Rutger Reinders: muziek.
Er zijn 14 films en 1 serie gevonden.

Lucy Goes Gangsta

2022 | Komedie, Familiefilm, Misdaad

Duitsland 2022. Komedie van Till Endemann. Met o.a. Valerie Arnemann, Violetta Arnemann, Franziska Wulf, Kostja Ullmann en Brooklyn Liebig.

Niemand is zo braaf als Lucy (10). Ze houdt zich aan alle regels, doet netjes haar huiswerk en helpt haar ouders in hun ijszaak. Maar als dure ijsmachine ontploft en de zaak daardoor dreigt te sluiten, ziet ze maar één manier om zo snel mogelijk aan geld te komen: een bankoverval.

Zomervacht

2023 | Drama

Nederland 2023. Drama van Joren Molter. Met o.a. Micha Hulshof, Joël in 't Veld, Jarne Heylen, Valentijn Dhaenens en Manou Kersting.

De dertienjarige Brian (uitstekend gespeeld door de Vlaamse Jarne Heylen) woont met zijn vader in een caravan op een ­sloperij. Hij heeft nog een oudere broer, Lucien, maar die lijdt aan spasticiteit, is zwaar verstandelijk beperkt en kan ­daardoor onmogelijk bij hen wonen. Totdat de instelling waar Lucien verblijft verbouwd wordt en Brians vader hem toch in huis haalt, omdat hij zo wat geld kan verdienen. De zorg voor Lucien schuift hij achteloos door naar Brian. Deze fraaie verfilming van de gelijknamige ­roman van Jaap Robben, het speelfilmdebuut van regisseur Molter, blijft dicht bij de twee broers, die steeds meer naar ­elkaar toegroeien.

Stromboli

2022 | Drama

Nederland 2022. Drama van Michiel van Erp. Met o.a. Elise Schaap, Pieter Embrechts, Neerja Naik en Marisa van Eyle.

‘Verloren schaap’ Sara (Schaap) vlucht voor haar stukgelopen huwelijk naar vulkaaneiland Stromboli, waar ruim veertien jaar eerder haar dochter Sophie werd verwekt. Na veel drank struikelt Sara daar een dure retraite binnen met een internationaal gezelschap, geleid door de blonde goeroe Jens. Wat start als lichtvoetige komedie verandert al snel in een zwaarbeladen, dialooggedreven drama dat weinig aan de verbeelding overlaat. Een crashcourse traumaverwerking, compleet met familie-opstelling, rond Sara’s terugkerende droom over een roze slipje op een stomende vulkaan. Naar het gelijknamige boek van de populaire boekenschrijfster Saskia Noort.

Dead & Beautiful

2021 | Thriller

Nederland​/​​Taiwan 2021. Thriller van David Verbeek. Met o.a. Gijs Blom, Yen Tsao, Philip Juan en Anna Marchenko.

Hippe vampierfilm over vijf verwende rijkeluiskinderen in Taiwan, die middels uitvoerig uitgedachte spellen de verveling proberen te verdrijven. Na een van die spellen, waarin de vijf een geheimzinnig ritueel ondergaan, veranderen ze in vampiers. Waarna ze heel anders tegen de wereld en hun eigen leven gaan aankijken. Intrigerend idee werd door regisseur Verbeek en cameraman Jasper Wolf fraai in beeld gebracht, maar mist - net als de vijf hoofdfiguren - diepgang, hart en vooral energie. Want een en ander wordt wel erg loom en ingehouden verteld.

I.M.

2020 | Drama

Nederland 2020. Drama van Met o.a. Wende Snijders, Ramsey Nasr, Hugo Koolschijn, Guy Clemens en Majd Mardo.

Schrijver Connie Palmen (36) is voor het eerst echt verliefd. Ze valt voor de gevierde Joodse journalist en schrijver Ischa Meijer (47) en stort zich in een ultieme liefdesrelatie vol pieken en dalen. Tot Meijer onverwacht komt te overlijden. In dit vierdelige televisiedrama van Michiel van Erp, geïnspireerd op de gelijknamige roman van Connie Palmen, vertolken Wende Snijders en Ramsey Nasr de hoofdrollen.

The Best of Dorien B

2019 | Komedie, Drama

België 2019. Komedie van Anke Blondé. Met o.a. Kim Snauwaert, Dirk van Dijck, Katelijne Verbeke, Jelle De Beule en Robrecht Vanden Thoren.

