Kingsley Amis

Acteur, Auteur

Kingsley Amis is acteur en auteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Take a Girl Like You

1970 | Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1970. Drama van Jonathan Miller. Met o.a. Hayley Mills, Oliver Reed, Noel Harrison, Sheila Hancock en John Bird.

Mills, een plattelandsmeisje uit het noorden van Engeland, komt in Londen les geven en heeft er wat problemen met Reed en Harrison, omdat ze maagd wil blijven tot haar eerste huwelijks nacht. Een te ouderwetse film over liefdesperikelen, waar je echt niet meer om lachen kunt. Behoorlijk spel dat wel. Naar het boek van Kingsley Amis.

Tell Me Lies

1968 | Muziek

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1968. Muziek van Peter Brook. Met o.a. Glenda Jackson, Kingsley Amis, Stokely Carmichael, Paul Scofield en The Royal Shakespeare Company.

Een vreemde, niet geslaagde combinatie van liedjes, schetsen en journaalfilms waarin de Amerikaanse betrokkenheid in de Vietnamoorlog wordt aangevallen, maar zelfs de politieke 'duiven' kwamen er niet naar kijken. Nu alleen nog interessant als historisch document.

Lucky Jim

1957 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1957. Komedie van John Boulting. Met o.a. Ian Carmichael, Terry-Thomas, Hugh Griffith, Sharon Acker en Jean Anderson.

Docent Carmichael van een universiteit in de Engelse provincie krijgt de opdracht een bijzonder college te organiseren over het onderwerp 'Merry England', maar hij bakt er niets van. Alles wat hij doet gaat mis: hij zuipt te veel in de kroeg en als hij bij zijn hospita naar binnensluipt belandt hij in de verkeerde slaapkamer; bovendien is hij verliefd op Acker, maar zij is de vriendin van prof Terry-Thomas. Uiteindelijk treft het geluk de klunzige hoogleraar: hij gaat naar de grote stad en verovert Acker. Een redelijk grappige film over het milieu van de Britse hogescholen naar een boek van Kingsley Amis. De broer van de regisseur John, Ray Boulting was de producent.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kingsley Amis op televisie komt.

Reageer