Nobuo Kaneko is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Shogun

1980 | Drama, Historische film, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1980. Drama van Jerry London. Met o.a. Richard Chamberlain, Toshirô Mifune, Yoko Shimada, Frankie Sakai en Alan Badel.

Mini-serie in vijf delen. IJzersterke verfilming van de roman van James Clavell over de zeeman Chamberlain (in de rol van John Blackthorne) die met zijn Nederlandse bemanning schipbreuk lijdt en terechtkomt in het feodale Japan waar de krijgsheren elkaar bestrijden. Hij wordt de eerste westerse Shogun, een Opper- Samoerai. Schitterend camerawerk van Andrew Laszlo die dankbaar gebruik maakt van het landschap. London weet de film uiterste authenticiteit te geven door het gebruik van de Japanse taal. De serie kreeg een Emmy als beste drama-serie van het seizoen 1980/81; daarnaast kregen regisseur en acteurs Emmy-nominaties. Eric Bercovici bewerkte het boek tot scenario.

Karate Wars

1978 | Actiefilm

Japan 1978. Actiefilm van Hideo Nanbu. Met o.a. Hisao Maki, Darm Dasakorn, Chen Yan-Lin, Hideji Otaki en Nobuo Kaneko.

De president van de Japanse Karatebond stuurt de beste karatemeester naar Hong Kong (het centrum van Kung Fu) en Bangkok (het centrum van kickboxing) om de Japanse karate als superieure vechtsport te promoten. Dat zet veel kwaad bloed en resulteert in reeksen duels. Meer een exposé van martial arts- vormen dan speelfilm. Maki behoort niet tot de zogenaamde fighting stars en dat merkt de liefhebber direct. Zwak.

Mokugekisha no Kese II

1977 | Actiefilm

Japan 1977. Actiefilm van Umeji Inouye. Met o.a. Jiro Tamiya, Kumi Taguchi, Wan Ping, Janet Hatta en Yoko Yamamoto.

Politie-inspecteur Komura (Tamiya) contra een misdaadsyndicaat in nachtelijk Tokio. Harde, cynische avonturen, geënt op Eastwood/Siegels DIRTY HARRY-formule. Snel amusement, gelardeerd met genadeloos karatewerk en een verbluffende autostunt. USA/GB/videotitel: COBRA 2.

Kaidan Zankoku Monogatari

1969 | Fantasy, Avonturenfilm, Actiefilm

Japan 1969. Fantasy van Kazuc Hase. Met o.a. Mutsuhiro Toura, Nobuo Kaneko, Masakazu Tamura en Yusuke Kawazu.

De wraak van een vermoorde samoerai die uit zijn graf herrijst op zijn moordenaar en naasten. Een samoerai-film, die bol staat van elementen uit een fanatsy-film, maar volgens de Japanse ethiek. Heel suggestief en de moeite waard.

Masho no Hada

1968 | Avonturenfilm

Japan 1968. Avonturenfilm van Kazuo Ikehiro. Met o.a. Raizo Ichikawa, Nobuo Kaneko, Toshie Kimura en Haruko Wanibuchi.

De samoerai Nemuri moet een belangrijke missie vervullen die tegen de belangen van de 'Groep van de Zwarte Vinger' ingaat. Een conventionele samoerai-film, bestemd voor de trouwe aanhangers van dit genre of onderzoekers van de Japanse mentaliteit.

Akai Tsuborni to Shiroi Hana

1963 | Komedie

Japan 1963. Komedie van Katsumi Nishikawa. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Mitsuo Hamada, Nobuo Kaneko, Mieko Takamine en Tanie Kitabayashi.

Shigeo en Tomiko, twee klasgenoten die onafscheidelijke vrienden zijn, zorgen ervoor dat hun beide vaders een zelfde soort vriendschap ontwikkelen. Een vrij onbeduidende film, duidelijk bestemd voor de huiskamer.