Jerome Eden is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Color Me Blood Red

1965 | Thriller, Horror

Verenigde Staten 1965. Thriller van Herschell Gordon Lewis. Met o.a. Don Joseph, Candi Conder, Elyn Warner, Patricia Lee en Jerome Eden.

Cultfilm van de (peet)vader van de splatterfilm, die echter beneden zijn normale niveau is. Een schilder tracht tevergeefs succes te oogsten. Tot hij per toeval bloed gebruikt voor de rode kleur. Op slag is hij d[KA1]e sensatie van de kunstwereld. Het gevolg is natuurlijk dat hij op zoek gaat naar slachtoffers om aan rode verfstof voor zijn volgende werken te kunnen komen. Zoals we van Lewis mogen verwachten worden dat (voor die tijd) scheepsladingen bloed - gore - waarop hij een patent lijkt te hebben, maar het scenario van de hand van de 'meester' is heel erg mager en er wordt ontzaglijk slecht gespeeld tussen uiterst primitieve low-budget decors. Het camerawerk, eveneens van Lewis, is heel statisch en neemt geen deel aan de actie. De niet op de credits vermelde muziek is het meest angstwekkende aan deze rilprent. Ook bekend als MODEL MASSACRE.

Two Thousand Maniacs

1964 | Horror

Verenigde Staten 1964. Horror van Herschell Gordon Lewis. Met o.a. Connie Mason, Thomas Wood, Jeffrey Allen, Shelby Livingston en Ben Moore.

Zes jonge Yankees worden via een omleiding naar een stadje in het Zuiden gelokt, waar ze ontvangen worden als 'eregasten' op een viering in het kader van de Burgeroorlog, die honderd jaar geleden eindigde. Maar al vlug blijkt dat de 'rebellen' uit zijn op hun bloed. Eén voor één worden ze op sadistische wijze afgemaakt. Na BLOOD FEAST was dit de tweede slasherfilm van Lewis en zeker de beste uit de lange reeks die hij, tot omstreeks 1975 zou maken. Een goed scenario, redelijk goed acteerwerk en een degelijke opbouw van spanning. Wat niet wil zeggen dat zijn stijl subtieler is als anders. Mensen met een goede smaak kunnen het beste ergens anders hun vertier zoeken.

Blood Feast

1963 | Horror

Verenigde Staten 1963. Horror van Herschell Gordon Lewis. Met o.a. Connie Mason, Thomas Wood, Mal Arnold, Lyn Bolton en Scott H. Hall.

Een van de eerste films in het splatter-genre, handelt over een Egyptische traîteur, die de catering moet verzorgen voor een heidens feest, waar uiteraard mensenvlees wordt geserveerd. Ontzettend grof, maar stukken humoristischer dan de meeste van zijn nakomelingen.