Pedro Lazaga is regisseur en acteur.
Er zijn 90 films gevonden.

Sette ragazze pericoloso

1980 | Komedie, Misdaad

Italië 1980. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Janet Agren, Alberto Di Mendoza, Paolo Giusti, Stuart Rossi en Nadiuska Massoi.

Een bende van zeven aantrekkelijke jongedames besluit rijke mannen die hun kapitaal op slinkse wijze verworven hebben, een poot uit te draaien. Het eerste slachtoffer is een steenrijke warenhuisbezitter die honderd duizend dollar lichter gemaakt moet worden, maar zijn zoon heeft het zaakje door; hij is echter verliefd op een van de gangstergrietjes enz. enz. Een licht werkje vol clichés.

Estimado Señor Juez

1978 |

Spanje 1978. Pedro Lazaga. Met o.a. Antonio Carisa, Paco Cecilio en Maria Luisa San José.

Een bende van zeven aantrekkelijke jongedames besluit rijke mannen die hun kapitaal op slinkse wijze verworven hebben, een poot uit te draaien. Het eerste slachtoffer is een steenrijke warenhuisbezitter die honderd duizend dollar lichter gemaakt moet worden, maar zijn zoon heeft het zaakje door; hij is echter verliefd op een van de gangstergrietjes enz. enz. Een licht werkje vol clichés.

7 chicas peligrosas

1978 | Actiefilm, Komedie, Erotiek

Spanje/Italië 1978. Actiefilm van Pedro Lazaga.

Een groep van zeven mooie meisjes gaat een gevaarlijke missie tegemoet. In één woord verschrikkelijk.

Vota a gundisalvo

1977 |

Spanje 1977. Pedro Lazaga. Met o.a. Silvia Tortosa, Emilio Gutierrez Caba en Antonio Ferrandis.

Een groep van zeven mooie meisjes gaat een gevaarlijke missie tegemoet. In één woord verschrikkelijk.

Vaya par de gemelos

1977 | Komedie

Spanje 1977. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Paco Martínez Soria, Margot Cottens, Inma de Santis en María Isbert.

De misverstanden die ontstaan als gevolg van de uiterlijke gelijkenis tussen twee mannen uit verschillende sociale milieus. Een van de klassieke en onveranderlijk stompzinnige komedies van Soria.

Terapia al desnudo

1976 | Erotiek

Spanje 1976. Erotiek van Pedro Lazaga. Met o.a. José María Iñigo, Carmen Sevilla, Emilio Gutiérrez Caba, María Kosty en Mabel Escaño.

Een man is in staat om mensen te hypnotiseren en gebruikt die gave voor erotische doeleinden. Een grof tot schaamteloos knoeiwerk.

Hasta que el matrimonio nos separe

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. José Sacristán, María Luisa San José, Mónica Randall, Cristina Galbó en Mari Carrillo.

Een verliefd stel kan om legale redenen niet met elkaar trouwen. Een film beneden alle peil, zeer slecht geregisseerd en met geen ander oogmerk dan het opportunisme.

Fulanita y sus menganos

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Victoria Vera, Manolo Gómez Bur, Antonio Vilar, Alberto de Mendoza en Elisa Montés.

Alvorens naar een congres voor prostituées in Parijs te gaan, herinnert de Spaanse afgevaardigde zich de leukste voorvallen uit haar carrière. Een totale verspilling van een uitstekend idee.

Estoy hecho un chaval

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Paco Martínez Soria, Queta Claver, Rafaela Aparicio en Roberto Font.

Een ambtenaar die op het punt staat met pensioen te gaan, ontvangt het bericht dat hij weer vader wordt...De vertolking van de onuitstaanbare Martínez Soria is weinig verrassend.

Yo soy fulana de tal

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Conchita Velasco, Antonio Ferrandis, Fernando Fernán-Gómez en Florinda Chico.

Een dorpsmeisje vertelt hoe zij prostituée is geworden. Een sympathieke, geestige komedie, een van de weinige geslaagde werken van deze regisseur.

Una Mujer de cabaret

1975 | Drama, Musical

Spanje 1975. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. Carmen Sevilla, José María Rodero, Armando Calvo en Agata Lys.

Een wat oudere zangerers wordt verliefd op haar corrupte manager. Werkelijk een film waarbij het schaamrood je op de kaken komt.

