Glenn Langan: cast.
Er zijn 16 films gevonden.

Mutiny in Outer Space

1965 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1965. Sciencefiction van Hugo Grimaldi. Met o.a. William Leslie, Dolores Faith, Pamela Curran, Richard Garland en Harold Lloyd Jr..

Op de terugreis van een verblijf op de maan worden astronauten het slachtoffer van een woekerende zwam. Een bezienswaardig SF-geval.

The Amazing Colossal Man

1957 | Sciencefiction, Horror

Verenigde Staten 1957. Sciencefiction van Bert I. Gordon. Met o.a. Glenn Langan, Cathy Downs, James Seay, Larry Thor en William Hudson.

Tot nadenken stemmende SF film die omstandig de geestelijke verwarring toont van een legerofficier als deze door gevolg van een radioactieve explosie uitgroeit tot een gigantische reus, en Las Vegas aanvalt. Scenario van de regisseur en Mark Hanna. Camerawerk van Joseph Biroc. Vervolg: WAR OF THE COLOSSAL BEAST.

Outlaw Treasure

1955 | Western

Verenigde Staten 1955. Western van Oliver Drake. Met o.a. John Forbes (Carpenter), Fred 'Red' Carpenter, Adele Jergens, Glenn Langan en Hal Baylor.

Een van de 4 of 5 meestal miserabele western-produkties van Carpenter. Ongetwijfeld goed bedoeld maar Carpenter had meestal geen geld. Natuurlijk moest hij ook zelf weer het scenario schrijven en schatten (treasures) zijn best populair, maar als een cameraman als Clark Ramsey niets mag doen omdat er geen budget is, kun je geen fatsoenlijk produkt maken.

One Girl's Confession

1953 | Drama

Verenigde Staten 1953. Drama van Hugo Haas. Met o.a. Cleo Moore, Hugo Haas, Glenn Langan en Russ Conway.

Moore is een meisje dat op het verkeerde pad is geraakt, haar tijd uitzit en een nieuw leven begint. Alweer zo'n juweeltje van Hugo Haas.

The Iroquois Trail

1950 | Western

Verenigde Staten 1950. Western van Phil Karlson. Met o.a. George Montgomery, Brenda Marshall, Dan O'Herlihy, Glenn Langan en Reginald Denny.

Een slap verslag, al te vaak vertoond, van de Frans-Indiaanse oorlog, met te weinig actiescènes en weinig gemotiveerd.

Treasure of Monte Cristo

1949 | Avonturenfilm, Komedie

Verenigde Staten 1949. Avonturenfilm van William Berke en Frederick de Cordova. Met o.a. Glenn Langan, Adele Jergens, Steve Brodie, Robert Jordan en Michael Whelan.

Jergens trouwt met zeeman Langan, een afstammeling van de Graaf van Monte Cristo. Hoewel ze hem trouwt om zijn afkomst, wordt ze echt verliefd op hem. Een adequate doorsnee-film.

The Snake Pit

1948 | Drama

Verenigde Staten 1948. Drama van Anatole Litvak. Met o.a. Mark Stevens, Leo Genn, Celeste Holm, Glenn Langan en Helen Craig.

Eén van de eerste films die intelligent geestelijke ineenstortingen en het langzame herstel bekijkt. Deze aangrijpende film in een inrichting gesitueerd mist thans waarschijnlijk het schokeffect van weleer, maar heeft nog genoeg kracht. De Havilland speelt prachtig.

Fury at Furnace Creek

1948 | Western

Verenigde Staten 1948. Western van H. Bruce Humberstone en Bruce Humberstone. Met o.a. Victor Mature, Coleen Gray, Glenn Langan, Reginald Gardiner en Albert Dekker.

Onoriginele western, waarin Mature een schandvlek op zijn vaders blazoen uitwist, ondanks overweldigende tegenwerking.

The Homestretch

1947 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1947. Drama van H. Bruce Humberstone en Bruce Humberstone. Met o.a. Cornel Wilde, Maureen O'Hara, Glenn Langan, Helen Walker en James Gleason.

Een onschuldige film over de romance tussen een jong meisje en een paardeneigenaar, heeft te lijden van het scenario en de ongelijke acteerprestaties.

