Michel Leeb: cast.
Er zijn 9 films gevonden.

La guerre du Royal Palace

2012 | Komedie

Frankrijk 2012. Komedie van Claude-Michel Rome. Met o.a. Daniel Russo, Michel Leeb, Anne Jacquemin en Dominique Pinon.

Na de capitulatie van Parijs requisitioneerden de nazi's de zogenaamde 'palaces', fameuze luxehotels van de stad, als hoofdkwartieren voor verschillende diensten. In het Lutetia, aan de boulevard Raspail op de linkeroever, waren onder anderen de contraspionnen van de Abwehr gestationeerd. In deze matig amuserende tv-productie, met de succesvolle grappenmaker Leeb en volop Duitse karikaturen, heet het Lutetia het Royal Palace. Daar werken Hitlers vazallen zich in het grijsgroene zweet om de geheimzinnige verzetsgroep onder leiding van ene D'Artagnan te pakken. Aan sfeer en decors is aandacht besteed.

L'homme de mes rêves

1994 | Komedie

Frankrijk 1994. Komedie van Georges Lautner. Met o.a. Michel Leeb, Fiona Gelin, Olivia Dutron, Sophie Tellier en André Graff.

Leeb is leraar Frans in een dorpje in Centraal-Frankrijk. Hij is getrouwd met de mooie Dutron, een lokale boekverkoopster. Leeb is bezeten van theater. Hij leidt een amateurgezelschap waarvoor hij zelf de stukken schrijft. Op een dag krijgt een beroemde Parijse acteur pech in het dorp. Russo, Leebs beste vriend, overtuigt hem moeiteloos dat dit wel eens de kans van hun leven kan zijn. Niet erg plezierige typisch Franse komedie, met Leeb in een dubbelrol. De belangstelling voor het gebeuren is na enkele minuten verdwenen daar alles zo voorspelbaar en oppervlakkig is. Lautner bewerkte, samen met Pierre Fabre en Thierry Bourcy, de roman L'ora della fantasia van Anna Bonacci. Achter de camera stond Maurice Fellous.

Les amies de ma femme

1992 | Komedie, Romantiek

Frankrijk 1992. Komedie van Didier Van Cauwelaert. Met o.a. Michel Leeb, Dominique Lavanant, Anne Kesseler, Christine Boisson en Catherine Arditi.

Wantrouw zekerheden en geloof niet in de liefde - dat is zo ongeveer de wijsheid die deze aardige, pretentieloze komedie wil overbrengen. In deze verfilming van Philippe Adler's roman over de ondergang van het hoofd van de nieuwsdienst bij een tv-zender, schetst Van Cauwelaert een kaleidoscopisch beeld van een van de grote drama's in de jaren 1990: niemand, hoe talentvol ook, is veilig voor de werkeloosheid, en als het misgaat kun je alleen rekenen op jezelf en op degene van wie je houdt. Deze boodschap verpakt Van Cauwelaert, bijgestaan door een sobere Leeb en een groepje komische actrices, in spot en schaterlach. Want de lach blijft de beleefde uiting van de wanhoop. Het scenario is van regisseur Van Cauwelaert. Het camerawerk is van Martial Thuny.

Pas une seconde à perdre

1990 | Komedie

Canada​/​​Frankrijk 1990. Komedie van Jean-Claude Sussfeld. Met o.a. Michel Leeb, Jean-Luc Bideau, Anne Letourneau, Gérard Loussine en Sacha Briquet.

Een jonge en briljante inspecteur van het ministerie van cultuur is op weg gegaan om het gebruik van de fondsen, die de staat een toneelgroep heeft gegeven, te controleren. Hij veroorzaakt een ongeluk, waarbij de hoofdrolspeler tijdelijk verlamd raakt en moet zijn plaats innemen. Groffe en aardig laag- bij-de-grondse humor gaat gepaard aan een slappe regie in kleinkunsttheater-stijl en vreselijk dom spel. Ongetwijfeld bedoeld voor geestelijk minder begaafden, maar wat doet Bideau temidden van dit zooitje? Nog veel minder dan

On en rit encore

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van Gilles Amado. Met o.a. Guy Bedos, Bourvil, Coluche, Louis de Funès en Raymond Devos.

Een film met sketches waarin deze soms zeer bekende, soms minder bekende en soms geheel van het toneel verdwenen komische talenten laten zien wat ze kunnen. Is uiteraard niet in enkele woorden samen te vatten. Beslist geen afgewogen geheel maar over het geheel genomen zijn de opvoerinkjes goed gekozen. Leuk.

La santé et la beauté

1989 | Komedie

Frankrijk 1989. Komedie van Jean Poiret en Christian Morin. Met o.a. Guy Bedos, Fernand Raynaud, Michel Leeb, Bernard Haller en Alex Métayer.

De tweede film uit de serie FOU RIRE waarvan elk een afzonderlijk thema behandelt, met sketches van de artiesten in kwestie en Poiret en Morin die ongelofelijke wartaal uitslaan. Een onevenwichtig geheel, zoals gewoonlijk bij dit soort projecten maar er is sprake van goede momenten en soms wrede satires. Met tekeningen van Cabu.

Le tombeur

1985 | Komedie

Frankrijk 1985. Komedie van Jean-Luc Moreau. Met o.a. Michel Leeb, Madeleine Barbulée, Georges Montillier, Stéphanie Fugain en Jacqueline Jolivet.

Een bewerking van de eerste toneelkomedie van Robert Lamoureux (1957), over de liefdesavonturen van een vrijgezel, die een grote aantrekkingskracht uitoefent op alle brunettes die binnen zijn gezichtsveld verschijnen. Zonder de psychologische fijngevoeligheid noch de briljante dialogen van Sacha Guitry te evenaren, is de dramaturg Lamoureux beter dan de filmer Lamoureux, die slechts banale en slechte militairedienstkluchten op zijn naam heeft staan. Het kijken naar deze goed gespeelde, vrolijke komedie biedt aangenaam vertier. Daarentegen is de cinematografische waarde zo'n beetje nihil.

Le Fou du Roi

1984 | Avonturenfilm, Historische film

Frankrijk 1984. Avonturenfilm van Yvan Chiffre. Met o.a. Michel Leeb, Jean Desailly, Yvan Chiffre, Diane Bellego en Brigitte Glastre.

Musketiers' avonturen in de tijd van Lodewijk XIV, waarbij iedereen en ook de geschiedenis door elkaar loopt - de markiezin de Montespan, Colbert, La Voisin, La Fontaine, Racine en Willem van Oranje doen allemaal mee. Yvan Chiffre is eigenlijk stuntman van onder andere Andre Hennebelles en Raymond Borderie, die niet bepaald geniaal zijn maar die een vrij leuke film in dit genre kunnen maken. Helaas is Chiffre nog lang niet zo ver; de film is onduidelijk en vaag, onsamenhangend en slecht gespeeld.

On l'appelle catastrophe

1983 | Komedie

Frankrijk 1983. Komedie van Richard Balducci. Met o.a. Michel Leeb, Carole Lixon, Darry Cowl, Michel Galabru en Ibrahim Seck.

Galabru vergooit nog maar eens zijn talent in deze zoveelste afschuwelijke Franse komedie, bedoeld om tv-komiek Leeb ook als filmleukerd te lanceren. Als Leeb ooit gelanceerd wordt, laat ons dan hopen dat het in een raket naar Venus is of, zo mogelijk, nog verder. Niet om aan te zien.