Un Largo retorna

1975 | Drama, Sciencefiction

Spanje 1975. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. Mark Burns, Lynne Frederick, Charo López, Ricardo Merino en Juan Diego.

Een jonge Amerikaanse wordt tijdens haar vakantie in Spanje verliefd op een landgenoot. Tijdens hun huwelijksreis krijgt zij een ongeneeslijke virusinfectie. Zij wordt ingevroren tot er een remedie is gevonden, maar als die er na veertig jaar is, is haar toegewijde echtgenoot een ziekelijke grijsaard geworden. Een weinig verrassende en nogal smartlap-achtige uitwerking van een niet langer denkbeeldig gegeven, waarin goed wordt geacteerd.

En la cresta de la ola

1975 | Drama

Spanje 1975. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. Javier Escrivá, Vicky Michelle, Julia Gutiérrez Caba, Elvira Quintillá en Pedro Mari Sánchez.

Een ongetrouwde man van middelbare leeftijd raakt verliefd op een meisje. Een volkomen belachelijke produktie.

El Alegre divorciado

1975 | Komedie

Spanje/Mexico 1975. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Paco Martínez Soria, Florinda Chico en Pancho Córdoba.

De ruwheid van haar man doet een Spaanse vrouw besluiten echtscheiding aan te vragen in Mexico, waar het echtpaar veel gereisd heeft. Dit is weer zo'n moeizame komedie van Paco Martínez Soria, met dit verschil dat deze film werd gemaakt in een co-produktie met Mexico.

Ambiciosa

1975 | Drama, Erotiek

Spanje 1975. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. Teresa Rabal, José Bódalo, Manuel Zarzo en Didi Sherman.

Een meisje uit de provincie klimt in Madrid, dankzij haar erotische aantrekkingskracht, snel op de maatschappelijke ladder. In dit belachelijke erotische melodrama speelt de dochter van Francisco Rabal de hoofdrol.

3 suecas para 3 Rodríguez

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Tony Leblanc, Rafael Alonso, Antonio Ozores en Helga Liné.

Drie vrienden besluiten tijdens de vakantie de beest uit te hangen. Een beschamende film.

5 almohadas para una noche

1974 | Komedie, Musical

Spanje 1974. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Sara Montiel, Craig Hill, Manolo Zarzo en Rafael Arcos.

Een zangeres wil de identiteit van haar vader achterhalen, aangezien haar moeder in dezelfde nacht met vijf minnaars naar bed ging. Deze muzikale schelmenroman - een rommeltje - luidde het einde van de mythe rond Sara Montiel in.

El Chulo

1973 | Drama, Erotiek

Spanje 1973. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. Javier Escrivá, Silvia Tortosa, Nadiuska, Queta Claver en Elisa Montes.

Als gevolg van een jeugdtrauma heeft een man de aanwezigheid van een levensgrote pop nodig om de liefde te kunnen bedrijven met zijn talrijke veroveringen. Een uiterst belachelijk knoeiwerk dat gerealiseerd werd in een periode van versoepeling van de censuur in Spanje.

El Amor empieza a medianoche

1973 | Komedie

Spanje 1973. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Conchita Velasco, Javier Escrivá, Chris Avram en Helga Liné.

Een weduwnaar en weduwe treden in het huwelijk en proberen de fouten uit hun vorige verbintenis te voorkomen. Gebaseerd op het theaterstuk Juegos de medianoche van Santiago Moncada.

cielo No firmes más letras

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Alfredo Landa, José Luis Lopéz Vázquez, Mirta Miller en Mari Carmen Prendes.

Een armzalige boekhouder wordt er toe aangezet steeds meer wisselbrieven te ondertekenen. Een alledaagse komedie, waarin zonder enig talent de consumptiemaatschappij wordt geïroniseerd.

Paris bien vale una moza

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Alfredo Landa, Paz Isern, José Sacristán en Antonio Ferrandis.

Een ongelukkige dorpeling reist naar Parijs voor een rendez- vous met de dochter van een dorpspotentaat. Een onuitstaanbare komedie die typerend is voor de films waarin Landa in de jaren zestig en zeventig de hoofdrol speelde.

Las Estrellas están verdes

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Alfredo Landa, Teresa Gimpera, Charo López en José Sacristán.

