Marek Kondrat is acteur.
Er zijn 19 films gevonden.

Bill Diamond - Geschichte eines Augenblicks

1999 | Komedie

Zwitserland/Duitsland/Frankrijk 1999. Komedie van Wolfgang Panzer. Met o.a. Marek Kondrat, Kati Tastet, Ettore Cella, Martin Huber en Tonia Maria Zindel.

Het scenario van regisseur Panzer gaat over een legendarische fotograaf Bill Diamond (Calla), een oude heer van rond de honderd die door zijn album bladert en daarover fantaseert omdat hij niet slapen kan. Zo bedenkt Bill vanuit zijn Newyorkse wolkenkrabber de oninteressante geschiedenis van blond model Jessi (Tastet), die fotograaf en kunstenaar-in-de-grote-creativiteitscrisis Mark (Kondrat) opzoekt en hem zegt dat hij de geestelijke opvolger van Diamond is. Deze verstrengelde en gekunstelde gebeurtenissen, zijn niet meer dan een mager excuus voor enige poses in een sessie met naaktfoto`s van Tastet en het gewiebel met haar kont voor de camera. Een onduidelijke film die onderuit gaat omdat hij zwak en totaal niet boeiend is. Panzer kan beter TATORT-films blijven draaien en het is (voorlopig) blijkbaar bij [KA1]e[KA1]en (bioscoop)schot in de roos, BROKEN SILENCE, gebleven.

Kiler

1997 | Thriller

Polen 1997. Thriller van Juliusz Machulski. Met o.a. Cezary Pazura, Małgorzata Ko[KA1]zuckowska, Katarzyna Figura, Janusz Rewiñski en Jerzy Stuhr.

Verlegen taxichauffeur Jerzy Killer (Pazura) wordt gearresteerd, omdat hij `herkend` werd als de gevreesde huurmoordenaar die Europa al jaren in de ban houdt. Aanvankelijk is hij diep ongelukkig totdat hij merkt dat hij als beruchte killer bewonderd wordt door zijn medegevangenen en de knappe tv- presentatrice Eva Szanska (Ko[KA1]zuckowska) die een programma over hem wil maken. Tijdens een transport naar een andere gevangenis wordt hij bevrijd door Stefan Siara (Rewi[KA17]nski), de opdrachtgever van de echte moordenaar. Siara heeft echter de moordenaar nooit persoonlijk ontmoet. Voor commissaris Ryby (Stuhr) die van de vangst van de moordenaar zijn levenswerk maakte, een zware slag. Samen met Eva beraamt Jerzy een plan om de maffia, die tuk is op een container met 500 kg dollarbiljetten, een hak te zetten. Intelligente, vermakelijke maar soms ook erg spannende en bloedige satire op het thrillergenre die zowel de politie als de gangsters in hun hempie zet. De plot zit vol onverwachte wendingen en is zo aangrijpend dat de kijker op het puntje van zijn stoel gaat zitten. De climax is magistraal. Sterke acteerprestaties en schitterende dialogen. Machulski schreef het scenario samen met Piotz Weresniak en Ryszard Zatorski. Het camerawerk is van Iwona Blicharz. Dolby Stereo.

Tatort - Reise in den Tod

1996 | Mysterie

Duitsland 1996. Mysterie van Wolfgang Panzer en Marek Nowakowski. Met o.a. Peter Sodann, Bernd Michael Lade, Monika Pietsch, Fred Delmare en Marijam Agischewa.

Lore Ehrlicher (Pietsch), de vrouw van Hauptkommissar Ehrlicher (Sodann) uit Dresden, is het dodelijke slachtoffer van een bomaanslag in Krakau. Ehrlicher die voor deze droeve zaak naar Polen reist, hoort van zijn Poolse collega Halski (Kondrat) dat Lore in contact gestaan zou hebben met een bende, die exotische, beschermde diersoorten naar Duitsland smokkelt. Ehrlicher ziet op Lore`s vakantievideo dat ze met een onbekende man staat te praten, die om haar hulp vroeg na een aanrijding met zijn auto. Hij gaat met Kain (Lade) snuffelen in Polen, hetgeen niet gewaardeerd wordt door de Poolse politie. Ze worden teruggeroepen naar Dresden. Zij ontdekken dat de auto in Dresden gestolen was. Kort daarop komt Halski op de proppen en vraagt om bijstand. Nu moeten ze wel samenwerken en kan Ehrlicher Lore van de blaam zuiveren, en aantonen dat zij een toevallig slachtoffer was. Het scenario van Hans-Werner Honert is anders dan anders en voert Sodann naar het buitenland, iets wat hij later nog eens zou doen, maar dan naar Tsjechië. Het camerawerk is van Erwin Horak. Aflevering 349.