Forever Amber

1947 | Drama, Historische film

Verenigde Staten 1947. Drama van Otto Preminger. Met o.a. Linda Darnell, Cornel Wilde, Richard Greene, George Sanders en Jessica Tandy.

Lopende-band kostuumdrama dat speelt in het 17e-eeuwse Engeland, waarin Darnell de liefde verbeurt in ruil voor succes aan het hof van Karel de Tweede. Keurige productie naar een roman van Kathleen Windsor.

Sentimental Journey

1946 | Drama

Verenigde Staten 1946. Drama van Walter Lang. Met o.a. John Payne, Maureen O'Hara, William Bendix, Glenn Langan en Mischa Auer.

Sentimentele vertelling over de stervende actrice O'Hara die een klein meisje adopteert teneinde haar man Payne een levensgezellin te bezorgen voor als zij er niet meer zal zijn. Alle remmen werden losgelaten. Opnieuw gefilmd als BAREFOOT SAVAGE.

Margie

1946 | Familiefilm, Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1946. Familiefilm van Henry King. Met o.a. Jeanne Crain, Glenn Langan, Lynn Bari, Esther Dale en Hobart Cavanaugh.

Terwijl ze samen met haar dochter door oude spullen rommelt, schildert Margie (Crain) een beeld van haar eigen tienertijd rond 1925, toen ze bij haar grootmoeder woonde en scholier was. De komst van de nieuwe leraar Frans (Langan) deed heel wat meisjesharten sneller kloppen, en vooral het hare. Een sympathiek, nostalgisch tijdsbeeld, dat een vrouw schetst voor haar eigen dochter om haar duidelijk te maken dat er niets nieuws onder de zon is. Crain is uitstekend in de titelrol. F. Hugh Herbert distilleerde het scenario uit verhalen van Ruth McKenney en Richard Bransten. In beeld gebracht door Charles Clarke. Voor de score was Alfred Newman verantwoordelijk. De titelmelodie van de film werd een internationaal succes.

Dragonwyck

1946 | Horror

Verenigde Staten 1946. Horror van Joseph L. Mankiewicz. Met o.a. Gene Tierney, Walter Huston, Vincent Price, Anne Revere en Spring Byington.

Historische rilfilm. Plaats van handeling: een groot onheilspellend huis aan de Hudson. Goede rolbezetting, maar aan elkaar geplakte stukken, die niet naadloos in elkaar overgaan. De regie was eigenlijk voorbestemd aan Ernst Lubitsch; hij moest laten afweten wegens ziekte en Mankiewicz van oorsprong (scenario)schrijver - hij pende uiteraard het draaiboek voor deze prent - begon zijn carrière als regisseur. Camerawerk van Arthur Miller.

Hangover Square

1945 | Misdaad, Thriller, Muziek

Verenigde Staten 1945. Misdaad van John Brahm. Met o.a. Laird Cregar, Linda Darnell, George Sanders, Glenn Langan en Faye Marlowe.

Onevenwichtige pianist-componist maakt perioden van krankzinnigheid door en gaat op moord uit. Goede rolverdeling, scenario en muziek. Barre Lyndon bewerkte de roman van Patrick Hamilton. Messlepende filmmuziek van Bernard Herrmann.

A Bell for Adano

1945 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1945. Oorlogsfilm van Henry King. Met o.a. John Hodiak, Gene Tierney, William Bendix, Glenn Langan en Richard Conte.

Verfilming van John Hersey's treffende vertelling over de bezetting van een klein Italiaans dorp door Amerikanen in WO II. Hodiak is de oprechte commandant, Bendix zijn adjudant en blonde Tierney is het meisje uit het dorp tot wie hij zich aangetrokken voelt. Script van Lamar Trotti en Norman Reilly Rain.

Something for the Boys

1944 | Musical

Verenigde Staten 1944. Musical van Lewis Seiler. Met o.a. Carmen Miranda, Vivian Blaine, Michael O'Shea, Phil Silvers en Cara Williams.

Een plezierige, vakkundige 20th Century-Fox-musical met onderhoudende Cole Porter-muziek. Het speelt zich af op een Zuidelijke plantage die gevorderd is als tehuis voor soldatenvrouwen.