Een amateurastroloog probeert een door haar horoscoop gek geworden filmster te verleiden...De decadentie van de komische formule van Alfredo Landa.

El vikingo

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Conchita Velasco, Máximo Valverde en Mary Francis.

Ramón is erg trots op zijn sociale en economische vooruitgang, maar wat hij niet weet is dat dit voornamelijk het gevolg is van de vele opofferingen die zijn vrouw zich getroost heeft. Dit uitgangspunt had - vanuit een andere hoek bekeken - een goede film kunnen opleveren.

El Padre de la criatura

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Paco Martínez Soria, Florinda Chico, José Sacristán, Antonio Ferrandis en Mirta Miller.

Een bejaard echtpaar wil de vrolijkheid van vroeger weer terug zien te krijgen. Evenals alle overige komedies met Martínez Soria waardeloos.

El Abuelo tiene un plan

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Paco Martínez Soria, Isabel Garcés, José Sacristán en Guadalupe Muñoz Sampedro.

Een oude vrijster en een weduwnaar vertoeven tegelijkertijd in een sanatorium. Tot ontsteltenis van hun families worden zij verliefd op elkaar. De film illustreert pijnlijk de verwording van dit door Paco Martínez Soria populair gemaakte type komedie.

1.000 millones para una rubia

1972 | Komedie, Misdaad

Spanje 1972. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Analía Gadé, Stephen Boyd, Espartaco Santoni, Jean Sorel en José López Vázquez.

Een onweerstaanbaar blondje begaat een spectaculaire diefstal. Dit is een belachelijke en gekunstelde poging om een detectivekomedie naar Europese stijl te maken.

Vente a ligar al Oeste

1971 | Komedie

Spanje 1971. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Alfredo Landa, José Sacristán, Mirta Miller en Antonio Ferrandis.

De duizend en eé[KA1]n avonturen waarin een Spaanse figurant bij een Amerikaanse superproduktie verwikkeld raakt. Het typisch komische verhaal van Landa, bij deze gelegenheid gesitueerd in het in die tijd cinematografisch florerende Almeria.

Pepe Vente a Alemania

1971 | Komedie

Spanje 1971. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Alfredo Landa, José Sacristán, Tina Sainz en Manuel Summers.

Een naïeve Spaanse dorpeling emigreert naar Duitsland met de opzet om zich daar te verrijken. Een smadelijke ode aan de toenmalige Spaanse onderontwikkeling.

La historia negra de Peter P. Peter

1971 |

Spanje 1971. Pedro Lazaga. Met o.a. Maria Carmen Prendes, José Luis Lopéz Vázquez en Analia Gade.

Een naïeve Spaanse dorpeling emigreert naar Duitsland met de opzet om zich daar te verrijken. Een smadelijke ode aan de toenmalige Spaanse onderontwikkeling.

Hay que educar a papá

1971 | Komedie

Spanje 1971. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Paco Martínez Soria, Julia Caba Alba, Máximo Valverde en Helga Liné.

Een dorpeling besluit het leven van zijn neef, die hippie, is in goede banen te leiden. De eeuwige komedie van Martínez Soria, net zo stompzinnig en reactionair als al zijn overige films.

Black story

1971 | Komedie

Spanje 1971. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Analía Gadé, Mari Carmen Prendes en Rafael Alonso.

Om de tirannie van zijn vrouw te ontvluchten, verbeeldt een schrijver zich dat hijzelf zijn beroemde literaire creatie Peter P. Peter is. Zowel het scenario als de regie zijn van een middelmatig niveau.

Porqué pecamos a los 40?

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, José Luis Lopéz Vázquez, Juanjo Menéndez, Rossana Yanni en Esperanza Roy.

Een drietal mannen van middelbare leeftijd wil jonge vrouwen verleiden. De klassieke, pijnlijk pseudo-erotische, komedie uit de achterlijke Spaanse cinema van de jaren zestig en zeventig.

Las sieste vidas del gato

1970 |

Spanje 1970. Pedro Lazaga. Met o.a. Antonio Ozores, Juanjo Menendez en Esperanza Roy.

Een drietal mannen van middelbare leeftijd wil jonge vrouwen verleiden. De klassieke, pijnlijk pseudo-erotische, komedie uit de achterlijke Spaanse cinema van de jaren zestig en zeventig.