Nocne Graffiti

1996 | Thriller, Actiefilm

Polen 1996. Thriller van Maciej Dutkiewicz. Met o.a. Marek Kondrat, Kasia Kowalska, Robert Janowski, Tomasz Dedek en Adam Ferency.

Marek Kossot, parachutisteninstructeur, heeft de dochter van zijn broer na diens dood opgevoed. Zij heeft inmiddels een relatie met een kok die haar van drugs voorziet. Kossot bezoekt de dealer maar moet een pak slaag van diens bende incasseren. Als Monika wordt opgepakt door de politie, besluit Kossot de hulp in te roepen van enkele oude makkers uit het leger om de drugsbende aan te pakken

Pulkownik Kwiatkowski

1995 |

Polen 1995. Kazimierz Kutz. Met o.a. Zbigniew Zamachowski, Renata Dancewicz en Marek Kondrat.

Marek Kossot, parachutisteninstructeur, heeft de dochter van zijn broer na diens dood opgevoed. Zij heeft inmiddels een relatie met een kok die haar van drugs voorziet. Kossot bezoekt de dealer maar moet een pak slaag van diens bende incasseren. Als Monika wordt opgepakt door de politie, besluit Kossot de hulp in te roepen van enkele oude makkers uit het leger om de drugsbende aan te pakken

Der Teufel und die Jungfrau

1995 | Korte film, Erotiek

Polen/Duitsland 1995. Korte film van Janusz Majewski. Met o.a. Marek Kondrat, Renata Dancewicz en Anna Dymna.

Op een warme zomerdag in Polen hoedt Gosia, een jong en knap meisje, de koeien. Even later stapt ze naakt het water in om te baden. De volgende dag benadert een in het zwart geklede man haar met een schilderij. Hij heeft haar tijdens het baden bespied en geschilderd. Nieuwsgierig gaat ze op de avances van de man in en leert zo de genoegens van het leven kennen

Zawrocony

1994 | Komedie

Polen 1994. Komedie van Kazimierz Kutz. Met o.a. Zbigniew Zamchowski, Anna Waszczyk, Zofia Rysiowna, Marek Kondrat en Henryk Bista.

Danzig de winter van 1980-81. Tomasz Siwek (Zamchowski) is een eenvoudige boerenpummel, die bij het energiebedrijf werkt. Hij is van huis uit conservatief omdat hij van het platteland afkomstig is en ondersteunt de communistische regering. Zijn baas vraagt hem mee te doen aan een demonstratie van de verboden vakbond Solidariteit en later te rapporteren, wie erbij waren. In ruil voor zijn dienst wordt hem een vakantie beloofd. Een uitstekend gespeelde meervoudig bekroonde film (w.o. een Gouden Kalf).

Lieber reich und schön

1994 | Komedie

Polen/Hongarije/Duitsland 1994. Komedie van Filip Bajon. Met o.a. Adrianna Biedrzynska, Daniel Olbrychski, Marek Kondrat, Anna Prucnal en Ryszard Pietruski.

Van de ene op de andere dag is de Poolse textielarbeidster Dorota (Biedrzynska) eigenaresse van de fabriek, waar ze werkt. Voor de oorlog (WO II) behoorde die n.l. aan haar grootvader; na de bevrijding van het nazi-juk werd hij genationaliseerd, maar met de val van het communisme gaat de fabriek terug naar de wettige erven en Dorota blijkt de gelukkige. De zaken staan er echter niet erg rooskleurig voor, want de fabriek is zo goed als failliet. Een advocaat uit het westen (Olbrychski) verschijnt ten tonele. Hij denkt dat Dorota de onderneming niet kan redden en dat hij de zaak voor een prikje kan opkopen. Hij rekent buiten de waard: Dorota heeft lef en is heel vindingrijk. Leuke sociale komedie die echter iets teveel vraagt van de goedgelovigheid van de kijker. Vlot spel van de hoofdrollen. Bajon schreef zelf het scenario en voor de fotografie tekende Krzysztof Ptak.

Erotic Tales: The Devilish Education

1994 | Fantasy

Polen/Duitsland 1994. Fantasy van Janusz Majewski. Met o.a. Renata Dancewicz, Marek Kondrat, Anna Dymna, Stanislaw Brudny en Adam Ferency.

