Judit Elek

Regisseur

Judit Elek is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Majd holnap

1979 | Drama

Hongarije 1979. Drama van Judit Elek. Met o.a. Judit Meszléry, Andor Lukáts, István Szöke, Eszter Szakács en István Novák.

Een teleurstellende film van de in ons land zeer gewaardeerde Elek. Eszter en István zijn beiden getrouwd en hartstochtelijk verliefd op elkaar. Ze hebben een eigen honk en de relatie is een publiek geheim. Als de mogelijkheid zich voordoet samen iets op te bouwen, blijkt dat toch niet zo eenvoudig. Een middelmatige film over een afgezaagd thema.

Egyszer[KA11]u t[KA11]orténet

1975 | Drama, Documentaire

Hongarije 1975. Drama van Judit Elek.

Dramatisch vervolg op ISTENMEZEJ[KA1]EN 1972-73 (EEN HONGAARS DORP) (1974), een sociologische documentaire over een mijnwerkersdorp. Leken de dromen van Ilonka en Marika aan het einde van ISTENMEZEJÉN 1972-73 in vervulling te gaan, in deze film blijkt, dat schokkende gebeurtenissen eraan vooraf zijn gegaan. Zonder meer een meesterwerk, waar eerst echter een lang verblijf in het dorp nodig was. Helaas is een dergelijk intensief project in Nederland welhaast onmogelijk.

Istenmezején 1972-73

1974 | Drama, Documentaire

Hongarije 1974. Drama van Judit Elek.

Een sociologische documentaire over het mijnwerkersdorp Istenmezej[KA1]en, waarin twee meisjes geleidelijk op de voorgrond treden en hun ontwikkelingen gevolgd worden. Ilonka die op een jongen verliefd is die haar familie niet accepteert en Marika die naar de stad wil om een beroep te leren en te werken. Tijdens de presentatie op het Film International-festival (1976) maakten deze film en het vervolg, EGYSZER[KA11]U T[KA11]ORT[KA11]ENET (EEN ALLEDAAGSE GESCHIEDENIS) (1975), grote indruk op de bezoekers. Ze werden geconfronteerd met een nieuwe vorm van speelfilm, de documentaire.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Judit Elek op televisie komt.

Reageer