Las 7 vidas del gato

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Esperanza Roy, Juanjo Menéndez, Antonio Ozores, Valeriano Andrés en Rossana Yanni.

Reeds zeven vrouwen zijn gestorven vanwege hun liefde voor de hoofdfiguur. Een zeer zwakke komedie, gebaseerd op het toneelstuk van Jardiel Poncela.

El Dinero tiene miedo

1970 | Komedie

Mexico/Spanje 1970. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Tony Leblanc, Mauricio Garcés, Manolo Gómez Bur en Rossana Yanni.

Een oplichter van aanzien besluit twee kleine speculanten te bedriegen. Een griezelige komedie waarin de kapitaalvlucht naar Zwitserland -een onderwerp dat destijds taboe was- als lokroep gebruikt werd.

Verano 70

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Juanjo Menéndez, Diana Lorys, José Sazatornil en Mónica Randall.

De vakanties van een aantal Spaanse families in Benidorm. De mannen willen echter de zomermaanden liever in de stad doorbrengen. Een typische produktie van Lazaga en Masó, waar laatstgenoemde scenarioschrijver en producent is. De film werd gemaakt aan het eind van de jaren zestig.

Las Secretarias

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Sonia Bruno, Teresa Gimpera, La Polaca, Mary Francis en Alberto de Mendoza.

De liefdesavonturen van drie secretaresses die met elkaar bevriend zijn. Een schijnheilige en achterlijke film.

El Otro árbol de Guernica

1969 | Drama

Spanje 1969. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. José Manuel Enríquez Barrio, Inma de Santis, Luis Miguel Toledano en Ramón Corroto.

Enkele Spaanse kinderen verblijven tijdens de Burgeroorlog in het buitenland. Een onuitstaanbare film, even sentimenteel als onecht en bovendien demagogisch.

El Abominable hombre de la Costa del Sol

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Juanjo Menéndez, La Polaca, Mónica Randall en Mary Francis.

Een onbesuisde man van middelbare leeftijd wil tot iedere prijs chef worden van de afdeling 'public relations' van een belangrijk hotel aan de Costa del Sol. Dit is één van de komedies die geproduceerd werden om de enorme hausse van buitenlandse toeristen te exploiteren.

Abuelo made in Spain

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Paco Martínez Soria, Mónica Randall, Mabel Karr, Manuel de Blas en Florinda Chico.

Een dorpeling gaat zijn familie in de hoofdstad opzoeken en slaagt er in al hun problemen op te lossen. Dit is nu typisch een komedie met Martínez Soria, en dus net zo slecht als alle andere.

A 45 revoluciones por minuto

1969 | Muziek, Komedie

Spanje 1969. Muziek van Pedro Lazaga. Met o.a. Juan Pardo, Ivana en Jesús Puente.

Een jonge man uit de provincie probeert in Madrid iets te bereiken in de popmuziek. Deze opportunistische en zeer slechte film werd gemaakt toen het verschijnsel 'pop' in Spanje opgang maakte.

No le busques tres pies...

1968 | Drama

Spanje 1968. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. Axel Darna, Teresa Gimpera, Manolo Zarzo, Mary Francis en Alfredo Mayo.

De komische liefdesavonturen van drie kadetten. Een zeer slechte film die in de lijn ligt van bijna alle Spaanse films uit de jaren veertig.

No desearás la mujer de tu prójimo

1968 | Komedie

Spanje 1968. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Arturo Fernández, Sonia Bruno, Juanjo Menéndez en Diana Lorys.

Van vijf echtparen zijn de mannen op andermans vrouw verliefd. Vervelend en onuitstaanbaar.

La Chica de los anuncios

1968 | Komedie, Romantiek

Spanje 1968. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Sonia Bruno, Juan Luis Galiardo, Juanjo Menéndez, Karina en Sancho Gracia.

Een naïef meisje uit de provincie komt naar Madrid met het doel daar covergirl te worden. Een beklagenswaardige film.

El Turismo es un gran invento

1968 | Komedie

Spanje 1968. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Paco Martínez Soria, José Luis Lopéz Vázquez, Antonio Ozores, María Luisa Ponte en Paco Martinez Soria.

Een burgemeester wil zijn dorpje veranderen in een toeristencentrum. Een gedateerde, moraliserende komedie, alleen bestemd voor de bewonderaars van de hoofdrolspeler.

