Ramón F. Suárez: camera.
Er zijn 4 films gevonden.

El baile de San Juan

2010 | Historische film, Drama

Mexico​/​​Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Spanje 2010. Historische film van Francisco Athié. Met o.a. José María de Tavira, Arielle Dombasle, Marcello Mazzarella, Pedro Armendáriz jr en Alberto González Rubio.

Mexico-Stad was in 1791 een Spaanse onderhorigheid, geregeerd door een onderkoning die met een religieus en racistisch gemotiveerde dadendrang probeerde het land te vrijwaren van opstandelingen. De woelige periode, drie decennia voor de Mexicaanse onafhankelijkheid, krijgt handen en voeten door de ogen van de onwettige zoon van een politiek recalcitrante Italiaan en een inheemse vrouw. El baile de San Juan (Het bal van San Juan) is gefilmd theater, rijk uitgedost met overdadige kostuums en decors, en bevolkt door tijdloze en daarmee immer actuele slachtoffers van een schrikbewind.

El silencio de Neto

1994 | Drama, Historische film, Oorlogsfilm

Guatemala​/​​Verenigde Staten 1994. Drama van Luis Argueta. Met o.a. Óscar Javier Almengor, Herbert Meneses, Julio Diaz en Eva Tamargo.

Deze als mijlpaal beschouwde eerste speelfilm uit Guatemala speelt zich af in de stad Guatemala tijdens de gewelddadige en door Amerika gesteunde militaire coup tegen een links georiënteerde liberale regering van Jacobo Arbenz in 1954, zoals gezien door de ogen van een opgroeiende jongen uit een vooraanstaande familie. Neto's directe problemen (een strenge vader en een rivaliserende, sympathieke oom) lijken, heel begrijpelijk voor een jongen, belangrijker dan al het oorlogsgeweld. De film is dan ook eerder een prachtige hommage aan de kindertijd dan het verwachte exposé over de Midden-Amerikaanse schermutselingen. Opgedragen door de debuterende regisseur Argueta aan zijn eigen moeder.

Layla

1989 | Drama

Tunesië​/​​Frankrijk 1989. Drama van Taieb Louhichi. Met o.a. Safy Boutella, Anca Nicola, Tarik Akan, Fatma Ben Saidane en Mouna Noureddine.

Een buitenissige, dromerige prent over een dichter uit de twaalfde eeuw, die in een liefdeslied het lichaam beschrijft van de vrouw die hij bemint (Layla). Uiteraard weigert haar vader na zo'n schandelijke onthulling en openbare vernedering iedere vorm van onderhandeling over een huwelijk van zijn dochter met de verliefde poëet. Layla wordt door haar vaders houding te gronde gericht, terwijl de dichter in het uitgestrekte woestijngebied steeds een grotere roem verwerft. Naar analogie van DHIL AL ARDH uit 1982. Gebaseerd op de gelijknamige roman van André Miquel. Camerawerk van Ramon Suarez. Meervoudig bekroond.

La guerre des polices

1979 | Drama, Misdaad, Thriller

Frankrijk 1979. Drama van Robin Davis. Met o.a. Claude Brasseur, Marlène Jobert, Claude Rich, François Périer en Jean-François Stévenin.

Rivaliteit tussen politiecommissaris Jacques Fush (Brasseur) en een collega Ballestrat (Rich) van de anti-terreurbrigade leidt tot de ontsnapping van een terrorist en de dood van een agent, waarna ze van hogerhand bevel krijgen tot samenwerking. Niettemin blijven ze elkaar dwarszitten, tot een commissaris van deze brigade een staatsvijand weet te doden, alvorens zelf te sneuvelen. Gedegen, maar niet opmerkelijk scenario, dat op ware gebeurtenissen is geïnspireerd en daarbij kritische kanttekeningen plaatst, kreeg verrassend gespannen vormgeving met indringende beelden in een nerveuze montage, waardoor de film verfrissend afwijkt van de gemiddelde policier. Briljant spel van Brasseur en Rich als de rivalen. Het scenario is van Jean-Marie Guillaume, Jacques Labib, Patrick Laurent, Jean-Patrick Manchette en regisseur Davis. Het camerawerk is van Ramón F. Suárez. Eastmancolor, Mono.