Het leven van de Vlaamse dierenarts Dorien staat op de kop nadat er een knobbeltje in haar borst wordt ontdekt. En dan lijkt haar man ook nog een affaire te hebben, en kondigen haar ouders een scheiding aan. Drama genoeg kortom, in dit regiedebuut van Anke Blondé, maar het wordt allemaal verrassend lichtvoetig gebracht. Daardoor blijft het geheel wat aan de oppervlakte, al is de tragikomische toon in veel afzonderlijke scènes knap getroffen. En hoofdrolspeelster Kim Snauwaert (ook debuterend) is bijzonder charmant.

Dirty God

2019 | Drama

Nederland​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​België​/​​Ierland 2019. Drama van Sacha Polak. Met o.a. Vicky Knight, Bluey Robinson, Rebecca Stone en Katherine Kelly.

Jade was een mooie jonge vrouw, totdat haar ex-vriendje zoutzuur in haar gezicht gooide en haar leven voorgoed veranderde. Dirty God pikt Jade op wanneer ze ontslagen wordt uit het ziekenhuis en samen met haar dochtertje, moeder en vrienden van vroeger een nieuwe start probeert te maken. Eerste Engelstalige film van regisseur Polak blijft dicht bij Jade (gespeeld door brandwondenslachtoffer Knight) en creëert zo – net als in haar eerdere films Hemel en Zurich – een intiem portret van een zoekende, kwetsbare, maar strijdbare jonge vrouw. Openingsfilm van IFFR 2019. Bekroond met drie Gouden Kalveren, waaronder voor beste film.

Zagros

2017 | Drama

België 2017. Drama van Sahim Omar Kalifa. Met o.a. Feyyaz Duman, Halima Ilter, Maaike Neuville, Aziz Çapkurt en Brader Musiki.

Wanneer Havin, de vrijgevochten vrouw van de Koerdische schaapsherder Zagros, door dorpsroddels als promiscue slet wordt weggezet, pakt zij haar biezen en reist met dochter en al af naar verre familie in Brussel. Zagros gaat zijn geliefde gezin achterna, maar raakt in België alsnog verstrikt in een web van twijfels en dilemma's. Sterk speelfilmdebuut met universele zeggingskracht over sociale, religieuze en maatschappelijke druk. Van de veelbelovende Vlaams-Koerdische cineast Kalifa, die op grond van zijn veelbekroonde kortfilms al toetrad tot de Amerikaanse Academy.

Broers

2017 | Drama

Nederland​/​​Frankrijk​/​​België 2017. Drama van Bram Schouw. Met o.a. Niels Gomperts, Jonas Smulders, Christa Théret en Rufus.

Broers Alexander (Gomperts) en Lukas (Smulders) breken impulsief hun studie af en trekken liftend richting Frankrijk. Archetypen zijn ze: de charismatische maar destructieve vrijbuiter en zijn verlegen broertje, dat hem in stilte aanbidt. Meer worden ze niet. Acteurs Smulders en Gomperts doen hun best, maar het scenario schiet tekort. In uitleg, goede dialogen, originele vondsten. Wat drijft de jongens nou precies, wat voor achtergrond delen ze? Broers zit vol fraaie beelden en scènes die op zichzelf best sterk zijn, maar het geheel wordt nooit meeslepend.

Toen mijn vader een struik werd

2016 | Familiefilm

Nederland​/​​België​/​​Kroatië 2016. Familiefilm van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Celeste Holsheimer, Matsen Montsma, Anneke Blok, Teun Kuilboer en Noortje Herlaar.

Wanneer haar vader als soldaat wordt opgeroepen, vlucht de tienjarige Toda naar haar moeder, die in het buitenland woont. Onderweg logeert ze bij een generaal in ruste, treft ze een gedeserteerde commandant en komt ze terecht in het Tehuis voor Loslopende Kinderen. Hoewel deze tragikomische verfilming van Joke van Leeuwens gelijknamige kinderboek zich aan relevante, grote thema's als oorlog en vluchtelingschap waagt, is de uitwerking te braaf. Toda's scherpzinnige observaties die voorop stonden in het boek, raken in de film te veel gecamoufleerd door een geijkte nostalgische kinderfilmstijl - met feelgood muziekjes, het onvermijdelijke Volkswagenbusje en andere retro parafernalia.