Sor Citroen

1967 | Komedie

Spanje 1967. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Gracita Morales, José Luis Lopéz Vázquez, Rafaela Aparicio en Juanjo Menéndez.

De wederwaardigheden van een non die goede daden verricht al rijdend in haar Citroën. Waardeloos.

Qué hacemos con los hijos?

1967 | Komedie

Spanje 1967. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Paco Martínez Soria, Irán Eory, Alfredo Landa, José Rubio en Lina Morgan.

Een taxichauffeur gaat de problemen van zijn familie oplossen in een prekerige, moralistische komedie zoals Martínez Soria ze altjd maakt.

Novios 68

1967 | Komedie

Spanje 1967. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Arturo Fernández, Sonia Bruno, José Luis Lopéz Vázquez, Teresa Gimpera en Alfredo Landa.

Vijf verloofde paren met hun respectievelijke eigenaardigheden. Een afschuwelijke pseudo-sociologische komedie.

Los Chicos del Preu

1967 | Komedie

Spanje 1967. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. María José Goyanes, Emilio Gutiérrez Caba, Cristina Galbó en Pedro Díez del Corral.

De film schetst het leven van een groep jongens en meisjes en de problemen die tijdens hun studie opdoemen. Een van de grootste kassuccessen van de paternalistische Spaanse cinema uit de jaren zestig.

Las Cicatrices

1967 | Drama

Spanje 1967. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. Pedro Benjumea, Conchita Núñez, José Rubio en Alfredo Landa.

De jonge Pedrín wil stierenvechter worden ondanks de tegenstand van zijn vader. Een middelmatig melodrama dat zich in het stierenvechterswereldje afspeelt met de destijds beroemde 'torero' Pedro Benjumea in de hoofdrol.

Operación Plus Ultra

1966 | Familiefilm, Avonturenfilm

Spanje 1966. Familiefilm van Pedro Lazaga. Met o.a. Alberto Closas, Julia Gutiérrez Caba, Manuel Alexandre en José Luis Lopéz Vázquez.

Twee heldhaftige kinderen worden beloond met een reis. Een van de beroemdste titels over het Spaanse ideologisch- cinematografische paternalisme.

Nuevo en esta plaza

1966 | Biografie

Spanje 1966. Biografie van Pedro Lazaga. Met o.a. Palomo Linares, Julia Gutiérrez Caba, Manolo Zarzo, José Bódalo en Cristina Galbó.

Het levensverhaal van de stierenvechter Palomo Linares die zelf de hoofdrol vertolkt. De film is alleen de moeite waard voor bewonderaars van stierengevechten.

Los Guardiamarinas

1966 | Drama

Spanje 1966. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. Alberto de Mendoza, Julia Gutiérrez Caba, José Luis Lopéz Vázquez, José Rubio en Alfredo Landa.

Het dagelijks leven van drie leerlingen van de Zeevaartschool. Een rampzalig propagandistisch knoeiwerk.

Las viudas

1966 | Komedie

Spanje 1966. Komedie van Pedro Lazaga en Julio Coll. Met o.a. José María Forqué, Alberto Closas, José Luis Lopéz Vázquez, Arturo Fernández en Iran Eory.

Drie verschillende sketches, gemaakt door verschillende regisseurs, over het plotselinge overlijden van drie echtgenoten. Een vermakelijke en spitse komedie, met uitzondering van de oninteressante dialogen.

Un Vampiro para dos

1965 |

Spanje 1965. Pedro Lazaga. Met o.a. Gracita Morales, José Luis Lopéz Vázquez, Fernando Fernán Gómez en Trini Alonso.

De avonturen van twee Spaanse gastarbeiders in Duitsland, die in het huis van de baron van Rosenthal terechtkomen. Een ongebruikelijke kruising tussen een horrorparodie en een verhaal over achtergebleven groepen.

Trampa para Catalina

1965 | Komedie

Spanje 1965. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Conchita Velasco, Antonio Ozores, Manolo Gómez Bur en José María Mompín.

Een eerbaar jong meisje lijkt sprekend op de onstuimige verloofde van een stierenvechter. De sprankelende verhaaltrant maakt veel goed in deze alledaagse komedie.

Posición avanzada

1965 | Oorlogsfilm

Spanje 1965. Oorlogsfilm van Pedro Lazaga. Met o.a. Manuel Zarzo, Antonio Ferrandis, Manuel Manzaneque en Enrique Avila.

