Wally Badarou

Componist

Wally Badarou is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Kini & Adams

1997 | Komedie

Burkina Faso 1997. Komedie van Idrissa Ouedraogo. Met o.a. Vusi Kunene, David Mohloki, Nithati Moshesh, John Kani en Netsayi Chigwendere.

i

Rabi

1992 | Familiefilm

Burkina Faso/Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 1992. Familiefilm van Gaston Kaboré. Met o.a. Joseph Nikiema, Colette Kaboré, Yacouba Kaboré, Josephine Kaboré en Tinfissi Yerbanga.

Yacouba Kabor[KA1]e (in werkelijkheid de zoon van de regisseur) speelt de zoon Rabi (uit de titel) van een echtpaar, waarvan de man smid is en de vrouw pottenbakster. Op de fiets op weg naar de markt met met aardewerk van zijn vrouw, komt de smid door een langzaam overstekende schildpad te vallen en breekt de broze koopwaar. Omdat hij denkt dat niemand zijn onwaarschijnlijke verhaal zal geloven, besluit hij de schildpad mee naar huis te nemen. Zoon Rabi hecht zich snel aan het beest, terwijl de smid uit respect voor alle levende schepsels vindt dat deze weer terug moet naar de natuur. Als hij dat doet, haalt de jongen hem weer in huis. Dan blijkt de schildpad te kunnen praten en film vloeit over in een soort allegorie, waarmee Kabor[KA1]e (ZAN BOKO) naam maakte. Vermakelijk en clich[KA1]ematig, maar toch wat teveel van hetzelfde met zijn bekende spelers, die moeite hebben gehad met het onthouden van hun teksten. Er is nog een vergezocht subplot waarin de jongen postillon d`amour voor zijn grootvader is. Voor een kennismaking met de Afrikaanse cultuur is het wellicht niet de juiste film. Hij trouwens is niet meer een fors opgerekte korte film, die ook nog rouleert met een lengte van 90m (en die dus niet aan te zien is). Geproduceerd voor de Franse en Engelse tv.

Ils appellent c[KA10]a un accident

1981 | Drama, Misdaad

Frankrijk 1981. Drama van Nathalie Delon. Met o.a. Nathalie Delon, Patrick Norbert, Gilles Segal, Jean-Pierre Bagot en Robert Benoit.

Om de dood van haar zoontje Christophe te wreken die als gevolg van nalatigheid bij een operatie is gestorven, gaat de jonge moeder Julie tot het bittere eind: zij wordt door de politie gedood. Een van de ergste melodramas van de laatste jaren, en zeer ongeloofwaardig, vooral de hold-up die Julie pleegt. Met haar eerste film hakt Nathalie Delon er met een grove bijl in. Er is ook teveel onnodige muziek.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Wally Badarou op televisie komt.

Reageer