Het Poolse platteland rond 1890. De ontluikende Gosia (Dancewicz) gaat `s zomers altijd in haar blootje zwemmen als ze de koeien naar de weide brengt. Telkens als ze uit het water komt, heeft ze het gevoel dat ze begluurd wordt. Op een morgen na het zwemmen, ontmoet ze een in het zwart geklede man (Kondrat), die kunstschilder blijkt te zijn. Ze ontdekt dat hij een naaktportret van haar heeft gemaakt. Ze is geflatteerd, maar ook in verlegenheid gebracht omdat ze door haar moeder (Dymna) met het idee is grootgebracht dat ze haar naakte huid altijd bedekt moet houden. De man overtuigt haar echter dat het lichaam een geschenk gods is, iets, waarop je trots moet zijn. Mooi, aangrijpend, poe[KA3]etisch filmsurrealisme, waarin de (rooms- katholieke) religieuze symboliek voor het grijpen ligt. De man die het meisje inwijdt en opvoedt tot een vrouw van de wereld, is een instrument voor regisseur/scenarioschrijver Majewski om betoverende filmische schilderijen te maken. Het camerawerk van Witold Adamek is schitterend. Verzadigend voer voor voyeurs. Dolby Stereo S.R.

Skutki noszenia kapelusza w maju

1993 | Familiefilm

Polen/Portugal 1993. Familiefilm van Krystyna Krupska-Wysocka. Met o.a. Ala Gorzynska, Ola Rosinska, Wieslaw Michnikowski, Barbara Krafftowna en Slawomira Lozinska.

De gepensioneerde wiskundige van faam en naam Matth[KA3]aus (Michnikowski) is sedert de dood van zijn moeder een somber mens geworden. Hij draagt altijd, zij het enigszins scheef, een hoed of nu het zomer of winter is. Dus ook in de maand mei. Op een dag maakt hij kennis met twee kinderen. Ze willen alles van de hoed en de rand weten en Matthäus is blij dat men hem weer nodig heeft. Wat hij niet weet dat zijn ontmoeting met de kinderen het werk van twee goede geesten waren: die van zijn grootmoeder en zijn gestorven moeder. Aardige, onderhoudende film over menselijke relaties en eenzaamheid voor jonge kijkers.

Lepiej byc piekna i bogata

1993 |

Duitsland/Polen 1993. Filip Bajon. Met o.a. Marek Kondrat, Daniel Olbrychski en Adrianna Biedrzynska.

De gepensioneerde wiskundige van faam en naam Matth[KA3]aus (Michnikowski) is sedert de dood van zijn moeder een somber mens geworden. Hij draagt altijd, zij het enigszins scheef, een hoed of nu het zomer of winter is. Dus ook in de maand mei. Op een dag maakt hij kennis met twee kinderen. Ze willen alles van de hoed en de rand weten en Matthäus is blij dat men hem weer nodig heeft. Wat hij niet weet dat zijn ontmoeting met de kinderen het werk van twee goede geesten waren: die van zijn grootmoeder en zijn gestorven moeder. Aardige, onderhoudende film over menselijke relaties en eenzaamheid voor jonge kijkers.

Kobieta w kapeluszu

1985 | Drama

Polen 1985. Drama van Stanislaw Rózewicz. Met o.a. Hanna Miku[KA1]c, Maria Czubasiewicz, Marek Kondrat, Barbara Dziekan en Krzysztof Gosztyła.

Een teder portret van een inspirerende actrice op zoek naar de werkelijke betekenis van haar roeping. Zij weigert door de camera gemanipuleerd te worden en verspeelt daarmee een grote rol, maar blijft hoop koesteren. Het verhaal bestaat uit episodes waarin Hanna Miku[KA1]c de ingewikkelde rol voortreffelijk speelt.

Dom Wariatów

1985 | Komedie

Polen 1985. Komedie van Marek Koterski. Met o.a. Bohdana Majda, Tadeusz Lomnicki, Marek Kondrat, Anna Nehrebecka en Leszek Teleszy[KA1]nski.

Deze ironische komedie beschrijft één van de zeldzame bezoeken, die een gefrustreerde zoon aflegt aan het ouderlijk huis. In de film worden de eindeloze rituelen en de doorsnee-gesprekken van het burgerlijk milieu treffend weergegeven. Er wordt goed in geacteerd, maar het tempo is wat traag.

Bez Konca

1985 | Drama

Polen 1985. Drama van Krzysztof Kieslowski. Met o.a. Gra[KA1]zyna Szapolowska, Maria Pakulnis, Aleksander Bardini, Jerzy Radziwilowicz en Artur Barcis.

Hedendaags politiek drama over de sympathisanten van 'Solidariteit' tijdens de crisis van 1982. Het verhaal gaat over een jonge weduwe die wordt achtervolgd door de geest van wijlen haar man en over haar ontmoetingen met advocaten die een stakingsleider verdedigen. De uiteindelijke zelfmoord van de vrouw dient als metafoor voor de morele verwarring. Het geheel is ambitieus maar niet overtuigend.