Tijdens de Spaanse burgeroorlog maakt een patrouille vorderingen, zij het met angst om het hart. Een bescheiden en aardige poging om de burgeroorlog op documentaire wijze in een objectief licht te plaatsen.

La Ciudad no es para mí

1965 | Komedie

Spanje 1965. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Paco Martínez Soria, Doris Coll, Eduardo Fajardo, Alfredo Landa en Antonio Mayans.

Iemand van middelbare leeftijd uit de provincie komt in de hoofdstad aan, maar hij kan niet aan het stadsleven wennen. Deze film betekende het begin van de populariteit van Paco Martínez Soria, die later dit personage tot vervelens toe zal herhalen. Een demagogische en paternalistische film met een plat gevoel voor humor.

El Rostro del asesino

1965 | Misdaad

Spanje 1965. Misdaad van Pedro Lazaga. Met o.a. Germán Cobos, Paloma Valdés, Katia Loritz, Fernando Sancho en Perla Cristal.

Acht mensen worden in een badhuis opgesloten en vervolgens wordt één van hen neergestoken. Een aardige variatie op het thema van TEN LITTLE INDIANS, die bovendien op een goede cast kan bogen.

El Tímido

1964 | Komedie

Spanje 1964. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Adolfo Marsillach, Mari Carmen Prendes, Maruja Bustos en Antonio Prieto.

Het verhaal van een schuchtere museumbeambte, zoon van een alcoholist. Een vreemde, zuurzoete komedie, geschreven door de veelzijdige Marsillach, die eveneens de hoofdrol vertolkt.

El Cálido verano del señor Rodríguez

1964 | Komedie

Spanje 1964. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Elvira Quintillá, Adriano Domínguez en Esperanza Roy.

Een kantoorbediende benut de vakantie van zijn vrouw om een avontuurtje te beleven. Typische komedie over de 'toeristenexplosie' in Spanje. Dom en achterbaks zoals bijna al dit soort films.

Eva 63

1963 | Komedie

Spanje 1963. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Laura Valenzuela, Jorge Rigaud, Elvira Quintillá, Elisa Montés en Soledad Miranda.

Het verhaal van vijf heel verschillende jonge mensen. Een onbetekenende komedie zonder enige originaliteit.

Sabián demasiado

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Tony Leblanc, José Luis Ozores, Ismael Merlo, Pepe Isbert en José Luis Lopéz Vázquez.

Een Madrileense zakkenrollersbende besluit zijn werkmethoden bij te stellen. Een behoorlijke en lofwaardig bescheiden film, die op enkele gelukkige gags prat kan gaan.

La Pandilla de los ll

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Adolfo Marsillach, Pepe Isbert, Angel de Andrés, Manolo Morán en Antonio Ozores.

Beïnvloed door Amerikaanse 'thrillers' besluiten elf ongelukkige misdadigers de Bank van Spanje te beroven. Een sympathieke komedie, een beetje volgens I SOLITI IGNOTI.

I sette gladiatori

1962 | Avonturenfilm, Actiefilm

Italië/Spanje/Kameroen 1962. Avonturenfilm van Pedro Lazaga. Met o.a. Richard Harrison, Loredana Nusciak, Gérard Tichy, Livio Lorenzon en Edoardo Toniolo.

Sparta leeft onder de heerschappij van een verschrikkelijke tiran. Zeven gladiatoren zullen het tij doen keren na enkele spectaculaire gevechten.

Fin de semana

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Antonio Ozores, Soledad Miranda en José Luis Lopéz Vázquez.

De wijze waarop de bedienden, mannen en vrouwen, van een Madrileens kantoor het weekend doorbrengen. Een onnozele film, gered door enkele interessante beschouwingen.

Aprendiendo a morir

1962 | Biografie

Spanje 1962. Biografie van Pedro Lazaga. Met o.a. El Cordobés, Maruja Bustos, Ismael Merlo en Manolo Zarzo.

De film vertelt het levensverhaal van de legendarische stierenvechter 'El Cordobés', die zelf de hoofdrol speelt. Een in artistiek opzicht bescheiden film die weinig commercieel succes kende.

