Peter Capell: cast.
Er zijn 17 films gevonden.

Charlotte

1981 | Drama, Oorlogsfilm, Biografie

Nederland​/​​Duitsland 1981. Drama van Frans Weisz. Met o.a. Birgitt Doll, Derek Jacobi, Elisabeth Trissenaar, Max Croiset en Brigitte Horney.

Het scenario van Judith Herzberg en Weisz heeft enkele zwakke plekken, maar voor het overige is dit een film met klassieke allures. De internationale bezetting doet het voortreffelijk, met name Doll als Charlotte Salomon die in 1939 uit Berlijn vlucht, maar vier jaar later in Auschwitz omkomt. Nauw aansluitend op de sfeer van de gouaches en tekeningen die de echte Salomon omstreeks 1940 in Frankrijk maakte, is deze film een verdieping van de persoonlijke stijl van Weisz.

Sorcerer

1977 | Actiefilm, Avonturenfilm, Thriller

Verenigde Staten 1977. Actiefilm van William Friedkin. Met o.a. Roy Scheider, Bruno Cremer, Francisco Rabal, Amidou en Ramon Bieri.

Vier vluchtelingen in woelig Zuid-Amerika proberen hun vrijheid te kopen door vrachtwagens met nitroglycerine naar een brandende oliebron te brengen. Een kostbare nieuwe versie van LE SALAIRE DE LA PEUR (THE WAGES OF FEAR) die niet echt pakt, ondanks spectaculaire scènes. Voor Nederland ingekort.

La Certosa di Parma

1977 |

Duitsland​/​​Italië​/​​Frankrijk 1977. Mauro Bolognini. Met o.a. Peter Capell, Lucia Bosè, Nelly Borgeaud, Jean Boissery en Yann Babilée.

Vier vluchtelingen in woelig Zuid-Amerika proberen hun vrijheid te kopen door vrachtwagens met nitroglycerine naar een brandende oliebron te brengen. Een kostbare nieuwe versie van LE SALAIRE DE LA PEUR (THE WAGES OF FEAR) die niet echt pakt, ondanks spectaculaire scènes. Voor Nederland ingekort.

Tod eines Fremden

1972 | Thriller

Israël​/​​Duitsland 1972. Thriller van Reza S. Badiyi. Met o.a. Jason Robards, Hardy Krüger, Gila Almagoo, Michael Hinz en Peter Capell.

Door een identiteitsverwisseling raakt een Duitse advocaat, Arthur Hersfeld, verzeild in een spionage-affaire. De fanatieke en beeldschone terroriste, Amina, krijgt als opdracht hem uit te schakelen, maar tussen hen ontpopt zich een even hartstochtelijke als onmogelijke liefde, die op een wat al te clichématige wijze in beeld wordt gebracht. Een warrig gemonteerde film, wat soms de vaart in het verhaal niet ten goede komt, maar toch uiteindelijk met een verrassende ontknoping.

L' Amante dell'orsa maggiore

1972 | Avonturenfilm, Drama, Historische film

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Italië 1972. Avonturenfilm van Valentino Orsini. Met o.a. Giuliano Gemma, Senta Berger, Bruno Cremer, Flavio Bucci en Nicoletta Machiavelli.

Een aantal avonturiers sluit zich in de jaren '20 aan bij een groep smokkelaars die opereert tussen Polen en Rusland. Aan beide kanten van de grens wordt deze smokkelbende gefêteerd, maar ook bedreigd met dwangarbeid in Siberië of verraad. Dat de boeiende authentieke stof geen meeslepend drama opgeleverd heeft, is het gevolg van de al te fragmentarische scenario-bewerking en de weinig overzichtelijke montage. De overmatige aandacht voor een driehoeksverhouding binnen de groep, de al te filmsterachtige benadering van de hoofdrollen en de quasi-folklore zijn andere minpunten; toch blijft er een aantal boeiende momenten over.

Hausfrauen-Report, 2. Teil - Der neue Hausfrauen Report

1971 | Erotiek

Duitsland 1971. Erotiek van Eberhard Schröder. Met o.a. Angelika Baumgart, Gernot Möhner, Ellen Umlauf, Renate Kasche en Doris Arden.

