Jeff Musso: regie.
Er zijn 3 films gevonden.

Il naufrago del Pacifico

1951 | Avonturenfilm, Drama

Italië 1951. Avonturenfilm van Jeff Musso en Amasi Damiani. Met o.a. George Marchal, John Turner, Mauro Sambucini, Nadia Marlowa en Amedeo Trilli.

Deze schitterende, goed geregisseerde film is gebaseerd op het verhaal van Robinson Crusoë. Het begint in zijn ouderlijk huis waar de jonge avonturier tegen de wil van zijn vader besluit om met zijn vrienden naar zee te gaan omdat hij vrij wil zijn. In een hevige storm lijden ze schipbreuk en Crusoe, de enige overlevende, spoelt op een eiland aan. Later ontmoet hij een inboorling met wie hij bevriend raakt en die hij Vrijdag noemt. Soms is het spel een beetje overdreven, maar als geheel is de film zeer goed.

Vive la liberté

1945 | Oorlogsfilm, Drama

Frankrijk 1945. Oorlogsfilm van Jeff Musso. Met o.a. Jeanne Manet, Santa Reill, Martine Fresnoy, Jean Darcante en Raymond Bussières.

De derde en laatste film van een regisseur met een bliksemcarri[KA2]ere (1937-1945) maar niet onbelangrijk. VIVE LA LIBERTE is gemaakt als een contrasterend tweeluik met aan de ene kant de heldendaden van de ondergrondse en aan de andere de misdaden die door collaborateurs en profiteurs van de oorlog zijn gepleegd. Een vreemd aspect van deze film is dat hij opzettelijk is gemaakt in een naïve en eenvoudige stijl. Met, in een bijrolletje, een debutant genaamd Jean-Pierre Mocky, de latere regisseur.

Le Puritain

1937 | Drama, Misdaad

Frankrijk 1937. Drama van Jeff Musso. Met o.a. Jean-Louis Barrault, Pierre Fresnay, Viviane Romance, Alexandre Rignault en Georges Flamant.

Een overspannen Ierse moraalprofeet vermoordt uit zuiveringsdrang zijn lichtzinnige buurvrouw en schuift de schuld op haar minnaar. De commissaris van politie raakt geïntrigeerd door zijn merkwaardige psychologie en komt zo achter de waarheid. Een verouderde, maar boeiende karakterstudie/politiefilm, die behalve door zijn opmerkelijke rolbezetting ook curiositeitswaarde heeft door de situering in Dublin. De Ierse Liam O'Flaherty schreef het scenario, dat vervolgens werd vertaald in het Frans.