7 espartenos

1962 | Avonturenfilm

Italië/Spanje 1962. Avonturenfilm van Pedro Lazaga. Met o.a. Richard Harrison, Loredana Nusciak, Gerard Tichy en Barta Barry.

Een Spartaanse held verzet zich met de hulp van zes makkers tegen de plaatselijke tiran. Een van de slechtste historische films over de Grieken uit de geschiedenis van de cinema.

Martes y 13

1961 | Komedie

Spanje/Portugal 1961. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Conchita Velasco, José Luis López Vázquea, Franz Hoham en Isabel de Castro.

Twee paren die elkaar niet kennen, besluiten om op een dinsdag die bovendien ook de dertiende van de maand is, te trouwen. Een komedie tegen het bijgeloof die verder geen boodschap heeft.

Trío de damas

1960 | Komedie

Spanje 1960. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Francisco Rabal, Laura Valenzuela, José Luis Lopéz Vázquez en Ismael Merlo.

Een vrouw is jaloers omdat haar man er twee vriendinnen op na houdt. Een met zekere verve vertelde komedie met gevoel voor humor, die in Spanje tot een van de beste in haar genre wordt gerekend.

Trio de damas

1960 |

Spanje 1960. Pedro Lazaga. Met o.a. Francisco Rabal, José Luis Lopéz Vázquez en Laura Valanzuela.

Een vrouw is jaloers omdat haar man er twee vriendinnen op na houdt. Een met zekere verve vertelde komedie met gevoel voor humor, die in Spanje tot een van de beste in haar genre wordt gerekend.

Los Económicamente débiles

1960 | Komedie

Spanje 1960. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Tony Leblanc, Laura Valenzuela, José Luis Lopéz Vázquez, Antonio Ozores en Venencio Muro.

De tegenslagen van een zeer arm voetbalelftal. Een komedie met gelukkige momenten en een bescheidenheid die te waarderen valt.

Miss Cuplé

1959 | Komedie

Spanje 1959. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Mary Santpere, Roberto Rey, María Fernanda Ladrón de Guevara en María Mahor.

Een aankomend variété-artieste ziet de komische rollen haar neus voorbijgaan door haar bijzondere verschijning. Een zeer zwakke film, gebaseerd op het leven van de hoofdrolspeelster zelf.

Luna de verano

1959 | Komedie

Spanje 1959. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Fernando FernánGómez, Analía Gadé, Laura Valenzuela en Tony Leblanc.

De avonturen van twee Franse meisjes in Spanje. Een luchtige en tamelijk onzinnige komedie, waarvan het scenario door de producent José Luis Dibildos en de toekomstige regisseur Jesús Franco geschreven werd.

Los Tramposos

1959 | Komedie

Spanje 1959. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Tony Leblanc, Conchita Velasco, Antonio Ozores en Laura Valenzuela.

De ellende van twee goedkope gauwdieven. Een zeer zwakke komedie, met enkele folkloristische noten.

La Fiel infantería

1959 | Oorlogsfilm

Spanje 1959. Oorlogsfilm van Pedro Lazaga. Met o.a. Analía Gadé, Tony Leblanc, Arturo Fernández en Laura Valenzuela.

De verschillende wederwaardigheden van enkele frontsoldaten. Louter vulgariteit.

Ana dice sí

1958 | Komedie

Spanje 1958. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Analía Gadé, Fernando Fernán Gómez, Laura Valenzuela en Antonio Ozores.

Een jonge levensgenieter loopt onvermoeibaar alle feesten af. Zijn schulden gaan in gelijke tred met hem op. Het wachten is op het moment waarop zijn oude oom hem tot erfgenaam benoemt. Een van de beroemdste komedies van het tandem Fernando Fernán Gómez/Analía Gadé.

Las Muchachas de azul

1957 | Komedie

Spanje 1957. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Analía Gadé, Fernando Fernán-Gómez, Tony Leblanc, Licia Calderón en José Luis Lopéz Vázquez.

Enkele winkelmeisjes hopen een man te vinden. Een voor honderd procent alledaagse, sentimentele film.

La Frontera del miedo

1957 | Drama

Spanje 1957. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. Analía Gadé, Rubén Rojo, José María Rodero, Elvira Quintillá en José Maria Rodero.

Ten gevolge van een vliegtuigongeval ontdekken de passagiers elkaars ware aard. Alledaags en ouderwets, zeer paternalistisch.