Pastorale heroica

1983 | Drama, Oorlogsfilm

Polen 1983. Drama van Henryk Bielski. Met o.a. Wirgiliusz Gry[KA1]n, Krystyna Królówna, Zygmunt Malanowicz, Bernard Ładysz en Marek Kondrat.

Soldaat Łopuch merkt tijdens zijn verlof in maart 1945 dat zijn vrouw met een buurman getrouwd is om de boerderij draaiende te houden. Dit roept de vraag op van wie het landgoed nu eigenlijk is, een vraag die nog gecompliceerder wordt door de landbouwhervorming waartegen de anti-communistische guerilla's zich verzetten. Dit oorlogsdrama concentreert zich op de roerige politieke situatie achter het front en brengt met succes een typische boerenfiguur voor het voetlicht, gespeeld door Wirgiliusz Gry[KA1]n.

Dreszcze

1981 | Drama

Polen 1981. Drama van Wojciech Marczewski. Met o.a. Teresa Sawicka, Władysław Kowalski, Teresa Marczewska, Jerzy Bi[KA1]nczycki en Marek Kondrat.

Deze op het Berlijns filmfestival viervoudig bekroonde film geeft een kritische analyse van de stalinistische naoorlogse jaren. Centraal staat de zoon van een man die door de geheime dienst gearresteerd wordt. De verlegen jongen wordt naar een jeugdkamp gestuurd, waar hij onder invloed van het stalinistische regime aldaar verandert in een fanatieke politieke activist. Voor zijn vader, die uit gevangenschap terugkeert, voelt hij geen medelijden meer, integendeel ... Schitterende film met satirische trekjes. Het scenario is van regisseur Marczewski. Het camerawerk is van Jerzy Zielinski.

Smuga cienia

1976 | Drama

Verenigd Koninkrijk/Polen 1976. Drama van Andrzej Wajda. Met o.a. Marek Kondrat, Graham Lines, Tom Wilkinson, Berhard Archard en John Bennett.

E[KA1]en van de minder interessante films van de meester Wajda. Zijn sterke afhankelijkheid van de autobiografische roman van Joseph Conrad (geboren Korzeniowski), waarop de film is gebaseerd, is wellicht de reden voor het ontbreken van de typisch Poolse dramatische thema's. De film verhaalt over het lot van een man die door een dramatische confrontatie met de elementen van de zee volwassen wordt. De reis voert ons naar Bangkok en Singapore.

Dvoji svet Hotelu Pacifik/Zakléte rewiry

1975 |

Polen/Tsjechië 1975. Janusz Majewski. Met o.a. Roman Skamene, Roman Wilhelmi en Marek Kondrat.

De jonge Romek verhuist in 1931 van het platteland naar de stad en vindt werk als bordenwasser in een hotel. Ondanks erbarmelijke omstandigheden doet Romek zijn werk goed. Hij wordt daarom bevorderd tot barman. Vanuit die positie observeert hij zowel de klanten als zijn collega's, wat hem het inzicht geeft om het tot kelner te schoppen. Zijn liefde voor een kamermeisje zorgt intussen echter voor intriges onder het personeel

Dvoji svet Hotelu Pacifik

1975 | Drama

Tsjechoslowakije/Polen 1975. Drama van Janusz Majewski. Met o.a. Marek Kondrat, Roman Wilhelmi, Roman Skamene, Michal Pawlicki en Martin Hron.

Romek (Kondrat) is een vriendelijke boerenpummel, die niet op zijn achterhoofd is gevallen. Ook in Polen voelt men de gevolgen van de Grote Depressie (het is 1931) en hij verruilt het platteland voor de grote stad om er werk te vinden. In het hotel uit de titel maakt hij carri[KA2]ere van bordenwasser tot kellner, maar hij wordt verliefd op een kamermeisje wat uiteindelijk het einde van zijn loopbaan betekent. De film laat de kijker kennis maken met de wereld van degenen, die niets hebben, nooit iets zullen krijgen en door het gebrek aan onderlinge solidariteit nooit iets zullen bereiken, terwijl een klein groepje - de oligarchen - geniet en profiteert, en steeds meer maakt van hetgeen ze bezitten. Hoewel deze coproductie overloopt van de communistische moraal en onwerkelijk idealisme, is het als drama best goed gedaan. Wie zich niet laat misleiden door de propaganda, kan naar een interessante film kijken. Het scenario is van Pavel Hajn[KA1]y en het camerawerk is van Miroslav Ond[KA5]ri[KA5]cek. De versie die in het vrije Westen circuleerde was 7m korter en beleefde pas twee jaar later de premi[KA2]ere op de Duitse tv (ZDF).