt misschien wat ouderwets aan, maar heeft een uitstekende cast. De zwoele scène in de branding tussen twee heimelijke geliefden (Lancaster en Kerr) is memorabel. In 2002 geconserveerd voor het Amerikaanse nationale filmarchief.

Rancho Notorious

1952 | Western

Verenigde Staten 1952. Western van Fritz Lang. Met o.a. Marlene Dietrich, Arthur Kennedy, Mel Ferrer, Lloyd Gough en Gloria Henry.

Deze western was speciaal voor Marlene Dietrich opgezet, maar volgens de overlevering waren de regisseur en zijn ster tegen het einde van de opnamen al niet meer on speaking terms. Dietrich speelt een voormalige saloonzangeres die nu een afgelegen bar beheert waar outlaws en ander gespuis onderdak vindt. Daar komt veehouder Vern Haskell (Kennedy) zoeken naar de moordenaars van zijn verloofde. De ster van Der Blaue Engel, Morocco en The Devil is a Woman begeeft zich op bekend terrein als een, ook op haar vijftigste, nog steeds fatale vrouw en wordt fraai in beeld gebracht door Hal Mohr, die Dietrich ook fotografeerde voor haar bekendste western, Destry Rides Again. Scenarist Daniel Taradash (From Here to Eternity) baseerde zijn script op het boek 'Gunsight Whitman´ van Sylvia Richards.

Don't Bother to Knock

1952 | Film noir, Misdaad

1952. Film noir van Roy Ward Baker. Met o.a. Richard Widmark, Marilyn Monroe, Anne Bancroft, Jeanne Cagney en Elisha Cook jr.

Nel (Monroe) heeft een baantje als babysitter in een New Yorks hotel. Haar overbuurman Jed (Widmark), een net door zijn vriendin aan de kant gezette piloot, is wel van haar gecharmeerd. Maar hij komt er gaandeweg achter dat ze zo gek als een deur is. Aan Jed de schone taak om het kind én de oppas te redden van haar gestoorde gedrag. De film moest een doorbraak voor Monroe worden, maar presteerde matig in de bioscopen. Van de scenarist van 'From Here to Eternity'.