Nieuwe informatie over het verschijnsel `groene weduwe` (een frusto uit de lommerrijke voor- en slaapsteden, van wie manlief van de vroege morgen tot de late avond weg is om met ploeterende arbeid de kost te winnen en dan bekaf thuiskomt om neer te ploffen) en hun seksuele verlangens, die bevredigd moeten worden. Dit tweede deel heeft geheel en al het masker laten vallen van de pseudo-informatieve film en is overgegaan tot de doodgewone seksfilm. Zie ook 'Aufklärung'-films.

Hauser's Memory

1970 | Drama

Verenigde Staten 1970. Drama van Boris Sagal. Met o.a. Robert Webber, Susan Strasberg, David McCallum, Leslie Nielsen en Lilli Palmer.

Psychologische thriller, gebaseerd op verhaal van Curt Siodmak. Geleerde McCallum injecteert zichzelf met de hersensappen van een andere man en maakt op die manier diens ervaringen uit WO II mee. In Europa opgenomen. Scenario van Adrian Spies.

The Magnificent Rebel

1962 | Muziek, Familiefilm

Verenigde Staten 1962. Muziek van George Tressler en Georg Tressler. Met o.a. Karlheinz Böhm, Ernst Nadhering, Ivan Desny, Gabriele Porks en Giulia Rubini.

In 1792 neemt Ludwig van Beethoven (Böhm) zijn intrek in Wenen, de muziekstad bij uitstek, in de hoop dat hij eindelijk zijn kans zal krijgen. Hij valt op door zijn koppigheid, die ook niet onopgemerkt blijft door een prins. Met zijn vijfde symfonie wordt hij de nieuwe, grote sensatie van de muziekwereld, de man 'die ons het verlies van Mozart doet aanvaarden', dixit de prins. Brave biografie van een van de grote genieën uit de muziekgeschiedenis, maar dan aangepast aan de Disney-normen, al komt de romantiek even om het hoekje kijken in de vorm van Porks, dochter van een graaf, die echter geen verkering mag met 'die schooier'. De film behandelt de periode van Beethovens doorbraak tot de première van de negende symfonie en besteedt veel aandacht aan zijn geleidelijke doof worden. Gepassioneerd spel van Böhm. Het scenario werd geschreven door Joanne Court. Cameraman Goran Strindberg haalde alles uit de Weense locaties. De muziek van Beethoven werd bewerkt door Heinz Schreiter, en de muzikale supervisie was in handen van Frederick Stark.

One, Two, Three

1961 | Komedie

Verenigde Staten​/​​Duitsland 1961. Komedie van Billy Wilder. Met o.a. James Cagney, Arlene Francis, Horst Buchholz, Pamela Tiffin en Red Buttons.

Vrolijke, vlotte Wilder-film over een directeur van de Coca Cola fabriek in West-Berlijn. Cagney speelt wonderbaarlijk goed in zijn laatste film vóór RAGTIME, twintig jaar later. De muziek van André Previn maakt op originele wijze gebruik van de 'Sabeldans' van Chattsjaturian. Scenario van regisseur Wilder en I.A.L. Diamond naar een toneelstuk van Ferenc Molnár. Camerawerk vam Daniel L. Fapp.

For the First Time

1959 | Romantiek, Muziek

Verenigde Staten 1959. Romantiek van Rudolph Maté. Met o.a. Mario Lanza, Johanna Von Koczian, Kurt Kasznar, Zsa Zsa Gabor en Hans Söhnker.

De licht ontvlambare zanger Tony Costa (Lanza) wordt verliefd op Christa Bruckner (Johanna von Koczian) die doof is, tijdens een verblijf op het eiland Capri. Hij gaat een toernee langs de Europese hoofdsteden maken om geld bijeen te krijgen voor een operatie. Een smartelap van jewelste, die op het lijf van Lanza is geschreven. Zijn laatste film. Lanza stierf op 7 oktober 1959 in Rome op 38-jarige leeftijd aan een hartaanval, een jaar nadat deze film gedraaid was. De klanken van Verdi en Lanza's gezang zijn een streling voor het oor van ware liefhebbers.

Nasser Asphalt

1958 | Drama

Duitsland 1958. Drama van Frank Wisbar. Met o.a. Horst Buchholz, Martin Held, Maria Perschy, Gert Fröbe en Inge Meysel.

Een verslaggever doet ijverig zijn best om te ontdekken dat zijn werkgever een louche persagentschap is. Een stoffig zedendrama.

Du gehörst mir

1958 | Misdaad, Drama

Duitsland 1958. Misdaad van Wilm ten Haaf. Met o.a. Barbara Rütting, Helmut Schmid, Peter van Eyck, Erica Beer en Sigfrit Steiner.

