Lee Patrick: cast.
Er zijn 34 films gevonden.

The Black Bird

1975 | Thriller

Verenigde Staten 1975. Thriller van David Giler. Met o.a. George Segal, Lionel Stander, Lee Patrick, Elisha Cook jr en Felix Silla.

Verschrikkelijk slechte en humorloze nabootsing van THE MALTESE FALCON met Segal als Sam Spade Jr. De film wordt ook niet gered door de aanwezigheid van Patrick en Cook uit de film van 1941.

The Seven Faces of Dr. Lao

1964 |

Verenigde Staten 1964. George Pal. Met o.a. Tony Randall, Barbara Eden, Arthur O'Connell, John Ericson en Argentina Brunetti.

Dr. Lao (Randall) baart overal heel wat opzien met zijn circus. Ook in het provinciestadje Abalone is hij een sensatie. In de vrije uren voor zijn show, onderzoekt hij wat er reilt en zeilt in het stadje. Het publiek wacht het vreemdste schouwspel dat ze ooit hebben gezien. Een meesterlijke allegorie op de hypocrisie van mensen onderling. Legende en mythologie zijn de voedingsbodem van dit sprookje voor volwassenen, door Pal grandioos in beeld gebracht. Alle eer komt daarbij toe aan Randall, die in zes verschillende rollen is te zien. Het scenario van Charles Beaumont is gebaseerd op The Circus Of Dr. Lao van Charles G. Finney. William Tuttle ontving een verdiende Oscar voor de make-upeffecten. Prachtige fotografie van Robert Bronner.

The New Interns

1964 | Drama

Verenigde Staten 1964. Drama van John Rich. Met o.a. Michael Callan, Dean Jones, Telly Savalas, Inger Stevens en George Segal.

Dit vervolg op THE INTERNS (1962) is een smartlap die bestaat uit de gebruikelijke ziekenhuisverwikkelingen, zij het dat de rolbezetting boven de middelmaat is en de film enkele sterke scènes kent.

A Girl Named Tamiko

1962 | Drama

Verenigde Staten 1962. Drama van John Sturges. Met o.a. Laurence Harvey, France Nuyen, Martha Hyer, Gary Merrill en Michael Wilding.

Opgeblazen damesdrama dat zich afspeelt in Tokio. Harvey maakt Hyer het hof, omdat hij met haar wil trouwen, teneinde het Amerikaanse staatsburgerschap te verwerven, maar Nuyen is het lieve oosterse meisje van wie hij werkelijk houdt.

Visit to a Small Planet

1960 | Komedie, Sciencefiction

Verenigde Staten 1960. Komedie van Norman Taurog. Met o.a. Jerry Lewis, Joan Blackman, Earl Holliman, Fred Clark en Lee Patrick.

De jaren '50 met de neppige vliegende schotels van binnendringende, hoogontwikkelde buitenaardsen waren amper voorbij of Gore Vidal (The best man) schreef er een parodie op. De alien die door Jerry Lewis wordt gespeeld, Kreton, is weinig ontwikkeld en vredelievend. Hij komt op aarde terecht bij een familie waarvan de vader een UFO-ontkennende tv-journalist is. Lewis doet niet veel anders dan gewoonlijk, is daarmee buitenaards genoeg, kletst zich onderhoudend een weg door mooigefilmde omgevingen (Oscar voor beste zwart-wit Art en Set Direction), maar is zelden grappig. (IdH/VPRO Gids)

Pillow Talk

1959 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1959. Romantische komedie van Michael Gordon. Met o.a. Doris Day, Rock Hudson, Tony Randall, Thelma Ritter en Nick Adams.

Eerste en wellicht leukste in de serie dubbelzinnige maar zeer kuise komedies die Hudson en Day samen maakten, waarin ze eindeloos kibbelen (vooral per telefoon) en uiteindelijk voor elkaar vallen. Een zeer geslaagde productie waarin op alle details werd gelet. De film kreeg een Oscar voor het beste scenario van Stanley Shapiro en Maurice Richlin, die het eveneens bekroonde verhaal van Russell Rouse en Clarence Green bewerkten. Day en Ritter kregen allebei een Oscarnominatie. Volgens de makers van de befaamde documentaire The Celluloid Closet is het typerend voor de houding van Hollywood ten opzichte van homoseksualiteit, dat juist Rock Hudson, homoseksueel immers, een playboy moest spelen.

Auntie Mame

1958 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1958. Komedie van Morton DaCosta. Met o.a. Rosalind Russell, Forrest Tucker, Coral Browne, Fred Clark en Roger Smith.

