James Whitworth

Acteur

James Whitworth is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Hills have Eyes

1977 | Horror

Verenigde Staten 1977. Horror van Wes Craven. Met o.a. John Steadman, Janus Blythe, James Whitworth, Martin Speer en Robert Houston.

Een godvrezend Amerikaans burgergezinnetje gaat met de auto op vakantie naar Californi[KA3]e. Autopech maakt echter een vroegtijdig einde aan hun reis en in de woestijn komen ze oog in oog te staan met een allesbehalve alledaags gezin, waarvan de vader slachtoffer werd van de gevolgen van een kernproef. Kannibalen communiceren via gestolen CB-radio`s en terroriseren de indringers, met vrouw en kinderen. Satirische variante op DELIVERANCE en THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE, waarin cineast/regisseur Craven duidelijk uit is op het shockeren van het publiek. De film is op bepaalde momenten echt angstaanjagend. Reus Berryman (de kaalhoofdige zoon) moet voor de rest van zijn carrière telkens zijn rol uit deze cult-film herhalen. Camerawerk van Eric Saarinen. Let op: in de Duits gesproken versie zijn de woestijnbarbaren buitenaardse wezens die met hun UFO op aarde neergestort zijn, waardoor het scenario gewoon krankzinnig wordt.

Planet of Dinosaurs

1977 | Sciencefiction, Horror, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1977. Sciencefiction van James K. Shea. Met o.a. Louie Lawless, James Whitworth, Charlotte Speer, Derna Wylde en Pamela Bottaro.

Overlevenden van een explosie op een ruimteschip, komen terecht op een prehistorische planeet, bevolkt door dinosaurussen die eruit zien alsof ze van de Aarde komen. De mensen voeren strijd om niet door de reusachtige beesten, in Robinson-Crusoe- stijl, gedood te worden. Dialogen en spel zijn net zo primitief als de monsters maar het low-budget spektakel blijft aardig om naar te kijken, dankzij leuke special effects rond de dinosaurussen en het feit dat de slechtste acteurs het eerste verslonden worden.

Sweet Sugar

1972 | Misdaad, Erotiek

Verenigde Staten 1972. Misdaad van Michel Levesque. Met o.a. Phyllis Elizabeth Davis, Ella Edwards, Timothy Brown, Cliff Osmond en Pamela Collins.

Het hoertje Sugar (Davis) moet een straf uitzitten in een vrouwenkamp, waar een krankzinnige opzichter (Osmond) `zijn` meisjes aan sadistische experimenten onderwerpt en lesbische relaties en geweld welig tieren. Scenario-schrijver Donald Spencer veranderde alleen de namen in zijn script voor THE BIG DOLL HOUSE uit 1971 (zonder twijfel de meest complete catalogus van perversiteiten op dit gebied) en zo werd SWEET SUGAR zijn volgende (s)exploitatiefilm. Osmonds volmaakt geschifte rol brengt nog enige verlichting.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer James Whitworth op televisie komt.

Reageer