Een drama van list en bedrog, haat en liefde in het milieu van de draf- en rensport in de sfeer rond 1955. Van Eyk is de schurk, die knoeit met de race-resultaten en Capell zijn handlanger, die hem uit hebzucht vermoordt terwijl Schmid aanvankelijk de verdachte is en R[KA3]utting de overspelige, verwende echtgenote. Deze film zal vooral de filmgeschiedenis ingaan omdat hierin de latere Duitse seksbom Barbara Valentin (die eigenlijk Uschi Ledersteger heette) debuteerde, nadat zij door producent Wolf C. Hartwig als achttien-jarige met een fantastisch figuur in de kantine van de Arri-Studios van München werd ontdekt. Voor het eerst werd in de film haar zwarte négligé - haar handelsmerk in haar daaropvolgende films - van het lichaam gerukt. De film - in zwart-wit - stelt alles een beetje zwart-wit voor, inclusief de Duitse houding tegenover Zuideuropeanen. Toch nog genietbaar.

Wie ein Sturmwind

1957 | Drama

Duitsland 1957. Drama van Falk Harnack. Met o.a. Lilly Palmer, Willy A. Kleinau, Ivan Desny, Susanne Cramer en Siegrfried Schürenberg.

Palmer in een zedendrama van jewelste volgens de fatsoensnormen van toen: getrouwd met een twintig jaar oudere succesvolle kunstschilder, verliefd op zijn leerling en betrapt door haar bijna volwassen zoon, die als gevolg van het onzedige gedrag van zijn moeder zelfmoord wil plegen. Ze verlaat het huis voor de a.s. kunstschilder zonder succes. Enz. Enz. Genietbaar voor Palmer-fans, want spelen kon ze zeker.

Paths of Glory

1957 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1957. Oorlogsfilm van Stanley Kubrick. Met o.a. Kirk Douglas, Ralph Meeker, Adolphe Menjou, George Macready en Wayne Morris.

Doorbraakfilm van Stanley Kubrick (1928-1999) waarin de vermaarde cineast de absurditeit van oorlog belicht aan de hand van de loopgravenoorlog van 1914-1918. Kubrick houdt de teugels strak aangetrokken en vertelt in slechts 88 minuten een haarscherp verhaal over een Franse generaal die drie van zijn eigen soldaten wil laten fusilleren om zijn eigen fatale inschattingsfout te maskeren. Kirk Douglas speelt een officier die met verve zijn oude advocatenmetier oppakt om de drie bij te staan. Gebaseerd op de roman van Humphrey Cobb. Geschoten op locatie in Beieren, onder andere in en rond Schloss Schleissheim.

Zwischen Zeit und Ewigkeit

1956 | Drama

Spanje​/​​Duitsland 1956. Drama van Athur Maria Rabenalt. Met o.a. Lilli Palmer, Willy Birgel, Carlos Thompson, Ellen Schwiers en Robert Lindner.

Een damesdrama vol clichés met Palmer als ongeneeslijk zieke vrouw, die nog maar een half jaar te leven heeft. Haar echtgenoot, een prof in de geneeskunde, bedriegt haar. Ze vlucht naar een eilandje op de Middellandse zee, waar ze verliefd raakt op een visser, die met zijn zus samenwoont. De zus blijkt echter zijn geliefde. Ondanks het drakerige verhaal vaardig werk van Palmer, maar dat redt de film toch niet geheel.

The Burglar

1956 | Misdaad, Komedie

Verenigde Staten 1956. Misdaad van Paul Wendkos. Met o.a. Dan Duryea, Jayne Mansfield, Martha Vickers, Peter Capell en Mickey Shaughnessy.

Gekke film over de inbrekers Duryea en Mansfield, die samen zijn opgegroeid, en hun onberekenbare medeplichtigen bij een bizarre inbraak.

Mein Vater, der Schauspieler

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Robert Siodmak. Met o.a. O.W. Fischer, Hilde Krahl, Susanne von Almassy, Erica Beer en Peter Capell.

Een melodrama over een jonge acteur die met een oudere beroemde actrice huwt, waarbij het evenwicht in het gelukkige huwelijk zich verplaatst naar de man, die haar voorbijstreeft. De actrice komt bij een auto-ongeluk om het leven en haar zoontje weet de verloederde vader weer in het zadel te helpen. Vakkundig door Siodmak neergezet, maar beslist een van zijn mindere films.