Waldstille

2016 | Drama

Nederland 2016. Drama van Martijn Maria Smits. Met o.a. Thomas Ryckewaert, Jelka van Houten, Johan Leysen, Jappe Claes en Marie Louise Stheins.

Hoe ga je verder als er door jouw toedoen iemand om het leven komt? Voor die verschrikkelijke vraag (en opgave) staat Ben (Ryckewaert) in het noodlotsdrama Waldstille. Ben moet niet alleen in het reine komen met zijn familie en de mensen in zijn (fictieve) geboortedorp Waldstille, maar vooral met zichzelf. Waldstille is een ingetogen drama. Zo ingetogen zelfs dat de film halverwege gaat slepen. Al maakt het einde weer veel goed. Tweede speelfilm van Smits, die eerder het sociaal-realistische drama C'est déjà l'été maakte.

Zurich

2015 | Drama

Nederland​/​​Duitsland​/​​België 2015. Drama van Sacha Polak. Met o.a. Wende Snijders, Sascha Alexander Gersak, Barry Atsma en Waléra Kanischtscheff.

Nina lift met vrachtwagenchauffeurs van truckerscafé naar wegrestaurant, op zoek naar warmte en fysieke liefde, maar bevreesd voor al te veel intimiteit. Haar leven is uit het lood. Waardoor dat komt wordt pas geleidelijk aan ­duidelijk in Zurich, na Hemel de tweede speelfilm van Polak. Helena van der Meulen schreef het scenario speciaal voor zangeres Wende Snijders. Het blijkt een gouden greep: de debutante draagt de intense roadmovie, met een gezicht waar de wanhoop – op de rand van gekte – vanaf spettert. Ze kreeg er een Gouden Kalf-nominatie voor.

Jongens

2014 | Jeugdfilm

Nederland 2014. Jeugdfilm van Mischa Kamp. Met o.a. Gijs Blom, Ton Kas, Ko Zandvliet, Roosmarijn van der Hoek en Jonas Smulders.

Na de dood van zijn moeder heeft de vader van de vijftienjarige Sieger (Blom) weinig tijd voor hem: zijn broertje Eddie eist alle aandacht op. Dus stort getalenteerd atleet Sieger zich op zijn sport. Op een dag in de zomervakantie ontmoet hij Marc (Zandvliet). Hij voelt zich tot hem aangetrokken. Verwarrend! Mooi, filmisch, goed gespeeld, als telefilm geproduceerd drama over ontluikende homoseksuele gevoelens, naar een subtiel scenario van Chris Westendorp en Jaap Peter Enderle. Regisseur Kamp maakte eerder de sterke jeugdfilms Het paard van Sinterklaas en Tony 10. Flink wat prijzen op festivals als Cinekid en het NFF.

Nieuwe tieten

2013 | Documentaire

Nederland 2013. Documentaire van Sacha Polak.

Regisseuse Polak (Hemel) is de lagelandse Angelina Jolie, die ook haar moeder verloor aan kanker en als draagster van het erfelijke BRCA1-gen voor de keuze staat haar borsten preventief te laten amputeren. Nieuwe tieten is een intieme, ongepolijste, ultra-persoonlijke zoektocht naar antwoorden, die de bredere context schuwt en verre van een voorlichtingsfilm blijft. Daarin ligt zowel de kracht als de beperking van de film. Ook nadat Polak heeft beslist, blijft de vraag in hoeverre een mens een zinnig oordeel kan vellen over abstracte grootheden in een onzekere toekomst.

Snackbar

2012 | Drama

Nederland 2012. Drama van Meral Uslu. Met o.a. Ali Cifteci, Nazmiye Oral, Dilara Horuz en Mamoun Elyounoussi.

Een groepje vrienden van een jaar of zestien, zeventien treft elkaar dagelijks op de stoep van de Rotterdamse snackbar van Ali (Ali Cifteci). Wat begint met blowen op straat, haantjesgedrag en grapjesmakerij, wordt grimmiger als er klappen vallen, een ripdeal volgt en iemand ’s nachts doordraait. Rustpunten zijn er als Ali op zijn gitaar het leven bezingt of bejammert. Bijzondere film door z’n betrokken, documentaire stijl en street credibility, maar soms ook te uitleggerig op inhoudelijk bekend terrein van hangjongerenproblematiek.