Een kleurrijke verfilming van de roman van Patrick Dennis over zijn excentrieke tante die gelooft dat 'het leven één feest is en dat de meeste arme drommels van de honger omkomen'. Episodisch, maar heel plezierig verlevendigd door Russells sterke rol. Opnieuw gemaakt als musical MAME.

Take Me to Town

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van Douglas Sirk. Met o.a. Ann Sheridan, Sterling Hayden, Philip Reed, Lee Patrick en Lee Aaker.

Deze vermakelijke onzin speelt zich af in het Wilde Westen waar Sheridan een saloon-zangeres is die door de drie zonen van weduwnaar-farmer-dominee Hayden gestrikt wordt om met pa in het huwelijksbootje te stappen. Maar eerst moet ze het nodige bewijzen. Als ze tot slot een show organiseert om geld in te zamelen voor de bouw van een nieuwe kerk heeft ze de gemeenschap achter zich en kan ze vrouw en moeder worden. Richard Morris schreef het script en Russell Metty deed het camerawerk voor producent Ross Hunter.

Tomorrow Is Another Day

1951 | Western

Verenigde Staten 1951. Western van Felix E. Feist en Felix Feist. Met o.a. Ruth Roman, Steve Cochran, Lurene Tuttle, Ray Teal en Morris Ankrum.

Een vrijmoedige kleine film over ex-gevangene Cochran die het dansmeisje Roman trouwt, dat op weg naar Californië is en denkt dat hij haar vroegere vriend vermoordde.

The Lawless

1950 | Drama

Verenigde Staten 1950. Drama van Joseph Losey. Met o.a. Gail Russell, Macdonald Carey, Lalo Rios, Lee Patrick en John Sands.

Een tamelijk interessante studie over Mexicaans-Amerikaanse fruitplukkers in Zuid-Californië, waarbij aspecten van rassendiscriminatie naar voren komen.

The Fuller Brush Girl

1950 | Komedie

Verenigde Staten 1950. Komedie van Lloyd Bacon. Met o.a. Lucille Ball, Eddie Albert, Jeff Donnell, Jerome Cowan en Lee Patrick.

Acceptabele gooi-en smijtfilm met energieke Lucy als colportrice, die betrokken raakt bij dieven.

The Snake Pit

1948 | Drama

Verenigde Staten 1948. Drama van Anatole Litvak. Met o.a. Mark Stevens, Leo Genn, Celeste Holm, Glenn Langan en Helen Craig.

Eén van de eerste films die intelligent geestelijke ineenstortingen en het langzame herstel bekijkt. Deze aangrijpende film in een inrichting gesitueerd mist thans waarschijnlijk het schokeffect van weleer, maar heeft nog genoeg kracht. De Havilland speelt prachtig.

Singing Spurs

1948 | Western, Muziek

Verenigde Staten 1948. Western van Ray Nazarro. Met o.a. Kirby Grant, Patricia White, Lee Patrick, Marion Colby en Jay Silverheels.

Voor de muziek: The Hoosier Hotshots en The Shamrock Cowboys. Zie verder: Columbia's Musical Western-serie.

Inner Sanctum

1948 | Drama

Verenigde Staten 1948. Drama van Lew Landers. Met o.a. Charles Russell, Mary Beth Hughes, Lee Patrick en Nana Bryant.

Een bevredigende goedkope film naar een befaamd radioprogramma. Een waarzegger ziet een tragedie aankomen voor een jong meisje dat een treinreis gaat maken.

Wake Up and Dream

1946 | Drama

Verenigde Staten 1946. Drama van Lloyd Bacon. Met o.a. June Haver, John Payne, Charlotte Greenwood, Connie Marshall en John Ireland.

Een zwaarmoedige film naar Robert Nathans verhaal over een meisje dat vastbesloten is haar in WO II vermiste broer terug te vinden.

The Walls Came Tumbling Down

1946 | Mysterie

Verenigde Staten 1946. Mysterie van Lothar Mendes. Met o.a. Lee Bowman, Marguerite Chapman, Edgar Buchanan, Lee Patrick en J. Edward Bromberg.

Detective Bowman gaat aan de slag als er een priester is vermoord. Een speurdersfilm met veel vaart.

Over 21

1945 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1945. Drama van Charles Vidor. Met o.a. Irene Dunne, Alexander Knox, Charles Coburn, Jeff Donnell en Lee Patrick.

Een pittige komedie over Knox op middelbare leeftijd, die met hulp van echtgenote Dunne probeert te overleven in de officiersopleiding voor de dienst in WO II; naar Ruth Gordons toneelstuk.

Keep Your Powder Dry

1945 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1945. Oorlogsfilm van Edward Buzzell. Met o.a. Lana Turner, Laraine Day, Susan Peters, Agnes Moorehead en Bill Johnson.

Een afgezaagd verhaal over marva's uit WO II, glanzend aan de buitenkant, leeg van binnen.