El Fotogénico

1957 | Komedie

Spanje 1957. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. José Luis Ozores, Lolita Sevilla, Antonio Ozores en Roberto Rey.

Een jongeman uit de provincie gaat naar Madrid, om voor een film te auditeren. Sympathieke, maar geen sterke film.

El Aprendiz de malo

1957 | Komedie

Spanje 1957. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. José Luis Ozores, Elisa Montés, Antonio Ozores en Julia Martínez.

Een arme stakker uit een dorp besluit een baby te ontvoeren, om van het losgeld de kleren te kopen die hij nodig heeft om te kunnen werken. Deze matige komedie maakt gebruik van de talenten van de gebroeders Ozores.

Torrepartida

1956 | Avonturenfilm

Spanje 1956. Avonturenfilm van Pedro Lazaga. Met o.a. Enrique A. Diosdado, Germán Cobos, Adolfo Marsillach en Fernando Sancho.

Een wrede straatrover vervloekt zijn broer, omdat deze zijn verloofde heeft afgepikt. Een zeer onopvallende avonturenfilm.

Roberto el diablo

1956 | Romantiek

Spanje 1956. Romantiek van Pedro Lazaga. Met o.a. Germán Cobos, María Mahor, Roberto Rey en José María Lado.

De zoon van een dorpspotentaat wordt verliefd op de dochter van de tegenstander van zijn vader. Vreselijk onbenullig.

El Frente infinito

1956 | Oorlogsfilm

Spanje 1956. Oorlogsfilm van Pedro Lazaga. Met o.a. Adolfo Marsillach, Gerard Tichy en Josefina Güell.

Een priester moet in de Burgeroorlog op militaire wijze ingrijpen. Een denigrerend, geëxalteerd smaadschrift uit het Franco tijdperk.

La vida es maravillosa

1955 | Komedie

Spanje 1955. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Germán Cobos, Elena Espejo, Antonio Prieto en Juanjo Menéndez.

Deze film vertelt ons dat het leven geweldig is, ondanks de hindernissen en problemen waar de mensen mee te maken hebben. Een van de minder populaire rolprenten van deze regisseur, verzadigd met een te kunstmatig optimisme.

Cuerda de presos

1955 | Avonturenfilm

Spanje 1955. Avonturenfilm van Pedro Lazaga. Met o.a. Antonio Prieto, Germán Cobos, Fernando Sancho en Maite Pardo.

Verscheidene gevangenen worden bewaakt door de Guardia Civil. In de beste film van Lazaga wordt het landschap op een fantastische manier gebruikt en acteert Antonio Prieto erg goed. De film had zo sterk te lijden onder de censuur, dat hij drie dagen na de première uit de roulatie moest worden genomen.

La Patrulla

1954 | Drama, Oorlogsfilm

Spanje 1954. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. Conrado San Martín, José María Rodero, Julio Peña en Tomás Blanco.

Vijf soldaten uit het leger van Franco spreken af om tien jaar later weer bijeen te komen op de plaats waar zij een groepsfoto lieten maken. Geen absoluut slechte film.

María Morena

1951 | Avonturenfilm

Spanje 1951. Avonturenfilm van José María Forqué en Pedro Lazaga. Met o.a. Pedro Lazaga, Paquita Rico, José María Mompín, Rafael Luis Calvo en Alfonso Muñoz.

Twintig jaar nadat een man op wrede wijze vermoord werd, komt zijn zoon terug naar het dorp waar de misdaad plaatsvond. De eerste film van Forqué waarvan de niet minder omstreden Lazaga de andere regisseur was.

Hombre acosado

1950 | Misdaad, Thriller

Spanje 1950. Misdaad van Pedro Lazaga. Met o.a. Alfredo Mayo, Mario Berriatúa, María Asquerino, Rafael Arcos en Maruja Asquerino.

Een jongeman komt erachter dat zijn verloofde betrokken is bij de duistere zaken van een avonturier. Een van de weinige interessante films van Lazaga.

Los guardiamarinas

1866 |

Spanje 1866. Pedro Lazaga. Met o.a. Julia Gutierrez Caba en Alberto de Mendoza.

Een jongeman komt erachter dat zijn verloofde betrokken is bij de duistere zaken van een avonturier. Een van de weinige interessante films van Lazaga.