Mrs. Parkington

1944 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1944. Drama van Tay Garnett. Met o.a. Greer Garson, Walter Pidgeon, Edward Arnold, Gladys Cooper en Agnes Moorehead.

De kordate Garson heeft vergaande ambities, huwt de gefortuneerde maar huiselijk aangelegde Pidgeon en beklimt de sociale ladder. Een lange maar verzorgde smartlap. Robert Thoeren en Polly James bewerkten een roman van Louis Bromfield tot scenario. Het camerawerk is van Joseph Ruttenberg.

Gambler's Choice

1944 | Drama

Verenigde Staten 1944. Drama van Frank McDonald. Met o.a. Chester Morris, Nancy Kelly, Russell Hayden, Lee Patrick en Lyle Talbot.

Weer zo'n variatie op MANHATTAN MELODRAMA: drie kinderen groeien op; de een wordt een man van de wet, de ander een louche gokker, en de derde het lieve meisje van wie ze allebei houden.

Larceny with Music

1943 | Muziek, Musical, Komedie, Misdaad

Verenigde Staten 1943. Muziek van Edward Lilley. Met o.a. Allan Jones, Kitty Carlisle, Leo Carrillo, Alvino Rey and his orchestra en The King Sisters.

Carrillo speelt een nachtclubeigenaar die zijn verleden als illegale drankstoker tracht goed te maken. Alleen de liedjes zijn echt de moeite waard. Lopende band-werk.

Somewhere I'll Find You

1942 | Musical, Oorlogsfilm, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1942. Musical van Wesley Ruggles. Met o.a. Lana Turner, Clark Gable, Robert Sterling, Reginald Owen en Lee Patrick.

Turner en Gable zijn onwaarschijnlijk als oorlogscorrespondenten in WO II, maar hun liefdesscènes tussen de gevechten door mogen er wezen.

In This Our Life

1942 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1942. Drama van John Huston. Met o.a. Bette Davis, Olivia de Havilland, George Brent, Dennis Morgan en Charles Coburn.

Een fraai drama over een welgestelde, neurotische familie met de labiele, verwende Davis die iederen, die haar d`r zin niet wil geven in het verderf stort. Ze palmt de man van haar zusje in (De Havilland) en ruïneert daardoor diens huwelijk. Als ze een auto-ongeluk veroorzaakt, weet ze de schuld op de zoon van de kokkin af te schuiven, maar ten slotte komt ze zelf klem te zitten en ze heeft het bij iedereen zo verknald dat ook haar eigen leven kapot is. Davis bereikt ongekende, duizelingwekkende hoogten. Naar Ellen Glasgows roman. Walter Huston heeft een gastrol in een scène als barkeeper. Wordt ook in een met de computer ingekleurde versie vertoond.

George Washington Slept Here

1942 | Komedie

Verenigde Staten 1942. Komedie van William Keighley. Met o.a. Jack Benny, Ann Sheridan, Charles Coburn, Hattie McDaniel en Percy Kilbride.

Subtiele maar gedateerde komedie over een echtpaar uit New York City, dat verkast naar een in verval geraakt huis op het platteland. Benny speelt in wezen zichzelf en Sheridan doet het goed als nuchtere vrouw die wordt geconfronteerd met een hoog gekwalificeerde, edoch voorspelbare janboel.

Million Dollar Baby

1941 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1941. Komedie van Curtis Bernhardt. Met o.a. Priscilla Lane, Ronald Reagan, Jeffrey Lynn, May Robson en Lee Patrick.

Een afgezaagd Warner Bros. product rond de ergerlijk naïeve Pamela McAllister (Lane), die een fortuin erft en daarmee hopen kopzorg.

Footsteps in the Dark

1941 | Komedie, Mysterie

Verenigde Staten 1941. Komedie van Lloyd Bacon. Met o.a. Errol Flynn, Brenda Marshall, Ralph Bellamy, Alan Hale en Lee Patrick.

Francis Warren (Flynn), een heer uit de hogere standen, schrijft stiekem succesvolle detectives. Overmoedig biedt hij inspecteur Mason (Hale) zijn hulp aan in een moordzaak. De charmante Warren komt al snel op het spoor van het louche revuedanseresje Blondie White, hetgeen niet alleen de achterdocht wekt van zijn vrouw Rita (Marshall), maar ook van inspecteur Mason. Flodderig komediemysterie met Flynn in de hoofdrol als playboy en als onafhankelijk detective.

Dangerously They Live

1941 |

Verenigde Staten 1941. Robert Florey. Met o.a. John Garfield, Nancy Coleman, Raymond Massey, Moroni Olsen en Lee Patrick.

Als spion Coleman door de nazi's wordt gevangengenomen komt dokter Garfield haar te hulp. Vaak vertoond, maar een waar gebeurd spionagemelodrama uit WO II.

Saturday's Children

1940 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1940. Romantiek van Vincent Sherman. Met o.a. John Garfield, Anne Shirley, Claude Rains, Lee Patrick en George Tobias.

Twee arme, hardwerkende Newyorkertjes houden van elkaar. Rains steelt de film als Shirley's opofferende vader. Gebaseerd op een toneelstuk van Maxwell Anderson.

City for Conquest

1940 | Drama

Verenigde Staten 1940. Drama van Anatole Litvak. Met o.a. James Cagney, Ann Sheridan, Frank Craven, Arthur Kennedy en Donald Crisp.

Cagney maakt deze film tot verplichte kost, als de aan zijn jongste broer Kennedy toegewijde bokser. Filmdebuut van Kennedy. Prachtige productie overschaduwt pretentieuze fouten in de film. Scenario van John Wexley. Camerawerk van Sol Polito en James Wong Howe.

Invisible Stripes

1939 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1939. Misdaad van Lloyd Bacon. Met o.a. George Raft, Jane Bryan, William Holden, Flora Robson en Humphrey Bogart.

Na zijn vrijlating uit de gevangenis probeert Cliff Taylor met veel moeite een nieuw bestaan op te bouwen. Om zijn broer Tim uit de criminaliteit te houden, laat hij zich toch weer verleiden. Hij sluit zich korte tijd aan bij de bende van zijn oude gevangenismaatje Chuck Martin die, als Cliff alweer op het rechte pad is, met zijn collega-overvallers in een schietpartij met de politie terechtkomt. Voor Tim en Cliff heeft deze schietpartij grote gevolgen.

The Sisters

1938 | Drama, Historische film, Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1938. Drama van Anatole Litvak. Met o.a. Errol Flynn, Bette Davis, Anita Louise, Ian Hunter en Donald Crisp.

Louise Elliott (Davis), Helen Elliott (Louise) en Grace Elliott (Bryan) zijn zusjes met huwelijksproblemen die op de voet worden gevolgd. Louise heeft in deze chic aangeklede film de meeste sores uiteraard, want haar onbetrouwbare man Frank Medlin (Flynn) is op stap in het San Francisco van 1905. Scenario van Milton Krims naar een roman van Myron Brinig. Camerawerk van Tony Gaudio.

Condemned Women

1938 | Drama

Verenigde Staten 1938. Drama van Lew Landers. Met o.a. Sally Eilers, Anne Shirley, Louis Hayward, Esther Dale en Lee Patrick.

Verouderd en voorspelbaar drama over een moord in een vrouwengevangenis. Scenario van Lionel Houser.

Danger Patrol

1937 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1937. Thriller van Lew Landers. Met o.a. Sally Eilers, John Beal, Harry Carey, Frank M. Thomas en Edward Gargan.

Beal is het jongste lid van een firma die is gespecialiseerd in het vervoer van nitroglycerine naar de olievelden in Texas. Hij wordt opgeleid door veteraan Carey en wordt verliefd op diens dochter Eilers. Maar ze leiden een gevaarlijk bestaan, en Carey wil zijn dochter niet door dezelfde hel sturen als haar moeder. Hoogwaardige actie uit de B-unit van R.K.O. Bij de gevaarlijke ritten met de uiterst explosieve springstof wordt de spanning werkelijk voelbaar. Carey speelt zonder problemen zijn tegenspelers van het scherm, maar hij brengt dan ook heel wat menselijke emoties in de film. Zijn dilemma is dat Beal voor hem de ideale schoonzoon is, terwijl hij terdege beseft dat in dit vak elke opdracht de laatste kan zijn. Een film die eindigt met een knal. Helen Vreeland en Hilda Vincent schreven het verhaal, dat werd bewerkt door Sy Bartlett. Gefilmd door Nicholas Musuraca.

Border Cafe

1937 | Western

Verenigde Staten 1937. Western van Lew Landers. Met o.a. Harry Carey, John Beal, Armida, Walter Miller en Marjorie Lord.

In deze western met veel spanning en humor speelt westernster Carey een goede rol. Hij is een rancher die de uit het oosten afkomstige Beal als partner inhaalt. Voor de spanning zorgt een bende die de ranchers wil verhinderen een organisatie op te richten waarin zij hun belangen kunnen behartigen. Lionel Houser schreef het scenario naar de roman [KL]In the Mexican Quarter[KLE] van Thomas Gill. Nick Musuraca hanteerde waardig de camera, zoals hij dat al voor vele RKO-westerns had gedaan (die met George O'Brien). Hij zou ook het camerawerk voor veel Tim Holt-westerns doen.